Διεθνής Τύπος: Ελπίδες για φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ – Αίτημα για παραπάνω χρηματοδότηση στον γερμανικό στρατό

Διεθνής Τύπος: Ελπίδες για φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ – Αίτημα για παραπάνω χρηματοδότηση στον γερμανικό στρατό

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Φάρμακο για την άνοια επιβραδύνει την κατάπτωση». Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεκαπενθήμερη χρήση αντιστρέφει τις αλλαγές στον εγκέφαλο. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό αποτελεί ιστορικό βήμα για την ίαση του Αλτσχάιμερ. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η επιτυχία του φαρμάκου προοιωνίζει νέα εποχή προόδου στην έρευνα για το Αλτσχάιμερ». Κλινικές δοκιμές δίνουν ελπίδες ότι η ασθένεια μπορεί να είναι ιάσιμη. Στον Independent διαβάζουμε: «Το σκάνδαλο με τις μονάδες μητρότητας του NHS μπορεί να είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του». Έκθεση για τις αποτυχίες των μονάδων μητρότητας ανεβάζει τις απώλειες σε περισσότερες από 1.500 οικογένειες. Τέλος, η Daily Telegraph: «Το προσωπικό των νοσοκομειακών οδηγών θα κάνει την πρώτη του απεργία εδώ και 30 χρόνια». Πριν από τα Χριστούγεννα, χιλιάδες εργαζόμενοι στην Υγεία θα κάνουν απεργία, με την κρίση στο NHS να βαθαίνει ακόμα περισσότερο.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Λάμπρεχτ απαιτεί υψηλότερο προϋπολογισμό για αποθέματα πυρομαχικών». Η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στη FAZ, κάνει λόγο για μεγάλες παραγγελίες για την Bundeswehr. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το ΝΑΤΟ δεσμεύεται για χειμερινή βοήθεια στην Ουκρανία». Οι υπουργοί Εξωτερικών της συμμαχίας θέλουν να προσφέρουν στρατό και να βοηθήσουν τη χώρα να ξαναχτίσει το ηλεκτρικό της δίκτυο. Οι δυτικές χώρες υπόσχονται επίσης περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια. Τέλος, η Die Welt: «Ο πληθωρισμός κορυφώθηκε μια φορά». Ο πληθωρισμός αποδυναμώνεται στο δέκα τοις εκατό. Αλλά συνεχίστηκε η πίεση των τιμών από τα ενοίκια και τις υπηρεσίες. 

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Το Κογκρέσο αναμένεται να σταματήσει την απεργία στους σιδηρόδρομους». Η Βουλή και η Γερουσία στοχεύουν να περάσουν νομοσχέδιο που θα επιβάλει εργατική συμφωνία για να αποφύγει οποιαδήποτε οικονομική ζημία. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Νέα Υόρκη σκοπεύει να καθαρίσει τους δρόμους της από τους ψυχικά άρρωστους». Οι άστεγοι που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα αναμένεται να μεταφερθούν, ακόμα και παρά τη θέλησή τους, σε νοσοκομειακές μονάδες. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι τράπεζες έτοιμες να αφήσουν τους αυστηρούς κανόνες και να ενισχύσουν το πνεύμα του ελεύθερου ανταγωνισμού». Ο διαχωρισμός των λιανικών πωλήσεων και του επενδυτικού κλάδου θεωρείται πλέον ότι δεν είναι αποτελεσματικός, αφού οι μικρές τράπεζες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Τέλος η Washington Post: «Ο ηγέτης των Oath Keepers καταδικάστηκε για συνωμοσία σε εξέγερση». Ο ιδρυτής της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής ομάδας, Στιούαρτ Ρόουντς, καταδικάστηκε την Τρίτη για συνωμοσία σε εξέγερση, που εκδηλώθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2021, με την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Με το ζόρι στην ιδιωτική Υγεία». Οι μεγάλες λίστες αναμονής στις δημόσιες δομές κάνουν έναν στους πέντε ασθενείς να φύγουν για να αναζητήσουν την τύχη τους στα ιδιωτικά ιατρεία. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Φοροδιαφυγή, η πρόκληση για την προεδρία». Ο πρόεδρος Ματαρέλα εκτιμά ότι αποτελεί μεγάλο πρόβλημα η φοροδιαφυγή, και θα έπρεπε να είναι κεντρικό σημείο του πακέτου ανάκαμψης η αντιμετώπισή της. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Σχολεία, η κατάρρευση του αριθμού των μαθητών». Η Ιταλία νιώθει τις συνέπειες της υπογεννητικότητας, αφού την επόμενη χρονιά θα χάσει 1,4 εκατ. νέους ηλικίας από 3 έως 18 ετών. Τέλος, η Corriere della Sera: «Πακέτο στήριξης, η κούρσα για το ‘ναι’». Μάχη για τις τελευταίες αλλαγές στο σχέδιο της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Ματαρέλα λέει ότι η φοροδιαφυγή παραμένει μεγάλο πρόβλημα.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Φαρμακευτικές έρημοι, οι λύσεις υπάρχουν». Απέναντι στις ελλείψεις φαρμάκων, τοπικές συλλογικότητες έχουν δημιουργήσει κέντρα εντελώς δημόσια που αναπληρώνουν τα κενά που αφήνει το κράτος. Σε ειδικό τεύχος στη Libération, διαβάζουμε: «Ανυπακοή!». Με αφορμή τη γιορτή του βιβλίου και της νεανικής λογοτεχνίας, η εφημερίδα παραχωρεί τις σελίδες της σε 34 νέους και νέες συγγραφείς. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Κλίμα: Ο Μακρόν απέναντι στην πρόκληση μιας δίκαιης μετάβασης». Η κυβέρνηση φοβάται ότι με κάθε κίνηση προς την κατεύθυνση της μείωσης της παγκόσμιας υπερθέρμανσης μπορεί να δημιουργηθεί ένα κίνημα όπως τα κίτρινα γιλέκα. Τέλος, η Le Figaro: «O Μακρόν στις ΗΠΑ για την εκτόνωση των εντάσεων». Τέσσερα χρόνια μετά την επίσκεψη στο Ντόναλντ Τραμπ, ο γάλλος πρόεδρος ελπίζει να πείσει το Τζο Μπάιντεν να ξανακοιτάξει το σχέδιο για τον πληθωρισμό στη χώρα του, το οποίο η ΕΕ θεωρεί ότι πάει κόντρα στα συμφέροντά της.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Αγωνία και στις δύο πλευρές των συνόρων: ‘είναι νεκρός’». Η έρευνα της εφημερίδας και της συλλογικότητας Lighthouse για την τραγωδία στη Μελίγια που άφησε τουλάχιστον 23 νεκρούς αποκαλύπτει σημεία-κλειδιά της υπόθεσης. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ φτιάχνει ένα υπάκουο Συνταγματικό Δικαστήριο και επιδεινώνει τη θεσμική κρίση». Η εφημερίδα επικρίνει τις επιλογές του πρωθυπουργού για το δικαστήριο, οι οποίοι ήταν κοντά στην κυβέρνηση πριν αναλάβουν το πόστο τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter