Διεθνής Τύπος: Αύξηση επιτοκίων από Fed, αγωνία για τις τράπεζες – Αντιμέτωπος με το πολιτικό του τέλος ο Τζόνσον

Διεθνής Τύπος: Αύξηση επιτοκίων από Fed, αγωνία για τις τράπεζες – Αντιμέτωπος με το πολιτικό του τέλος ο Τζόνσον

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Η Fed αυξάνει τα επιτόκια εν μέσω τραπεζικής ταραχής». Η αύξηση 0,25% έρχεται μαζί με το σήμα ότι οι αυξήσεις θα τελειώσουν πιο σύντομα από ό,τι αναμενόταν. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Fed αυξάνει τα επιτόκια και έχει το νου της στην τραπεζική ταραχή». Η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο απειλές, καθώς η αύξηση έρχεται για να αναχαιτίσει τον πληθωρισμό. Στους Financial Times διαβάζουμε: «H Fed προχωρά με την αύξηση 0,25% των επιτοκίων παρά την τραπεζική αναταραχή». Το τέλος των αυξήσεων είναι κοντά, εκτιμά η εφημερίδα, ενώ οι αγορές χαμηλώνουν τις προσδοκίες αυξήσεων. Τέλος η Washington Post: «Η Fed ανεβάζει τα επιτόκια πάλι». Η κεντρική τράπεζα διατηρεί την πολιτική ενάντια στον πληθωρισμό, ενώ αναμένεται ότι η τραπεζική κατάρρευση θα “ψυχράνει” την οικονομία.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο Τζόνσον παλεύει για το μέλλον του». Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τους βουλευτές για “ανοησίες”, ενώ δεν δέχεται τις αποδείξεις που εισφέρουν. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι ανόητες απαντήσεις για τα κορονοπάρτι αφήνουν τον Τζόνσον στο χείλος του γκρεμού». Ο πρώην πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με μια πρόκληση που μπορεί να τελειώσει την πολιτική του καριέρα, παρά την “ειλικρινή” απολογία του για τις συναντήσεις στη Ντάουνινγκ Στριτ. Στον Independent διαβάζουμε: «Η ακρόαση για το Partygate: Διπλή ταπείνωση για τον Μπόρις Τζόνσον». Ισχυρίζεται ότι δεν είπε ψέματα ενώ συνετρίβη στη ψήφιση της συμφωνίας του Brexit στη Βουλή. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο Τζόνσον πολιορκείται αλλά αντέχει». Ο πρώην πρωθυπουργός επιτίθεται στις “απόλυτες ανοησίες” της έρευνας για τα κορονοπάρτι ενώ η ανταρσία του εναντίον της συμφωνίας για το Brexit αποτυχαίνει να πραγματοποιηθεί.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Φέζερ υπόσχεται να συντρίψει όλες τις δομές Reichsburger». Άλλη μια επιδρομή στα σχέδια για πραξικόπημα από ακροδεξιούς. Η υπουργός Εσωτερικών θέλει να αυστηροποιήσει τους νόμους για τα όπλα. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Χώρα σε αναταραχή». Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Γαλλία έχει αποφασιστεί, αλλά οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται. Μια γενική απεργία θα παραλύσει ξανά τη δημόσια ζωή αυτή την Πέμπτη. Τέλος, η Die Welt: «Οι οικονομολόγοι δεν βλέπουν μια στιγμή Lehman». Σύμφωνα με το Γραφείο Ομοσπονδιακής Οικονομίας, δεν υπάρχει νέα οικονομική κρίση. Ο πληθωρισμός παραμένει το μεγαλύτερο βάρος στο 6,6%.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Διχασμένη κυβέρνηση: Τα ονόματα της διχόνοιας». Ο Σαλβίνι και οι υπουργοί τους αναστατώνουν τη Βουλή και αφήνουν μόνη την πρωθυπουργό. Η Λέγκα θέλει την Enel ή την Terna για τον εαυτό της, σχολιάζει η εφημερίδα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η Μελόνι προκαλεί την Ευρώπη: ‘Τώρα μιλάω για τους μετανάστες’». Η πρωθυπουργός επαναφέρει τη σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Χάρτης έκτακτης ανάγκης ξηρασίας Agro pontino, Adige και Po». Έκτακτη σύνοδος κορυφής από τον Σαλβίνι: τώρα χρειάζονται τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια. . Τέλος, η Corriere della Sera: «Όπλα στο Κίεβο, εντάσεις στη Βουλή». Μελόνι: τελειώνουμε την εισβολή. Κόντε: ανοίγετε την πόρτα στον πόλεμο.

 Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Ο μεγάλος απατεώνας». Ενώ έπρεπε να κατευνάσει τα πνεύματα, έριξε λάδι στη φωτιά: ο γάλλος πρόεδρος επικρίνοντας τα συνδικάτα μια μέρα πριν τη μεγάλη κινητοποίηση, κινδυνεύει να επιτείνει την κρίση. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια κρίση του γλυκού νερού». O πλανήτης αντιμετωπίζει επικείμενο κίνδυνο για το γλυκό νερό, ενώ ο ΟΗΕ αφιερώνει στο θέμα μια έκτακτη σύσκεψη από τις 22 μέχρι τις 24 Μαρτίου. Τέλος, η Le Figaro: «Μονομαχία εκ το μακρόθεν ανάμεσα σε συνδικάτα και Μακρόν». Την παραμονή της ένατης μέρας κινητοποιήσεων ο γάλλος πρόεδρος επαναβεβαίωσε την αδιαλλαξία του και αναζητά μια νέα πολιτική πορεία.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Σι προσκαλεί τον Σάντσεθ στο Πεκίνο με πρόθεση να μεσολαβήσει στην Ουκρανία». Ο ισπανός πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα στις 30 και 31 Μαρτίου. Και η El Mundo: «Η Fed ανεβάζει 0.25% τα επιτόκια παρά την οικονομική δυσπραγία». Η αμερικανική κεντρική τράπεζα ανέβασε τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter