Διεθνής Τύπος: Έκκληση Μπάιντεν για τιμωρία για εγκλήματα πολέμου – Διχασμένη η Ευρώπη για το ρωσικό αέριο

Διεθνής Τύπος: Έκκληση Μπάιντεν για τιμωρία για εγκλήματα πολέμου – Διχασμένη η Ευρώπη για το ρωσικό αέριο

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Ο Μπάιντεν συμφωνεί για τα εγκλήματα πολέμου κοντά στο Κίεβο». Οι φόνοι αμάχων προκαλούν τη διεθνή κατακραυγή. Ο πρόεδρος υπόσχεται να τιμωρήσει περαιτέρω τον Πούτιν. Η Wall Street Journal έχει τίτλο: «Ηγέτες απαιτούν έρευνα για εγκλήματα πολέμου». Ο Μπάιντεν υποστηρίζει μια δίκη για εγκλήματα πολέμου. Η Δύση αναμένεται να βοηθήσει την Ουκρανία για τη συλλογή στοιχείων σχετικά με τις δολοφονίες αμάχων που λέγεται ότι διέπραξαν οι Ρώσοι. Στους New York Times διαβάζουμε: «Η φρίκη μεγαλώνει μετά τη σφαγή στην Ουκρανία». Αυξανόμενες αποδείξεις για τις φρικαλεότητες των Ρώσων στην Ουκρανία ωθούν την Ευρώπη να εξετάσει αυστηρότερες ενεργειακές κυρώσεις. Τέλος, η Financial Times: «Η Γαλλία αναζητεί να μπλοκάρει το ρωσικό κάρβουνο και πετρέλαιο καθώς οι ΗΠΑ προτρέπει σε δίκη για εγκλήματα πολέμου». Η θηριωδία στη Μπούτσα καταδικάστηκε από τη διεθνή κοινότητα ενώ ένα νέο κύμα κυρώσεων ετοιμάζεται.

Στην Ιταλία, η Il Messaggero γράφει: «Η Ευρώπη διχασμένη για το ρωσικό αέριο». Γερμανικό και αυστριακό βέτο για το μπλόκο στη Μόσχα: στοπ μόνο στο πετρέλαιο και το κάρβουνο. Παράλληλα, ο Ντράγκι επιμένει για το πλαφόν στις τιμές ενέργειας στην ΕΕ. Στη La Repubblica διαβάζουμε: «Το σφαγείο του Πούτιν». Μαζικοί τάφοι, εκτελέσεις, αίθουσες βασανιστηρίων, βιασμοί: στη Μπούτσα πολλαπλασιάζονται οι μαρτυρίες για τις κτηνωδίες των εισβολέων. Η La Stampa έχει τίτλο: «Οι μάρτυρες της Μπούτσα». Ο Ζελένσκι στον τόπο του δράματος, διεθνής η κατακραυγή για τη σφαγή. Ο Μπάιντεν υπόσχεται κυρώσεις, η Ευρώπη διχάζεται για το αέριο. Τέλος, η Corriere della Sera: «Δικάστε τον εγκληματία Πούτιν». Αυτά ήταν τα λόγια του αμερικανού προέδρου για το ρώσο ομόλογό του. Ο Ζελένσκι λέει ότι στη Μπούτσα έγινε μακελειό. Η Ιταλία έτοιμη να απελάσει ρώσους διπλωμάτες.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ουκρανοί πρόσφυγες: οι Γάλλοι τους υποδέχονται με ανοικτές αγκάλες». Η φιλοξενία απέναντι σε οικογένειες που ρέουν προς τη Γαλλία αποδεικνύει είναι πιθανό ένα αξιοπρεπές καλωσόρισμα για όσους απέδρασαν από τις συγκρούσεις. Στη Le Monde διαβάζουμε: «Η Ρωσία κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου». Πολλά πτώματα αμάχων ανακαλύφθηκαν στις περιοχές που ανακαταλήφθηκαν από τους Ουκρανούς. Οι αρχές κάνουν λόγο για πάνω από 400 απώλειες, ειδικά γύρω από το Κίεβο. Η Μόσχα που έρχεται αντιμέτωπη με περισσότερες κυρώσεις αρνείται τις κατηγορίες. Η Le Figaro έχει τίτλο: «Εγκλήματα πολέμου: ο Πούτιν στο εδώλιο του κατηγορούμενου». Οι εικόνες των νεκρών αμάχων στα προάστια του Κιέβου που “απελευθερώθηκαν” από τους ρώσους εισβολείς προκαλούν αγανάκτηση στους Δυτικούς, που ετοιμάζουν αντίποινα. Τέλος, η Libération: «Ζαν Λουκ Μελανσόν: εάν είμαι στο δεύτερο γύρο…». Ο υποψήφιος της “Ανυπότακτης Γαλλίας” δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα λίγες μέρες πριν από τον πρώτο γύρο και μιλά για την Αριστερά, τη ριζοσπαστικότητα, τη Ρωσία, την ΕΕ και την ακροδεξιά.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Σταϊνμάγερ: Έκανα λάθος για τον Πούτιν». Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, παραδέχεται τα λάθη του στην πολιτική σχετικά με τη Ρωσία. Σχεδιάζονται περισσότερες κυρώσεις. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το Βερολίνο απελαύνει 40 Ρώσους διπλωμάτες». Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αντιδρά στις φρικαλεότητες κοντά στο Κίεβο. Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ υπαινίσσεται πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένας συμβιβασμός για τις ενεργειακές κυρώσεις κατά της Μόσχας. Τέλος, η Die Welt: «Αγωγός Nord Stream 2: Ο Σταϊνμάγερ παραδέχεται τα λάθη». Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος μιλά για πρώτη φορά για σοβαρές παραλείψεις: «αποτύχαμε να ενσωματώσουμε τη Ρωσία». Η Γερμανία απελαύνει ρώσους διπλωμάτες

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Είμαι άοπλος, μην πυροβολείς. Και ακούστηκαν πέντε πυροβολισμοί». Οι μαρτυρίες που έρχονται από τη Μπούτσα επιβεβαιώνουν τις ρωσικές φρικαλεότητες. Και η El Mundo: «Ο Μπάιντεν ζητά να δικαστεί ο Πούτιν για εγκλήματα πολέμου». Ο αμερικανός πρόεδρος καταδικάζει το μακελειό στη Μπούτσα και δείχνει ως υπαίτιο το ρώσο πρόεδρο. Η ΕΕ εξετάζει νέες κυρώσεις.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Η Βρετανία καλεί για αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία». Η κυβέρνηση της χώρας κάνει έκκληση να τελειώσουν οι εισαγωγές ενέργειας μετά τη σφαγή στη Μπούτσα. Ο Independent έχει τίτλο: «Οι θηριωδίες της Μπούτσα». Η εφημερίδα μεταφέρει ρεπορτάζ και μαρτυρίες από την πόλη που η Ρώσοι σκότωσαν εκατοντάδες άμαχους πολίτες. Στο Guardian διαβάζουμε: «Ή τώρα ή ποτέ, αν ο κόσμος θέλει να αποφύγει την κλιματική καταστροφή – IPCC». Σύμφωνα με το Διακυβερνητικό Συμβούλιο για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου πρέπει να έχουν κορυφωθεί μέχρι το 2025 ώστε να υπάρξει ελπίδα να μειωθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, η Daily Telegraph: «Το Channel 4 αναμένεται να ιδιωτικοποιηθεί». Η κυβέρνηση λέει ότι το κανάλι μπορεί να καταλήξει σε χέρια ιδιώτη πριν από τις επόμενες εκλογές, με ένα αντίτιμο που μπορεί να φτάσει και το 1 δις λίρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter