Διεθνής Τύπος documentonews.gr: Εσφαλμένα θετικά rapid test στη Βρετανία – Μπουρλά: «Σαν τη γρίπη η Covid19 το φθινόπωρο» 

Διεθνής Τύπος documentonews.gr: Εσφαλμένα θετικά rapid test στη Βρετανία – Μπουρλά: «Σαν τη γρίπη η Covid19 το φθινόπωρο» 

Ο γύρος του κόσμου μέσα από τα πρωτοσέλιδα ευρωπαϊκών και αμερικανικών εφημερίδων.

Ξεκινώντας από τη Βρετανία, όπου ανησυχίες προκαλεί η αύξηση των εσφαλμένων θετικών αποτελεσμάτων rapid test. O Guardian γράφει σχετικά: «Επείγουσες ανησυχίες για την αύξηση εσφαλμένων θετικών αποτελεσμάτων από τα rapid test». Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έξαρση εσφαλμένων θετικών αποτελεσμάτων, καθώς μόλις το 2-10% υπολογίζεται ότι είναι ακριβές σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά λοιμώξεων όπως το Λονδίνο. Οι Times έχουν τίτλο: «Η Δύση καταδικάζει την ‘κακόβουλη’ Ρωσία». Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας, είναι «πολύ πιθανό» πίσω από τις ηλεκτρονικές επιθέσεις στην αμερικανική κυβέρνηση πέρυσι, γνωστές και ως «Solar Winds», να βρίσκονται οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Ο Independent γράφει: «Ο υπουργός Υγείας, ένα συμβόλαιο με το NHS και ερωτήματα για τον ρόλο του στην οικογενειακή επιχείρηση». Αποκαλύφθηκε ότι ο βρετανός υπουργός Υγείας έλαβε μετοχές μιας εταιρείας που είχε συνάψει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με το βρετανικό ΕΣΥ. Και η Daily Telegraph: «Ο δούκας σχεδίασε την κηδεία του με στρατιωτική ακρίβεια». Πεζοναύτες θα παιανίζουν εμβατήρια κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία, την οποία ο πρίγκιπας Φίλιππος σχεδίαζε εδώ και 18 χρόνια.

Στην Ισπανία, o CEO της Pfizer σε συνέντευξή του στην El Mundo δηλώνει ότι: «Μπορούμε να προβλέψουμε οποιαδήποτε μετάλλαξη του ιού. Θα είναι σαν την γρίπη». Το φθινόπωρο θα μπορούμε να έχουμε μια κανονική ζωή, όταν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί, συμπλήρωσε. Στην El País διαβάζουμε: «Το Κογκρέσο εγκρίνει έναν πρωτοποριακό νόμο για την προστασία των παιδιών». Με ευρεία υποστήριξη πέρασε χτες ο χάρτης προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών.

Στη Γαλλία, τα κόμματα ετοιμάζονται για τη δοκιμασία των περιφερειακών εκλογών, εν όψει των προεδρικών το 2022. Η Le Figaro γράφει σχετικά: «Περιφερειακές εκλογές: το μεγάλο τεστ πριν τις προεδρικές». Εν όψει των περιφερειακών εκλογών στις 20 και 27 Ιουνίου, τα πολιτικά κόμματα προετοιμάζονται: Το ρεπουμπλικανικό κόμμα θέλει να κάνει την αρχή της επαναρρίχησης στην εξουσία, η αριστερά δοκιμάζει την ενότητά της, το Εθνικό Μέτωπο ονειρεύεται τη νίκη και το κόμμα του Μακρόν ελπίζει να περιορίσει τις απώλειες. Η Le Monde γράφει : «Ο κρυφός πόλεμος της Philip Morris εναντίον της αντικαπνιστικής πολιτικής». Έρευνα της εφημερίδας για την εταιρεία καπνού που χρηματοδοτεί ανεξάρτητες μελέτες για εναλλακτικές επιλογές αντί του τσιγάρου. Ο πραγματικός στόχος είναι να η δημιουργία ρηγμάτων στην αντικαπνιστική πολιτική. Η Libération: «Αριστερά: Οι κωπηλάτες γαλέρας της ένωσης». Επικεφαλής από όλο το φάσμα της αριστεράς στη χώρα θα συναντηθούν το Σάββατο για να ρίξουν τα θεμέλια μιας συνεννόησης για τις προεδρικές εκλογές. Οι πίσω σκέψεις του καθένα, όμως, καθιστούν το σχέδιο αβέβαιο. Και η Humanité: «Αυτές οι μεταλλάξεις ανησυχούν». Τα μεταλλαγμένα στελέχη, ύποπτα για μεγαλύτερη αντίσταση στα εμβόλια, δυναμώνουν τους φόβους για μια επανάκαμψη της πανδημίας.

Στη Γερμανία το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό το «πάγωμα» των ενοικίων. Στην Frankfurter Allgemeine Zeitung διαβάζουμε: «Το πλαφόν ενοικίου στο Βερολίνο είναι αντισυνταγματικό». Το ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο νόμος του κρατιδίου του Βερολίνου που περιορίζει το ύψος των ενοικίων είναι άκυρος. Χιλιάδες ενοικιαστές απειλούνται με επιπρόσθετες πληρωμές. Η Die Welt για το ίδιο θέμα: «Σύμφωνα με την ετυμηγορία: η ρύθμιση για τα ενοίκια γίνεται ένα εκλογικό θέμα». Το πλαφόν ενοικίου είναι ασύμφωνο με το Σύνταγμα, αποφάνθηκαν οι δικαστές στην Καρλσρούη. Το SPD, η Αριστερά και οι Πράσινοι θέλουν μία νομοθεσία για όλη τη Γερμανία. Η Süddeutsche Zeitung έχει τίτλο: «Η υποστήριξη για τον Λάσετ εξασθενεί». Στο ζήτημα της υποψηφιότητας για την καγκελαρία ο επικεφαλής της CDU Άρμιν Λάσετ σημείωσε την πρώτη απώλεια, καθώς ο πρωθυπουργός της Σαξονίας-Άνχαλτ, Ράινερ Χάζελοφ, κράτησε αποστάσεις. Η δημοφιλία του αντιπάλου του Λάσετ στην κούρσα για το χρίσμα, Μάρκους Ζέντερ, φαίνεται ότι δημιουργεί ρωγμές στην Χριστιανοδημοκρατική Ένωση.

Στην Ιταλία μετράνε αντίστροφα για το άνοιγμα της οικονομίας. Η La Repubblica γράφει: «Το χρονοδιάγραμμα της ανάκαμψης». Μέχρι τις 3 Μαΐου σκοπεύει να ανοίξει την χώρα η κυβέρνηση, με τις περιφέρειες να πιέζουν για μεγαλύτερη βιασύνη. Προειδοποίηση Ντράγκι: καλύτερα να επανεκκινήσουμε χωρίς πισωγυρίσματα. Η Corriere de la Sera: «Τον Μάιο επιστρέφουν οι κίτρινες ζώνες». Ο Ντράγκι προς τη Λέγκα: όχι στις κακεντρέχειες. Η La Stampa: «Θα ανοίξουμε τα πάντα σε ένα μήνα». Το σχέδιο των περιφερειών για τα μπαρ, τα εστιατόρια και τις πισίνες: μέχρι τον Ιούνιο η άρση των απαγορεύσεων. Και η Il Messaggero: «Στο Λάτιο, στους εθελοντές το εμβόλιο της AstraZeneca». Η περιφέρεια με τις περισσότερες δόσεις του εμβολίου θα το διαθέτει σε όσους πολίτες άνω των 50 ετών το ζητήσουν.

Στις ΗΠΑ, αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν χθες από τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός νεαρού στα τέλη Μαρτίου. Στην Washington Post διαβάζουμε: «Το Σικάγο δημοσιεύει το βίντεο για το θάνατο του αγοριού». Περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του 13χρονου Άνταμ Τολέδο από αστυνομικό, οι αρχές της πόλης έδωσαν στη δημοσιότητα το οπτικό υλικό του περιστατικού. Ο αστυνομικός φαίνεται να κυνηγά τον νεαρό σε ένα στενό, εκείνος να σταματά, να σηκώνει τα χέρια και να δέχεται μια σφαίρα στο στήθος. Η Wall Street Journal γράφει: «Στην Καμπούλ ο Μπλίνκεν επιδιώκει να σιγάσει τους φόβους από την αποχώρηση». Ο υπουργός εξωτερικών έκανε ένα ταξίδι στο Αφγανιστάν, εκτός προγραμματισμού, για να συζητήσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου αποχώρησης με την τοπική κυβέρνηση. Οι Financial Times: «Η κίνηση του Μπάιντεν να επιβάλλει κυρώσεις αυξάνει τις εντάσεις με τη Μόσχα». Οι κατηγορίες ήταν οι ηλεκτρονικές επιθέσεις και η ανάμιξη στις εκλογές, ενώ το Κρεμλίνο προειδοποιεί για την κοινή σύνοδο που πρότεινε ο αμερικανός πρόεδρος. Και τέλος οι New York Times: «Ο Σόβιν προσπερνά την ευκαιρία να απευθυνθεί στους ενόρκους». Η υπεράσπισή του δεν προσέθεσε κάτι και η δίκη έκλεισε για να συνεχιστεί την Δευτέρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter