Διεθνής Τύπος: Ενθαρρυντικά μηνύματα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον – Αυστηροί περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους στη Γερμανία

Διεθνής Τύπος: Ενθαρρυντικά μηνύματα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον – Αυστηροί περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους στη Γερμανία

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν για τις ελπίδες που δίνει μελέτη σχετικά με την μετάλλαξη Όμικρον: «Τα αποτελέσματα των εμβολιασμών δίνουν ελπίδες νίκης απέναντι στην Όμικρον». Μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Lancet δείχνει ότι η τρίτη δόση εμβολίου ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna είναι εκείνα που δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα ανάμεσα σε έξι που δοκιμάστηκαν για την τρίτη δόση. Στον Guardian διαβάζουμε: «Πλήγμα για τον Στάρμερ καθώς το μεγαλύτερο σωματείο που τον υποστηρίζει περικόπτει την χρηματοδότηση στους Εργατικούς». Ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του κόμματος, το σωματείο Unite, θα κόψει τις πολιτικές δωρεές για να διοχετεύσει τα χρήματα σε άλλες καμπάνιες εργατικών σωματείων. Η Daily Telegraph κυκλοφορεί με τίτλο: «Μια μελανιά για κάθε μέρα lockdown». Ο μικρός Άρθουρ πέθανε πέρυσι τον Ιούνιο από την κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα και την μητριά του. Το εξάχρονο αγόρι που έφερε μελανιές στο σώμα του δεν σώθηκε παρά τον κώδωνα του κινδύνου που έκρουαν οι κοινωνικές υπηρεσίες. Οι κηδεμόνες του αναμένεται να καταδικαστούν σήμερα. Τέλος, ο Independent: «Γιατί μας έχει εγκαταλείψει η Βρετανία;». Η Χανάν, μια πρόσφυγας από την Συρία, αγκαλιά με τον φανερά υποσιτισμένο γιό της ζητά από το κράτος να κρατήσει την υπόσχεση που δόθηκε στους σύριους πρόσφυγες για την φιλοξενία τους σε βρετανικό έδαφος.

Στη Γερμανία, οι ανεμβολίαστοι αντιμετωπίζουν σκληρά μέτρα περιορισμού. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει σχετικά: «Αυστηροί περιορισμοί αποφασίστηκαν για τους ανεμβολίαστους». Σε ισχύ σε όλη τη χώρα ο κανόνας 2G, δηλαδή να επιτρέπεται η δραστηριότητα σε όσους έχουν εμβολιαστεί και αναρρώσει από την ασθένεια. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Σκληροί περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους». Η Μέρκελ και ο Σολτς συμφωνούν με τους επικεφαλής των ομόσπονδων κρατιδίων για τον κανόνα 2G στα καταστήματα λιανικής και στον περιορισμό των κοινωνικών τους επαφών, ανεξάρτητα από τον τοπικό αριθμό κρουσμάτων. Τέλος, η Die Welt: «Γιορτινό lockdown για τους ανεμβολίαστους». Αποφασίστηκε ο εκτεταμένος περιορισμός στις επαφές των ανεμβολίαστων πολιτών, η γενική χρήση μάσκας στα σχολεία και ο κανόνας 2G στα καταστήματα λιανικής.

Στη Γαλλία, έκπληξη αποτελούν οι νικητές του πρώτου γύρου για την ανάδειξη του προεδρικού υποψηφίου του κόμματος της παραδοσιακής Δεξιάς. Στη Libération διαβάζουμε σχετικά: «Οι λιτοί Ρεπουμπλικάνοι». Η εφημερίδα αναφέρεται στη Βαλερί Πεκρές και τον Ερίκ Σιοτί που αναδείχθηκαν οι νικητές του πρώτου γύρου της ψηφοφορίας για ανάδειξη του υποψήφιου προέδρου του κόμματος των Ρεπουμπικάνων. Ο Ξαβιέ Μπερτράν που είχε τα καλύτερα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, αποκλείστηκε, ενώ στη δεύτερη ψηφοφορία υποστηρίζει την Πεκρές. Η Le Figaro γράφει για το ίδιο θέμα: «Σιοτί και Πεκρές μάχονται για το ποιος θα ενσαρκώσει την Δεξιά». Ο τελικός νικητής θα αναδειχθεί το Σάββατο. Η Le Monde κυκλοφορεί με τίτλο: «Δικαιοσύνη: η διαμαρτυρία των δικαστών επεκτείνεται». Οι δικαστές με άρθρο τους στην εφημερίδα καταδικάζουν την τραγική κατάσταση στη δικαιοσύνη. Μετά την αυτοκτονία ενός νέου δικαστή, η νέα γενιά του κλάδου απορρίπτει κατηγορηματικά την λογική της «αλυσίδας παραγωγής» στο χώρο του δικαστηρίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ερίκ Ντυπόν Μορετί, υπερασπίζεται τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν «εκσυγχρονίσει το δικαιϊκό σύστημα». Τέλος, η Humanité: «Το νοσοκομείο καταρρέει μπροστά στα μάτια μας». 80 ενώσεις και συνδικάτα νοσοκομειακών εργαζομένων καλούν σε κινητοποιήσεις το Σάββατο σε όλη την Γαλλία.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Μέρκελ επιβάλλει ‘de facto’ καραντίνα για τους ανεμβολίαστους». Οι μεγάλες χώρες αντιδρούν στο πλαίσιο αντιμετώπισης της μετάλλαξης Όμικρον: η Ιταλία επιστρέφει στη χρήση μάσκας και οι ΗΠΑ περιμένουν να έχουν μαζικές αποδείξεις. Επίσης, επιστήμονες στην Νότια Αφρική συμπεραίνουν ότι τα εμβόλια αποτρέπουν τις βαριές νοσήσεις από τη νέα μετάλλαξη. Και η El Mundo: «Η Γιολάντα Ντίαθ δείχνει το Προεδρικό Μέγαρο για την αγνόηση του κορονοϊού». Η υπουργός Εργασίας, προσκείμενη στους Ποδέμος, ισχυρίζεται ότι από τον Φεβρουάριο έβλεπε τι πάει να γίνει, ενώ η κυβέρνηση την κατηγόρησε για κινδυνολογίες.

Στην Ιταλία, η Corriere de la Sera γράφει: «Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία». Ανεβαίνουν οι σοβαρές περιπτώσεις εισαγωγών στο νοσοκομείο. Παράλληλα, καταγράφεται ρεκόρ στους εμβολιασμούς, ενώ ξεκινά ο εμβολιασμός για τα παιδιά 16 ετών. Στη La Repubblica διαβάζουμε: «Η Ευρώπη της υποχρεωτικότητας». Μετά την Αυστρία και η Γερμανία κάνει υποχρεωτικό δια νόμου τον εμβολιασμό. Η La Stampa κυκλοφορεί με τίτλο: «Στην δική μου περιφέρεια κανένα τεστ για αντιεμβολιαστή». Ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, κρατά σκληρή γραμμή για τους ανεμβολίαστους αλλά λέει όχι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Τέλος, η Il Messaggero: «Το σχέδιο για τους ελέγχους σε λεωφορεία και κλαμπ». Αναλαμβάνουν δράση τοπικοί αστυνομικοί και δυνάμεις της τάξης. Υπάρχουν σκέψεις για επέκταση του πράσινου πάσου και στους εργαζόμενους.

Στις ΗΠΑ, οι New York Times γράφουν: «Το νέο σχέδιο του Μπάιντεν για την χαλιναγώγηση του κορονοϊού κινείται γύρω από τα τεστ». Αναμένεται νέα έξαρση της πανδημίας το χειμώνα, ενώ γίνεται συνείδηση σταδιακά ότι για να τελειώσει η πανδημία χρειάζονται περισσότερα πράγματα από εμβόλια. Στην Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η FTC κάνει μήνυση για να μπλοκάρει την συγχώνευση εταιρειών τσιπ». Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου θέλει να σταματήσει την εξαγορά της Arm από την Nvidia, ύψους $75 δισ καθώς την θεωρεί πλήγμα στον ανταγωνισμό της αγοράς τσιπ. Η Washington Post έχει τίτλο: «Το Κογκρέσο εγκρίνει την χρηματοδότηση για να αποφύγει το shutdown». Το μέτρο επιτρέπει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να λειτουργήσει μέχρι τον Φεβρουάριο. Και τέλος, οι Financial Times: «Η Σαουδική Αραβία συμφωνεί να αυξήσει την προσφορά πετρελαίου μετά την επίθεση φιλίας των ΗΠΑ». Η πίεση του Λευκού Οίκου αποδίδει καρπούς, ενώ η κίνηση του ΟΠΕΚ εκπλήσσει τους επενδυτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter