Διεθνής Τύπος: Γερμανία και ΗΠΑ αποφασίζουν την ενίσχυση της Ουκρανίας με άρματα μάχης

Διεθνής Τύπος: Γερμανία και ΗΠΑ αποφασίζουν την ενίσχυση της Ουκρανίας με άρματα μάχης

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Ουκρανία μπορεί να βασιστεί στα δυτικά άρματα μάχης». Ο Σολτς αποφασίζει να παραδώσει Leopard 2. Αλλαγή πορείας και στην Ουάσιγκτον. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το Βερολίνο παραδίδει Leopard στο Κίεβο». Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είναι πλέον έτοιμος να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιτρέπει επίσης σε άλλα κράτη να πωλούν τανκς που κατασκευάζονται στη Γερμανία. Τέλος, η Die Welt: «Ο Σολτς αντιδρά με προσμονή στην αίτηση τανκς της Πολωνίας». Ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δεν αποκλείει μια απόφαση αργότερα αυτή την εβδομάδα. 

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Γερμανία και ΗΠΑ συμφωνούν να στείλουν τανκ στην Ουκρανία». Το Βερολίνο θα δώσει τα Leopard της και η Ουάσινγκτον δέχεται να στείλει Abrams. Και η El Mundo: «H Γερμανία στέλνει τα Leopard της και αφήνει την Ισπανία χωρίς δικαιολογία». Η κυβέρνηση Σολτς θα στείλει τουλάχιστον μια ίλη αρμάτων προς ενίσχυση του ουκρανικού στρατού. 

Στις ΗΠΑ, οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Ουκρανία θα πάρει προηγμένα τανκ, λένε αμερικανοί αξιωματούχοι». Η προσπάθεια έρχεται για να ωθήσει τη Γερμανία να κάνει το ίδιο, ενώ ο Ζελένσκι αναζητά οπλισμό για να ανακαταλάβει το έδαφος που έχασε από τη Ρωσία. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η Γερμανία συμφωνεί να στείλει σε μια ώθηση της στήριξης των συμμάχων στην Ουκρανία». Ο Σολτς το ξανασκέφτεται για τα Leopard, ενώ δίνει το πράσινο φως για την αποστολή αρμάτων από την Πολωνία. Ο φόβος για μια ευθεία σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας μεγαλώνει, εκτιμά η εφημερίδα. η Wall Street Journal γράφουν: «Οι ΗΠΑ μηνύουν την διαφημιστική αυτοκρατορία της Google». H νομική ενέργεια στοχεύει την ενδεχόμενη κατάχρηση της μονοπωλιακής της δύναμης, ενώ η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα επιχειρήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι εσφαλμένα. Τέλος η Washington Post: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης μηνύει για να χαλιναγωγήσει το δίκτυο διαφημίσεων της Google». Την Τρίτη, το υπουργείο κατέθεσε μήνυση για δημιουργία τραστ στον κολοσσό του διαδικτύου.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Η οικονομία δεν ανακάμπτει αρκετά γρήγορα». Η πρόβλεψη για αναιμική ανάπτυξη προβληματίζει τους οικονομικούς κύκλους της χώρας. Ο Guardian έχει τίτλο: «Το Βερολίνο συμφωνεί να στείλει τανκ στην Ουκρανία σε μια ιστορική κίνηση». Το Βερολίνο υπέκυψε στην πίεση από το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας και στέλνει τανκ στο Κίεβο. Στον Independent διαβάζουμε: «H ρατσιστική ντροπή του NHS». Έρευνα που διέρρευσε δείχνει ότι ένα στα τρία έγχρωμα μέλη του προσωπικού έχει έρθει αντιμέτωπο με bullying και διακρίσεις. Τέλος, η Daily Telegraph: «”Σφυροκόπημα” Πούτιν καθώς η Ουκρανία παίρνει τανκ». Γερμανία και ΗΠΑ συμφωνούν να δώσουν στο Κίεβο όπλα που μπορούν να αλλάξουν το ρου της σύγκρουσης.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Κλιμάκωση στον πόλεμο». Συμφωνία Ουάσινκγτον-Βερολίνου, τα γερμανικά Leopard και τα αμερικανικά Abrams θα αποσταλούν σύντομα στην Ουκρανία. Επίσης, οι αποκαλύψεις για διαφθορά στην κυβέρνηση του Ζελένσκι προκαλεί εκκαθαρίσεις. Στη La Stampa διαβάζουμε: «ΗΠΑ και Γερμανία στέλνουν τανκ στο Κίεβο». Ο Ταγιάνι θέλει να σταλούν σύντομα όπλα από την Ιταλία. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Εξέλιξη στην Ουκρανία: έρχονται τα τανκ από ΗΠΑ και Γερμανία». Παράλληλα, ο Ζελένσκι απομακρύνει τέσσερις υφυπουργούς λόγω διαφθοράς. Τέλος, η Corriere della Sera: «Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την αποστολή τανκ, και το Βερολίνο δίνει Leopard στην Ουκρανία». Νέα στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, ενώ ο Ζελένσκι έρχεται αντιμέτωπος με διαφθορά και παραιτήσεις αξιωματούχων της κυβέρνησής του.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Συντάξεις: Βουλευτές του Μακρόν και των Ρεπουμπλικάνων σε πλήρη αβεβαιότητα». Τόσο στην κυβερνητική πλευρά όσο και στη Δεξιά, όλο και περισσότεροι αιρετοί απειλούν να μην ψηφίσουν τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Στη Libération διαβάζουμε: «Ένα χρόνο μετά το σκάνδαλο Orpea: Κανένα θαύμα για τους ηλικιωμένους». Τον Ιανουάριο του 2022, ένα βιβλίο αποκάλυπτε τη συστηματική κακοποίηση στα γηροκομεία και αναστάτωνε τη γαλλική κοινωνία. Από τότε, δεν έχει αλλάξει τίποτα, σχολιάζει η εφημερίδα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Μεγάλη έλλειψη φαρμάκων στην Ευρώπη». Παρακεταμόλη, αμοξιλίνη και πολλά άλλα φάρμακα λείπουν από τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία. Αιτία των ελλείψεων ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία στην Κίνα, ενώ η παραγωγή έπρεπε να μετεγκατασταθεί με μαζικό τρόπο. Τέλος, η Le Figaro: «Τεχνητή νοημοσύνη: πρέπει να φοβόμαστε την επανάσταση ChatGPT;». Ικανό να δημιουργεί εντυπωσιακά, ρεαλιστικά, κείμενα σε όλους τους τομείς, αυτό το «ρομπότ» που… κουβεντιάζει, δημιουργημένο στις ΗΠΑ, γνωρίζει τεράστια επιτυχία παρά τις όποιες ανησυχίες για τις εφαρμογές του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter