Διεθνής Τύπος: Αυξημένες αμυντικές δαπάνες στη Γαλλία – Οι ΗΠΑ έτοιμες να δώσουν F16 στην Ουκρανία

Διεθνής Τύπος: Αυξημένες αμυντικές δαπάνες στη Γαλλία – Οι ΗΠΑ έτοιμες να δώσουν F16 στην Ουκρανία

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Η στρατιωτική κλιμάκωση». 413 δισεκατομμύρια στον προϋπολογισμό των αμυντικών δαπανών, που συζητείται από αυτή τη Δευτέρα, ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις του Εμανουέλ Μακρόν. Στη Libération διαβάζουμε: «Εξοπλισμοί: Οι ευκαιρίες του πολέμου». Ο νόμος για τον στρατιωτικό προϋπολογισμό προβλέπει κονδύλι 413 δισ. ευρώ. Ένα θεαματικό άλμα που θα ωφελήσει κυρίως τη βιομηχανία όπλων. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Πώς η Ουκρανία έχει ετοιμάσει την αντεπίθεσή της». Οι δυνάμεις του Κιέβου, τόσο οι έφεδροι όσο και οι μόνιμοι στρατιώτες, έχουν ενισχυθεί και εκπαιδευτεί στα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Τέλος, η Le Figaro: «Μετά την ήττα στο Μπαχμούτ, η Ουκρανία θα λάβει τα F-16». Μετά τη νίκη του Πούτιν και της Wagner στο Ντονμπάς, ο Τζο Μπάιντεν αποσύρει την αντίθεσή του για την προμήθεια αμερικανικών μαχητικών αεροπλάνων.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώνουν περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία». Ο Ζελένσκι αναμένει παράδοση πολεμικών αεροσκαφών. Ο καγκελάριος Σολτς θέλει να δώσει προειδοποίηση στη Ρωσία. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Ζελένσκι λαμβάνει περαιτέρω βοήθεια». Στη σύνοδο κορυφής της G7, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν του υποσχέθηκε νέα όπλα και εγκατέλειψε την αντίθεσή του στις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών. Το Κίεβο αρνείται ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Μπαχμούτ. Τέλος, η Die Welt: «Μεγάλη συμπάθεια για την παράδοση F-16 στην Ουκρανία». Η Γερμανία δεν διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη, αλλά θα πρέπει να βοηθήσει στην εκπαίδευση πιλότων.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εν πολλοίς τον έλεγχο του Μπαχμούτ». Ουκρανός στρατηγός λέει ότι οι δυνάμεις του κρατούν ακόμα ένα μικρό κομμάτι στα ανατολικά της πόλης. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Στη Γαλλία, η κρούση μαγειρικών σκευών κυνηγά το Μακρόν». Η παράδοση της ενόχλησης των αξιωματούχων με κατσαρόλες καλά κρατεί στη Γαλλία. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η Κίνα ρίχνει απαγόρευση σε αμερικανικό κατασκευαστή μικροτσίπ μετά την αντίθεση των G7 που αύξησε τις εντάσεις». Η Micron αποκλείστηκε από σημαντικές υποδομές. Τέλος η Washington Post: «Ο Ζελένσκι θρηνεί για το μακελειό στο Μπαχμούτ». Ο ουκρανός πρόεδρος προειδοποιεί τη Δύση για παρόμοια τύχη.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Η εφαρμογή του NHS θα αφήσει τους ασθενείς να κλείσει ιδιωτικά ραντεβού». Η επιλογή στη θεραπεία έχει στόχο να μειώσει τις λίστες αναμονής. Ο Guardian έχει τίτλο: «Μάρτιν Έιμις». Οι αφιερώσεις έρχονται βροχηδόν για τον “Μικ Τζάγκερ” της λογοτεχνικής φόρμας. Στον Independent διαβάζουμε: «Η πίεση στον Σούνακ για την κλήση της Μπρέιβερμαν μεγαλώνει». Η κλήση για υπερβολική ταχύτητα πιέζει τον πρωθυπουργό να λάβει μέτρα σχετικά με τη θέση της υπουργού Εσωτερικών. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι φόβοι για τη ‘λάσπη’ στην Μπρέιβερμαν επικαλύπτει τους περιορισμούς στη μετανάστευση». Η υπόθεση με την κλήση για υπερβολική ταχύτητα είναι μέρος μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας για να πλήξουν το κύρος της, λένε κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Κατάρρευση, όλες οι αποτυχίες». Από τον Μπερλουσκόνι και τον Ρέντσι, μέχρι τον Κόντε και τον Ντράγκι, δώδεκα χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις δεν έχουν πραγματοποιήσει τα σχέδια για την πρόβλεψη πλημμυρών. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μελόνι: αμέσως οι απαλλαγές και αποζημιώσεις». Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει 100 εκατομμύρια, ενώ άλλα 300 έρχονται από το ταμείο αλληλεγγύης της Ευρώπης. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Το κέντρο επιχειρήσεων για τις πλημμύρες στη Ρώμη». Η κυβέρνηση θα ξαναφτιάξει. Τέλος, η Corriere della Sera: «Σχέδιο για τη βοήθεια στη Ρομάνια». Η Μελόνι λέει στους πλημμυροπαθείς ότι «μπορούμε να αναγεννηθούμε δυνατοί, θα χρησιμοποιήσουμε ακόμα και τα χρήματα της ΕΕ».

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Ζελένσκι ζητά από τους G7 τη στήριξη των συμμάχων». Ο ουκρανός πρόεδρος κάνει μια διπλωματική επίθεση για να πείσει τους συμμάχους. Και η El Mundo: «Ένα θαύμα του Γιουλ για το εντέκατο». Η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίζει την μπασκετική Ευρωλίγκα μετά την ανατροπή απέναντι στον Ολυμπιακό με ένα απίθανο τελευταίο σουτ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter