Διεθνής Τύπος: Eπιβραδύνεται ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Το ΝΑΤΟ μπορεί να δεχθεί πρώτα τη Φινλανδία

Διεθνής Τύπος: Eπιβραδύνεται ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Το ΝΑΤΟ μπορεί να δεχθεί πρώτα τη Φινλανδία

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο πληθωρισμός επιβραδύνεται αλλά με αργότερο ρυθμό». Ο πληθωρισμός έχει αρχίσει και μετριάζεται μετά από την κορύφωση στη μέση του περασμένου έτους. Ωστόσο οι τιμές σε πολλά αγαθά και υπηρεσίες ακόμα ανεβαίνουν. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο πληθωρισμός επιβραδύνεται, αλλά οι τιμές δίνουν μικρό χώρο για ελπίδα». Οι οικονομολόγοι βλέπουν κακοτράχαλο δρόμο για τους στόχους της κεντρικής τράπεζας. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η Ρωσία συγκεντρώνει αεροσκάφη σε απόσταση πλήγματος στόχων στην Ουκρανία, προειδοποιεί η Δύση». Νέα φάση ξεκινά καθώς οι δυνάμεις στο έδαφος έχουν κολλήσει. Το ΝΑΤΟ επιταχύνει τις παραδόσεις αεροπορικής άμυνας. Τέλος η Washington Post: «Το κίνητρο του μακελάρη του πανεπιστημίου παραμένει άγνωστο». Είχε αφήσει προειδοποιήσεις για σχολεία στο Νιου Τζέρσι.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το ΝΑΤΟ μπορεί να απορροφήσει τη Φινλανδία πριν από τη Σουηδία» Ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ αντιδρά στον Ερντογάν. Παράλληλα, οι ΗΠΑ δεν θέλουν να παραδώσουν αεροπλάνα στην Ουκρανία .Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το Κίεβο λαμβάνει πυρομαχικά από τη Γερμανία». Η Rheinmetall παράγει 300.000 βλήματα για το «Gepard», αλλά δεν θα παραδοθούν μέχρι τον Ιούλιο. Η Ουκρανία πρέπει να συνεχίσει να περιμένει μαχητικά αεροσκάφη και κύρια άρματα μάχης από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τέλος, η Die Welt: «Η Ολλανδία και η Δανία δεν παραδίδουν τελικά Leopard 2». Η δυτική πτέρυγα παρέχει λιγότερα άρματα μάχης από τα αναμενόμενα. Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους αναφέρει ότι: Η κατάσταση “δεν είναι τόσο καλή”.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Υποστηρίξτε με ή φύγετε από το κόμμα, λέει ο Στάρμερ στην αριστερή πτέρυγα των Εργατικών». Ο επικεφαλής του κόμματος βάζει τελεσίγραφο στους “κορμπινίστας”. Ο Guardian έχει τίτλο: «To Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις αστυνομικές κάμερες για να κατασκοπεύσει τη Βρετανία, προειδοποιεί ελεγκτική αρχή». Μεγάλη ανησυχία επικρατεί σχετικά με τον εξοπλισμό που προμηθεύουν κινεζικές εταιρείες. Στον Independent διαβάζουμε: «Αποκάλυψη: το πραγματικό κόστος των απεργιών του NHS». 10.000 περιμένουν 18 μήνες για μια εγχείριση, 140.000 ραντεβού ακυρώνονται, 7.000 επιπλέον ασθενείς μπαίνουν στις λίστες αναμονής για 4 εβδομάδες. Τέλος, η Daily Telegraph: «Μείωση των αδειών ασθενείας για την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού». Οι γιατροί προτρέπονται να υπογράφουν λιγότερα χαρτιά ασθενείας μετά από προτάσεις για να ενισχυθεί η οικονομία.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «To Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ‘αδειάζει’ τον Μπερλουσκόνι». Οι ευρωπαίοι κρατούν απόσταση από τις φιλορωσικές δηλώσεις του καβαλιέρε, ενώ η Μελόνι πετάει στο Μονακό να καθησυχάσει τους συμμάχους. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Τα ρωσικά πλοία στη Βαλτική». Η Οδησσός απειλείται από τη θάλασσα, ενώ οι νορβηγικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι επίκεινται πυρηνικές δοκιμές. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Βενζίνη και ντίζελ, στοπ το 2035». Το Ευρωκοινοβούλιο διχάζεται αλλά ψηφίζει την πράσινη μεταρρύθμιση. O Σαλβίνι λέει ότι πρόκειται “για τρέλα, που θα μας βλάψει όλους”. Τέλος, η Corriere della Sera: «Πράσινα αυτοκίνητα, φιλονικίες στην ΕΕ». Η Ευρώπη βάζει στοπ στην πώληση νέων κινητήρων αυτοκινήτων που καίνε βενζίνη και ντίζελ.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Δηλητηριαζόμαστε μέσα στα χρόνια». Οι εργαζόμενοι στην Tetra Medical στο Ανονέ έχουν εκτεθεί σε υπερβολικές δόσεις οξειδίου του αιθυλενίου, που μπορεί να είναι καρκινογόνο. Τα θύματα ζητούν δικαιοσύνη, γράφει η εφημερίδα. Στη Libération διαβάζουμε: «Ισπανία, Πορτογαλία: η Αριστερά που λειτουργεί». Ο Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη και ο Αντόνιο Κόστα στη Λισαβώνα. Οι δύο κυβερνήσεις της Ιβηρικής χερσονήσου κάνουν μεταρρυθμίσεις που θα κρατήσουν. Τι μπορεί να μάθει η γαλλική Αριστερά, αναρωτιέται η εφημερίδα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Συντάξεις: η στρατηγική του NUPES εν αμφιβόλω». Η αριστερή συμμαχία, για να επιταχύνει την διαδικασία διαβούλευσης, απέσυρε 1.300 τροπολογίες. Η Αδέσμευτη Γαλλία του Μελανσόν είναι διχασμένη ανάμεσα σε αυτούς που είναι υπέρ του μπλοκαρίσματος του νομοσχεδίου κι εκείνους που θέλουν να συζητηθεί το ζήτημα της ηλικίας συνταξιοδότησης. Τέλος, η Le Figaro: «Οι ανήλικοι μετανάστες πλημμυρίζουν τα γαλλο-ιταλικά σύνορα». Το 2022, σχεδόν 5.000 ανήλικοι μπήκαν κρυφά από τα νότια της Γαλλίας, μέσω Ιταλίας. Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, που αφορά πολλά τμήματα σχετικά με τα σύνορα, οι εκλεγμένοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Ισπανία στέλνει πυραύλους στην Εσθονία για να ενισχύσει το ΝΑΤΟ στην Ανατολή». Η συμμαχία περιμένει ότι ο Πούτιν θα κάνει νέες επιθέσεις στην Ουκρανία. Και η El Mundo: «Στο μέτωπο του Λουχάνσκ με τη 92 μηχανοκίνητη ταξιαρχία». “Φερόμαστε σαν ρομπότ”, αναφέρει ένας στρατιώτης. “Η ρουτίνα είναι να σκοτώνουμε Ρώσους για 12 ώρες, ξεκουραζόμαστε λίγο και επιστρέφουμε στο μέτωπο”, συμπληρώνει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter