Διεθνής Τύπος: Δέος από τις εντυπωσιακές εικόνες από το διάστημα – Οχτώ υποψήφιοι για την ηγεσία των Τόρις

Διεθνής Τύπος: Δέος από τις εντυπωσιακές εικόνες από το διάστημα – Οχτώ υποψήφιοι για την ηγεσία των Τόρις

Στις ΗΠΑ, οι New York Times έχουν τίτλο: «Μια εντυπωσιακή νέα ματιά στο αρχαίο σύμπαν».Το τηλεσκόπιο Webb δείχνει λεπτομέρειες του διαστήματος που δεν ήταν ορατές πριν. Η Wall Street Journal γράφει: «Το Twitter μηνύει τον Μασκ για την προσπάθεια να εγκαταλείψει την αγορά του». Η μήνυση έρχεται μετά την υποχώρηση του επιχειρηματία από το deal των 44 δις δολαρίων και σκοπό έχει να αναγκάσει τον νοτιοαφρικανό επιχειρηματία να τιμήσει τους όρους της συμφωνίας.  Στους Financial Times διαβάζουμε: «H Δύση φοβάται ότι τα όπλα που στέλνει στην Ουκρανία καταλήγουν στη μαύρη αγορά της Ευρώπης». Οι δυτικοί σύμμαχοι θέλουν συστήματα εντοπισμού στα όπλα, ενώ αυξάνεται η ανησυχία για το ρόλο εγκληματικών συμμοριών. Το Κίεβο καθυσηχάζει. Τέλος η Washington Post: «Ο Τραμπ έκρυψε το σχέδιο για το Καπιτώλιο, σύμφωνα με την επιτροπή». Ένας βοηθός του πρώην προέδρου κατέθεσε στην επιτροπή της Βουλής ότι ο Τραμπ σχεδίαζε να ηγηθεί της εξέγερσης στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο Σουνάκ και η Τρας οδηγούν την κούρσα». Οχτώ υποψήφιοι εγκρίθηκαν για την μάχη της διαδοχής της ηγεσίας των Τόρις. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι οι εξής: Κέμι Μπάντενοκ, Σουέλα Μπρέιβερμαν, Τζέρεμι Χαντ, Πένι Μόρντοντ, Τομ Τάγκεντατ και Ναντίμ Ζάχαβι. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η μάχη για την ηγεσία αφήνει οχτώ Τόρηδες αντιπάλους να μάχονται για τις ψήφους». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ είναι πρωτοπόρος στην κούρσα, ενώ ο πρώην υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζαβίντ εγκαταλείπει τον αγώνα. Στον Independent διαβάζουμε: «O κορονοϊός και ο καύσωνας σπρώχνουν το NHS πέρα από το σημείο αντοχής του». Η πανδημία και η αφόρητη ζέστη αναγκάζουν τις υγειονομικές υπηρεσίες να παλεύουν με δυσκολία να φέρουν σε πέρας το έργο τους. Τέλος, η Daily Telegraph: «Θα ‘τρέξω’ την οικονομία σαν τη Θάτσερ αν νικήσω, λέει ο Σουνάκ». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου στην καμπάνια του, υπόσχεται να ακολουθήσει το μοντέλο της Σιδηράς Κυρίας, με υπεύθυνες περικοπές φόρου.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει τις εικόνες από το διάστημα που δημοσίευσε την Τρίτη η NASA: «Ακόμα πιο όμορφο από ό,τι φανταζόμασταν». Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Χάμπεκ αμφισβητεί τη διανομή αερίου». Ο υπουργός Οικονομίας εξετάζει το εάν θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε ιδιώτες έναντι της βιομηχανίας. Οι κανόνες προορίζονται για σύντομες και όχι πολύμηνες διακοπές στην παροχή αερίου. Τέλος, η Die Welt: «Για πρώτη φορά από το 2002, το ευρώ αξίζει όσο το δολάριο». Το κοινό νόμισμα αγγίζει έτσι ένα σημαντικό ψυχολογικό σημείο. Οι ειδικοί στα νομίσματα αναμένουν περαιτέρω υποτίμηση έναντι του αμερικανικού νομίσματος βραχυπρόθεσμα

 Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η πλειοψηφία στην κόψη του ξυραφιού: όλα εξαρτώνται από τον Κόντε». Ο Ντράγκι προτείνει ένα καινούριο κοινωνικό σύμφωνο ενάντια στην ακρίβεια και κάνει άνοιγμα στα Πέντε Αστέρια. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ντράγκι: όχι σε μια κυβέρνηση των τελεσιγράφων». Συμφωνία της κυβέρνησης με τις εργατικές ενώσεις για τις φορολογικές περικοπές και τους κατώτατους μισθούς. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Δεν συνεργάζομαι με τελεσίγραφα». Ο ιταλός πρωθυπουργός κάνει άνοιγμα στο Κίνημα Πέντε Αστέρων, αλλά προειδοποιεί ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά εάν φύγουν από την κυβέρνηση. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ο Ντράγκι απορρίπτει τα τελεσίγραφα». Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης αναμένει την έγκριση από τον πρόεδρο Ματαρέλα για να πάει στα νομοθετικά σώματα τη διαφορά με τα Πέντε Αστέρια.

 Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Κλιματική απορρύθμιση: Θα συνεχίσουμε έτσι;». Τα όλο και πιο συχνά επεισόδια έντονης ζέστης, όπως αυτό που ταλαιπωρεί αυτό τον καιρό τη Γαλλία, επιβάλλουν αλλαγή στρατηγικής άμεσα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Παραίτηση, επανεκπαίδευση: το βαλς των εργαζομένων». Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στη Γαλλία αλλάζουν εργασία για να αποκτήσουν μια καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική τους ζωή και τη δουλειά. Τέλος, η Le Figaro: «Το τηλεσκόπιο Webb αποτελεί επανάσταση για την αστρονομία». Οι πρώτες εικόνες που πάρθηκαν από το παρατηρητήριο των 11 δις δολαρίων είναι εξαιρετικές και υπόσχονται ήδη επιστημονικά αποτελέσματα χωρίς προηγούμενο.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Σάντσεθ προωθεί την προοδευτική ατζέντα με φόρους στις εταιρείες ενέργειας και τις τράπεζες». Η κυβέρνηση ελπίζει να συγκεντρώσει 7 δις ευρώ από τους νέους φόρους, οι οποίοι έχουν προσωρινό και εφάπαξ χαρακτήρα. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ αρπάζει τον ρόλο από τους Podemos: φόροι στο Ibex και περισσότερες επιδοτήσεις». Επιβαρύνσεις στις εταιρείες ενέργειας και τις τράπεζες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter