Διεθνής Τύπος: Φόβοι για συνταγματική κρίση στις ΗΠΑ – Πολιτειακές διαφωνίες για το προσφυγικό στη Γερμανία

Διεθνής Τύπος: Φόβοι για συνταγματική κρίση στις ΗΠΑ – Πολιτειακές διαφωνίες για το προσφυγικό στη Γερμανία

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Όχι σημαντικά περισσότερα χρήματα για τους πρόσφυγες». Προσχέδιο για τη σύνοδο κορυφής ανάμεσα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια. Εκτιμήσεις λένε ότι η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί σημαντικά προς τις προτάσεις των κρατιδίων για να υπάρξει συμφωνία. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Μόσχα οργανώνει διαδηλώσεις στη Δύση». Η Ρωσία προσπαθεί να συγκεντρώσει υποστήριξη στην Ευρώπη. Η Μόσχα προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι οι νεοναζί από την Ουκρανία υποδαυλίζουν το αντι-ισλαμικό αίσθημα. Τέλος, η Die Welt: «Πριν από τη σύνοδο κορυφής για τους πρόσφυγες, υπήρξε διαμάχη για χρήματα και απελάσεις». Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση θέλει να συνδέσει την αναπτυξιακή βοήθεια με την απόσυρση των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο, πρόταση που απορρίπτει η κυβέρνηση.                                                                                        

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η Δύση βλέπει ρόλο για το Πεκίνο στην παύση της σύγκρουσης στην Ουκρανία». Οι αξιωματούχοι λένε ότι η σχεδιαζόμενη εαρινή επίθεση μπορεί να είναι καταλύτης για τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ένα νέο μακελειό, αλλά το Τέξας απορρίπτει τους περιορισμούς για τα όπλα». Η υποστήριξη για περιορισμούς μεγαλώνει, αλλά το δικαίωμα στο να φέρει κανείς όπλο είναι εμπεδωμένο. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με ‘συνταγματική κρίση’ με το αδιέξοδο του ορίου χρέους, προειδοποιεί η Γέλεν». Τέλμα στη συζήτηση για αύξηση του ορίου δανεισμού, ενώ οι οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν ανταλλάγματα για τη συναίνεσή τους. Τέλος η Washington Post: «Discord Leaks: Το Ιράν έκρυβε όπλα στη βοήθειά του, λένε τα αρχεία». Η Τεχεράνη υποτίθεται ότι έστειλε όπλα στη Συρία, μετά το σεισμό που ταρακούνησε τα βόρεια της χώρας. Αμερικανικά στρατεύματα μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο, εκτιμά η εφημερίδα.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Μπαμπά, είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για σένα». Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Ουίλιαμ, αποτίει φόρο τιμής στο Βασιλιά στη συναυλία στο Ουίνσδορ. Πάρτι στους δρόμους για τη Στέψη. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι ασθενείς του NHS αναπτύσσουν καρκίνο εξαιτίας της μεγάλης αναμονής, λέει κορυφαίος γιατρός». Οι καρκινοπαθείς περιμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν μπορούν να λάβουν τις θεραπείες που χρειάζονται. Τέλος, η Daily Telegraph: «Μπαμπά, είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για σένα». Η εφημερίδα κυκλοφορεί με ειδική έκδοση για τη Στέψη.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Μεταρρυθμίσεις χωρίς την αντιπολίτευση». Στη συνάντηση στο Παλάτι Κίτζι με τα κόμματα της μειοψηφίας, η κυβέρνηση στυλώνει τα πόδια. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Εργασία, η Ιταλία είναι απέναντι στους νέους». Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των γενεών έχει διπλασιαστεί σε 40 χρόνια, η μέση ηλικία των απασχολουμένων είναι υψηλότερη. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Γιατροί σε φυγή από τα νοσοκομεία». Κάθε μέρα σε όλη την Ιταλία παραιτούνται κατά δεκάδες οι γιατροί εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας και του κινδύνου για τη σωματική ακεραιότητά τους. Τέλος, η Corriere della Sera: «Η κόντρα για τις μεταρρυθμίσεις». Ο Κόντε λέει «όχι» στην απευθείας ψήφο στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ενώ την Τρίτη συναντιέται με τη Μελόνι. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι λέει προς την αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για το δημοψήφισμα.

Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Κάρολος ο Γ’: Επιτέλους βασιλιάς». Μια ζωή στην αναμονή και αυτό το Σάββατο, ο Κάρολος στέφθηκε σε μια τελετή από άλλη εποχή Ο βρετανός μονάρχης έχει την πρόκληση να εκσυγχρονίσει έναν θεσμό που χάνει ολοένα και πιο πολύ τη δημοφιλία. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Βιομηχανία: η μεγάλη βιασύνη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες». Οι εταιρείες τρέχουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μετά την ψήφιση δύο νόμων για τη βιομηχανία ημι-αγωγών. Τέλος, η Le Figaro: «Στην Τουρκία, μπορεί ο Ερντογάν να χάσει την εξουσία;». Ο πρόεδρος που προσπαθεί να επανεκλεγεί, θέλει να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης που σοβεί στη χώρα, εν όψει των εκλογών την επόμενη Κυριακή.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η κυβέρνηση μελετά να θέσει τέλος στις χρυσές βίζες για τους επενδυτές». Ο κανονισμός που δίνει υπηκοότητα στον αγοραστή διαμερισμάτων θα σκληρύνει. Και η El Mundo: «Ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων ασκεί βέτο στον Σάντσεθ και την Ντίαθ για την υπογραφή της μισθολογικής συμφωνίας». Η εργοδοσία αποκλείει να προσκαλέσει μέλη της κυβέρνησης στην επικείμενη επισημοποίηση της συμφωνίας με τα συνδικάτα μέχρι το 2025.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter