Διεθνής Τύπος: Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία εν όψει Χριστουγέννων – Σχέδια ταραχών από αντιεμβολιαστές στην Ιταλία

Διεθνής Τύπος: Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία εν όψει Χριστουγέννων – Σχέδια ταραχών από αντιεμβολιαστές στην Ιταλία

Στη Βρετανία, οι αρχές φοβούνται για τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στην περίοδο των γιορτών. Στον Guardian διαβάζουμε: «Η απειλή για τρομοκρατία ανέβηκε μετά την επίθεση στο Λίβερπουλ». Ο 32χρονος σύριος πρόσφυγας Εμάντ αλ Σουελμίν ήταν ο δράστης της έκρηξης, η οποία αναγκάζει τις αρχές να είναι σε υψηλή επιφυλακή εν όψει Χριστουγέννων. Η Daily Telegraph γράφει: «Ο βομβιστής ήταν χριστιανός προσήλυτος». Η απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα σε όλη την επικράτεια είναι σοβαρή καθώς υπάρχουν φόβοι για βομβιστικές επιθέσεις κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Οι Times έχουν σήμερα κύριο τίτλο: «Ο βομβιστής ήταν πρόσφυγας που είχε προσηλυτιστεί στον χριστιανισμό». Το μαιευτήριο ή ο καθεδρικός ναός ήταν οι πιθανοί στόχοι του. Τέλος, ο Independent: «Ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης στη Βρετανία ανέβηκε σε ‘σοβαρός’ μετά την βόμβα στο ταξί». Η αστυνομία που κάνει έρευνες για τρομοκρατικές επιθέσεις εκτέλεσε μια ελεγχόμενη έκρηξη σε οικία στο Σέφτον Παρκ, όπου είπε ότι βρήκε «σημαντικά πράγματα».

Στην Ιταλία, έρευνες σε αντιεμβολιαστές αποκαλύπτουν ένα σχέδιο ταραχών σε όλη τη χώρα. Η La Repubblica γράφει σχετικά: «Πρόβες ανατροπής από τους αντιεμβολιαστές». Σε έρευνες σε οικίες αντιεμβολιαστών σε όλη την Ιταλία έχουν βρεθεί από βαλίστρες και ξιφολόγχες μέχρι οξύ, ενώ σε διαδικτυακές συνομιλίες έχουν καταγραφεί μηνύματα για «βόμβες στο Παλάτι». Ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής Φεντερίκο Καφιέρο ντε Ράχο λέει ότι «η σύγκλιση με τους νεοφασίστες γέννησε μια ανατρεπτική μέθοδο». Στη La Stampa διαβάζουμε: «Κόντε στον Λέτα: ναι στην συμφωνία αλλά με νέο Σύνταγμα». Ο Τζουζέπε Κόντε, επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, παραχωρεί συνέντευξη στην εφημερίδα. Λέει ότι θα εμπλέξουν και τον Μπερλουσκόνι στις συζητήσεις για μεταρρυθμίσεις, προκαλώντας σκεπτικισμό στο κόμμα του. Η Il Messaggero έχει σήμερα τίτλο: «Τρίτη δόση μετά από πέντε μήνες». Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι έπρεπε να αναμένουν την αύξηση των κρουσμάτων. Παράλληλα, οι μετακινήσεις αλλάζουν: τα τρένα στα οποία θα εντοπίζεται ένα θετικό κρούσμα θα σταματούν ενώ θα γίνονται έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού στους σταθμούς. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Τέσσερις περιοχές σε κίτρινο κίνδυνο». Το ποσοστό θετικότητας είναι 2,1% στις βόρειες περιφέρειες της Ιταλίας: Φρίουλι-Ιουλιανή Βενετία, Βένετο, Λιγουρία και κοιλάδα της Αόστα.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Οι ένορκοι του Ρίτενχαους θα λάβουν υπόψη τους την αυτοάμυνα». Η μοίρα του έφηβου Κάιλ Ρίτενχαους στον τρόπο που θα ερμηνευτεί ο ισχυρισμός για αυτοάμυνα, λένε οι νομικές ομάδες που συμμετάσχουν στην διαδικασία. Ο Ρίτενχαους σκότωσε με στρατιωτικό τυφέκιο δύο ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά άλλον έναν, σε διαδηλώσεις στην Κενόσα του Ουισκόνσιν για την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ από την αστυνομία. Οι Financial Times έχουν τίτλο: «Ο Μπάνον παραδίδεται». Ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, Στιβ Μπάνον παρουσιάστηκε στα γραφεία του FBI πριν δώσει το παρών στο δικαστήριο, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες που σχετίζονται με την άρνησή του να συνεργαστεί στην έρευνα που διεξάγεται για την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Οι New York Times κυκλοφορούν με τίτλο: «Ο Μπάιντεν υπογράφει το σχέδιο για την ενίσχυση των υποδομών». Ο αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε το απόγευμα της Δευτέρας το σχέδιο ύψους ενός τρις δολαρίων που θα διοχετεύσει χρήματα για την ανοικοδόμηση των υποδομών των ΗΠΑ. Τέλος, η Wall Street Journal: «Το άγχος για τον πληθωρισμό οδηγεί τον χρυσό στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και μήνες». Η τιμή του χρυσού έχει φτάσει κοντά στο υψηλό πενταμήνου, σκαρφαλώνοντας στα $1.866,60 τη Δευτέρα. Η αύξηση αυτή δείχνει ότι οι επενδυτές προτιμούν τη σιγουριά του χρυσού καθώς περιμένουν ο πληθωρισμός να κρατήσει περισσότερο από ό,τι λένε οι αρχές.

Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «COP26: Μετά τη Γλασκώβη, πρόοδος και σφάλματα». Η συμφωνία με την οποία έκλεισε η σύνοδος καλεί τα μέλη της να επιστρέψουν το 2022 με πιο φιλόδοξους στόχους, ενώ υπάρχει για πρώτη φορά αναφορά στα ορυκτά καύσιμα. Από την άλλη, οι δεσμεύσεις για τον άνθρακα έχουν μειωθεί δραστικά και οι υποσχέσεις για βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν έχουν εκπληρωθεί. Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Γιατί η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια ανάκαμψη της επιδημίας». Η κυκλοφορία του ιού ανακάμπτει σε όλη την Ευρώπη, φέρνοντας ανόμοιες επιπτώσεις στα κράτη. Η Γαλλία και οι χώρες του Νότου της Γηραιάς ηπείρου είναι οι λιγότερο επηρεασμένες. Η Libération έχει τίτλο: «Παράδοση εξπρές: οι κούρσες ενάντια στον χρόνο». Οι εταιρείες που αναδύθηκαν στις μεγάλες πόλεις τους τελευταίου μήνες υπόσχονται να παραδίδουν τα προϊόντα τους μέσα σε δέκα λεπτά στο σπίτι των πελατών. Η εφημερίδα ερευνά την νέα αυτή αγορά. Τέλος, η Humanité: «Ο γιός μου, Τζούλιαν Ασάνζ έχει ανάγκη ασύλου στην Γαλλία». Ο βιολογικός πατέρας του δημοσιογράφου και ιδρυτή των Wikileaks, Τζον Σίπτον, δίνει μια μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα.

Στη Γερμανία, εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει σχετικά: «Τα κόμματα του ‘φαναριού’ είναι υπέρ σημαντικά αυστηρότερων μέτρων». Το SPD υποστηρίζει ένα lockdown για τους ανεμβολίαστους, ενώ δεν υπάρχει συμφωνία ακόμα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Στην διαβάζουμε Süddeutsche Zeitung: «Το ‘φανάρι’ θέλει τον κανόνα 3G στα λεωφορεία και τα τρένα». Ο σχηματιζόμενος κυβερνητικός συνασπισμός συμφωνεί σε αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού. Υπάρχει διαφωνία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους επαγγελματίες της Υγείας. Τέλος, η Die Welt: «Το αυστηρό σχέδιο του ‘φαναριού’ για την συγκράτηση του κορονοϊού». Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ, ανακοίνωσε πρώιμα την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η ΕΕ απειλεί τις εταιρείες που μεταφέρουν τους μετανάστες στην Λευκορωσία». Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ενέκριναν νέες κυρώσεις στο καθεστώς του Αλεξάνταρ Λουκασένκο, οι οποίες περιέχουν την επιλογή για τιμωρία των εταιρειών που συνεργάζονται με το καθεστώς για την μεταφορά των μεταναστών στα σύνορα με την Πολωνία. Και η El Mundo: «Ο καστρισμός φιμώνει την πορεία για την αλλαγή». Η κυβέρνηση της Κούβας έβγαλε στους δρόμους όλα τα οχήματα καταστολής για να «πνίξει» την διαδήλωση της αντιπολίτευσης, αναφέρει η εφημερίδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter