Διεθνής Τύπος: «Φιμώνουν» συνδικαλιστές στη Γαλλία – Σε δημοσιονομικό αδιέξοδο η Γερμανία

Διεθνής Τύπος: «Φιμώνουν» συνδικαλιστές στη Γαλλία – Σε δημοσιονομικό αδιέξοδο η Γερμανία

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Η στρατηγική τους είναι να μας κάνουν να σωπάσουμε». Περισσότεροι από 1.000 συνδικαλιστές της συνομοσπονδίας CGT αντιμετωπίζουν πειθαρχικές ή ποινικές διαδικασίες. Μια καταπίεση άνευ προηγουμένου, σχολιάζει η εφημερίδα. Στη Libération διαβάζουμε: «Ειδικό Τεύχος: Η Libé των ζώων». Η εφημερίδα αφιερώνει τη σημερινή της έκδοση στα ζώα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Εκδίκηση στην ατζέντα του Τραμπ». Έντεκα μήνες πριν από την προεδρική εκλογή αρκετοί πολιτικοί ηγέτες και εκδότες ανησυχούν για τις εξελίξεις σε περίπτωση που εκλεγεί ο Τραμπ. Τέλος, η Le Figaro: «Η Ουκρανία ολοένα και πιο απομονωμένη απέναντι στη Ρωσία». Μετά την κακή πορεία του πολέμου, ο Ζελένσκι βλέπει την εξουσία του να αμφισβητείται στο Κίεβο και τη διεθνή βοήθεια να κρέμεται από μια κλωστή.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η κυβέρνηση συνασπισμού δεν μπορεί να θέσει σε ισχύ τον προϋπολογισμό του 2024 εγκαίρως». Οι Σολτς, Χάμπεκ και Λίντνερ συνεχίζουν να διαφωνούν. Προς το παρόν υπάρχει συμφωνία μόνο για έναν προσωρινό προϋπολογισμό. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το επιχειρηματικό μοντέλο της Schufa βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού». Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ερμηνεύει αυστηρά την προστασία δεδομένων στην Υπηρεσία Καταγραφής Δεδομένων Οικονομικής Συμπεριφοράς και απαιτεί οι αποφάσεις για την πιστοληπτική ικανότητα να μην εξαρτώνται αποκλειστικά από αλγόριθμους. Τώρα εναπόκειται στον νομοθέτη. Τέλος, η Die Welt: «Περισσότερες από 300.000 αρχικές αιτήσεις ασύλου φέτος». Πάνω από 35.000 περιπτώσεις αναφέρθηκαν μόνο τον Νοέμβριο. Πρόκειται κυρίως για Σύριους και Τούρκους. 

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι κάτοικοι του νότου της Γάζας παλεύουν για τις βασικές ανάγκες». Η ακρίβεια και το πλιάτσικο εντείνουν την ανθρωπιστική κρίση για τους εκτοπισμένους πολίτες. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι Ρεπουμπλικάνοι μπλοκάρουν το νομοσχέδιο χρηματοδότησης της Ουκρανίας, αμφισβητώντας τον Μπάιντεν». Σε αδιέξοδο εξαιτίας της συζήτησης για τη μετανάστευση. Η κίνηση δείχνει ότι η στήριξη στην Ουκρανία ασθενεί σε ένα κρίσιμο σημείο του πολέμου. Τέλος η Washington Post: «Οι εκκλήσεις των ΗΠΑ στο Ισραήλ για εγκράτεια δεν βρίσκει ευήκοον ους». Η Ουάσινγκτον φοβάται το επικοινωνιακό κόστος από τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων Παλαιστινίων.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Το σχέδιο της Ρουάντα κινδυνεύει με αποτυχία, προειδοποιούν κορυφαίοι δικηγόροι τον πρωθυπουργό». Οι μετανάστες μπορούν εύκολα να κινηθούν ενάντια του νέου νόμου, εκτιμούν οι νομικοί. Ο Guardian έχει τίτλο: «Μπέντζαμιν Ζεφάνια». Αποχαιρετισμός στον ποιητή, ηθοποιό και ακτιβιστή που πέθανε στα 65 χρόνια του. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η απομάκρυνση του πρωθυπουργού θα ήταν τρέλα, λέει ο πρόεδρος των Τόρις». Προειδοποίηση προς τους αντάρτες να μην «ρίξουν» τον Ρίσι Σούνακ καθώς είναι αντιμέτωπος με ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων για το νομοσχέδιο της Ρουάντα.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η Ευρώπη των μεταρρυθμίσεων: ο υποψήφιος Ντράγκι». Από το Παρίσι, το σχέδιο του Μακρόν είναι να βάλει τον πρώην πρωθυπουργό και τραπεζίτη στο τιμόνι της Κομισιόν. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η Χαμάς γονατίζει». Ο ισραηλινός στρατός δημοσιεύει φωτογραφίες με δεκάδες μαχητές που έχει συλλάβει στο βορρά της Γάζας. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Χαμάς, η παράδοση των πολιτοφυλακών». Οι εικόνες εκατοντάδων μαχητών στα χέρια του ισραηλινού στρατού, ενώ το Ιράν απειλεί. Τέλος, η Corriere della Sera: «Σύμφωνο Σταθερότητας, δύσκολη διαπραγμάτευση για το χρέος και τις δαπάνες». Σύνοδος μεταξύ των υπουργών, με τη Μελόνι να θέλει την κεντροδεξιά ενωμένη και στην Ευρώπη.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το Ισραήλ επιτίθεται στον ΟΗΕ επειδή προσπαθεί να επιβάλει εκεχειρία». Η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορεί τον Γκουτέρες ότι υποστηρίζει τις δολοφονίες της Χαμάς. Και η El Mundo: «Οι αμερικανοί κατάσκοποι μοίραζαν μυστικά με μαζικό τρόπο». Το υπουργείο Άμυνας αυξάνει την πίεση στην Ουάσινγκτον, απελαύνει τρεις εμπλεκόμενους και επιδιώκει την απέλαση ενός τέταρτου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter