Διεθνής Τύπος: Έρευνα του FBI στο σπίτι του Τραμπ – Λιτότητα από την πίσω πόρτα στη Γαλλία

Διεθνής Τύπος: Έρευνα του FBI στο σπίτι του Τραμπ – Λιτότητα από την πίσω πόρτα στη Γαλλία

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Το FBI ψάχνει το σπίτι του Τραμπ σε έρευνα για απόρρητα έγγραφα». Η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ έκανε έρευνα στο σπίτι του πρώην προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα με σκοπό την ανακάλυψη διαβαθμισμένων πληροφοριών που τυχόν είχε στην κατοχή του ο Ντόναλντ Τραμπ. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Μάχη στη Γάζα, όμως η Χαμάς δεν πυροβολεί αυτή τη φορά». Οι μαχητές είναι διχασμένοι καθώς η πολιτική στη Λωρίδα γίνεται περίπλοκη. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο Σον αισθάνεται ‘ντροπιασμένος’ για την εστίαση στα κέρδη, καθώς η SoftBank καταγράφει απώλειες ρεκόρ ύψους $23 δισ». Οι απώλειες θα έχουν ως αποτέλεσμα να κάνει η εταιρεία δραματικές περικοπές στο κόστος της, ανέφερε ο επικεφαλής της Μασαγιόσι Σον. Τέλος η Washington Post: «Πράκτορες του FBI ψάχνουν το χρηματοκιβώτιο του Τραμπ σε έρευνα για έγγραφα». Η ασυνήθιστη κίνηση εγκρίθηκε από το δικαστήριο.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Προϋπολογισμός 2023: η προσπάθεια εξαπάτησης από την κυβέρνηση». Πίσω από την πίστωση συμπληρωματικών ποσών για ορισμένα υπουργεία, η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα νέο κύμα λιτότητας υπό την μορφή της γενικής μείωσης των δημοσίων εσόδων. Στη Libération διαβάζουμε: «Κακοποίηση από γυναικολόγους: κάντε πίσω». Οι πρόσφατες κατηγορίες εναντίον γιατρών έχουν φέρει στο φως τις βάρβαρες εξετάσεις που πρέπει να περάσουν ορισμένες ασθενείς, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει συναίνεση. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο Τζο Μπάιντεν αναζωογονείται από την ψήφιση του αντι-πληθωριστικού σχεδίου». Με τις ψήφους μόνο των Δημοκρατικών, πέρασε το σχέδιο που θα ρίξει στην οικονομία των ΗΠΑ περί τα 370 δις δολάρια σε ορίζοντα δεκαετίας. Τέλος, η Le Figaro: «Διακοπές: οι Γάλλοι προσαρμόζονται στην απογείωση των τιμών». Με πληθωρισμό που φτάνει το 6,1% μέσα σε ένα χρόνο, για πρώτη φορά από το 1985, πολλοί πολίτες που κάνουν διακοπές προσέχουν τα έξοδά τους εν όψει ενός φθινοπώρου που αναμένεται δύσκολο.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Το σχέδιο της Τρας είναι εκλογικό αυτοκτονικό σημείωμα, προειδοποιεί ο Ράαμπ». Ο Σουνάκ είναι έτοιμος να προσφέρει περισσότερη βοήθεια με τους λογαριασμούς ρεύματος. Ο Guardian έχει τίτλο: «Το φορολογικό σχέδιο της Τρας μπορεί να κοστίσει £50 δις το χρόνο χωρίς βοήθεια για τους φτωχούς». Η ανάλυση της εφημερίδας στο φορολογικό σχέδιο της υπουργού Εξωτερικών δείχνει ότι έχει προβλήματα στην εφαρμογή του. Στον Independent διαβάζουμε: «O πρωθυπουργός αποκλείει έκτακτη δράση για την ακρίβεια». Οι επιχειρήσεις προειδοποιούν ότι η Βρετανία δεν μπορεί να αντέξει ένα “καλοκαίρι αδράνειας» σχετικά με την κρίση. Τέλος, η Daily Telegraph: «Το ξηρότερο έτος από το 1976 καθώς επίκειται ξηρασία». Τα νότια και ανατολικά της χώρας βιώνουν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς βροχή για σχεδόν 50 χρόνια εν μέσω νέου συναγερμού για μεγάλες θερμοκρασίες.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Σρέντερ ενδέχεται να παραμείνει μέλος του SPD προς το παρόν». H επιτροπή διαιτησίας εκτιμά ότι δεν έκανε καμία παραβίαση των κανόνων του κόμματος, ενώ κύκλοι του δηλώνουν ότι είναι απομονωμένος. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «370 δισεκατομμύρια δολάρια για το κλίμα». Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου. Με τις υψηλές επενδύσεις, ο ρυθμός της προειδοποίησης για το κλίμα πρόκειται τώρα να επιβραδυνθεί. Τέλος, η Die Welt: «Κριτική του Λάουτερμπαχ μετά την εμφάνιση στην μόνιμη επιτροπή εμβολιασμών». Το FDP προειδοποιεί τον υπουργό Υγείας: η «ανάγκη» για τέταρτο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού είναι «εκτός τόπου».

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η Καλέντα φρενάρει στον Ρέντσι». Ο αρχηγός του κόμματος της Δράσης, Κάρλο Καλέντα, παραχωρεί συνέντευξη μετά το σπάσιμο της συμφωνίας με το Δημοκρατικό κόμμα: «Το σύμφωνο με τον Ματέο δεν θεωρείται δεδομένο, θα είμαι εγώ που θα κλέψω τις ψήφους από τη Μελόνι». Παράλληλα, στόχος του Λέττα είναι να πάει το Δημοκρατικό κόμμα στο 25-30% και να έχει ευθεία αντιπαράθεση με την αρχηγό των «Αδερφιών της Ιταλίας». Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ο οριζόντιος φόρος του Σαλβίνι κοστίζει 80 δισεκατομμύρια». Η Λέγκα και η Forza Italia ξαναρίχνουν στο τραπέζι την δημοσιονομική μεταρρύθμιση. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ρέντσι: ανοιχτές οι πόρτες για τον Καλέντα». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο Ματέο Ρέντσι αναφέρει ότι «ο τρίτος πόλος μπορεί να παλέψει στις εκλογές» και ότι «ο Λέττα είναι ο πραγματικά χαμένος». Τέλος, η Corriere della Sera: «H Μελόνι υποψήφια για το παλάτι Κίτζι». Η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος «Αδέρφια της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι, είπε σε χτεσινή της ομιλία ότι αν κερδίσει τις εκλογές, ο πρωθυπουργός θα είναι εκείνη.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Σάντσεθ αποκλείει την αναβολή του ενεργειακού σχεδίου παρά την απόρριψη του Λαϊκού κόμματος». Το Λαϊκό κόμμα στηρίζει την Αγιούσο και απαιτεί την απόσυρση του αποταμιευτικού διατάγματος. Και η El Mundo: «Το Μονκλόα υποθέτει ότι οι Αυτόνομες Κοινότητες δεν θα επιβάλουν πρόστιμο για την παράλειψη συμμόρφωσης με τις αποταμιεύσεις». Οι δημοτικοί σύμβουλοι μεταφέρουν στην κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να παρακολουθούν την εφαρμογή του ενεργειακού σχεδίου και συμφωνούν ότι αυτό είναι «ευαισθητοποιητικό και όχι καταναγκαστικό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter