Διεθνής Τύπος: Στην κορυφή του κόσμου η Αργεντινή μετά από 36 χρόνια – Στο πάνθεον ο Λιονέλ Μέσι

Διεθνής Τύπος: Στην κορυφή του κόσμου η Αργεντινή μετά από 36 χρόνια – Στο πάνθεον ο Λιονέλ Μέσι

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Μέσι σηκώνει την Αργεντινή σε μια νίκη απέναντι στη Γαλλία». Η Αργεντινή νικά τη Γαλλία στα πέναλτι, με σκορ 4-2, και στέφεται πρωταθλήτρια κόσμου. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 2-2, ενώ και στην παράταση οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 3-3. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η μαγεία του Μέσι δίνει τέλος στην αγωνία της Αργεντινής». Στα 35 του, ο Λιονέλ Μέσι σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό του Κατάρ, αφού με τα δυο του γκολ βοήθησε τη χώρα του να κερδίσει τον τίτλο μετά από 36 χρόνια. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η γρήγορη εξάπλωση του κορονοϊού στην Κίνα προκαλεί ελλείψεις και απώλειες σε προσωπικό». Η κανονική ζωή έχει μπει σε “πάγο” καθώς όλα τα φαρμακεία έχουν ξεπουλήσει την πραμάτεια τους. Η ταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα επιβραδύνει τη λειτουργία της βιομηχανίας. Τέλος η Washington Post: «Με μια τελευταία νίκη, ο Μέσι παίρνει επιτέλους αυτό που άξιζε». Η Αργεντινή κερδίζει το παγκόσμιο κύπελο για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια μετά από ένα εξωπραγματικό φινάλε του τουρνουά.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Οι Μπλε, πρωταθλητές της καρδιάς». Η Γαλλία έχασε από την Αργεντινή του Μέσι την Κυριακή, σε έναν εκπληκτικό τελικό Μουντιάλ. Έτσι, γράφτηκε το τέλος σε μια υπέροχη πορεία για τον Εμπαπέ και τους συμπαίκτες του. Στη Libération διαβάζουμε: «Θρυλικοί». Σε έναν τρελό τελικό, οι Μπλε λυγίζουν στα πέναλτι από την Αργεντινή. Αποθέωση για τον Μέσι, το βραβείο του πρώτου σκόρερ για τον Κυλιάν Εμπαπέ. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η Κίνα αντιμέτωπη με έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού». Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι αρνητικοί πολίτες στο Πεκίνο των 22 εκατομμυρίων κατοίκων αποτελούν μειονότητα. Τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας φαίνεται να αντέχουν, όμως οι ασθενείς στις ΜΕΘ αυξάνονται. Τέλος, η Le Figaro: «Μέσα στο μύθο». Σε έναν εκπληκτικό τελικό, η Αργεντινή, οδηγημένη από έναν αρχοντικό Λιονέλ Μέσι, στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου για τρίτη φορά στην ιστορία της. Θλίψη για τη Γαλλία, που παρά την καταπληκτική εμφάνιση του Εμπαπέ, δεν τα κατάφερε.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Κάτι από μύθο». Η Αργεντινή πρωταθλήτρια κόσμου για τρίτη φορά. Η Γαλλία έχασε στα πέναλτι, με συνολικό σκορ 7-5. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ο βασιλιάς του κόσμου». Ο Μέσι οδηγεί την Αργεντινή στη νίκη σε έναν από τους πιο όμορφους τελικούς που έχουν γίνει ποτέ. Η Γαλλία χάνει στα πέναλτι, παρά την γιγαντιαία εμφάνιση του Κυλιάν Εμπαπέ. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μέσι, ο κόσμος στα πόδια του». Ένας υπέροχος επίλογος γράφτηκε στο παγκόσμιο κύπελο του Κατάρ: ο Εμπαπέ έκανε χατ-τρικ, ο Λιονέλ οδήγησε την Αργεντινή στο τρίτο κύπελο της ιστορίας της, μετά από τα πέναλτι. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ο Μέσι φέρνει την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου». Στο τέλος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Αργεντινή στην κανονική διάρκεια του αγώνα από την εκπληκτική εμφάνιση του Εμπαπέ, χαμογέλασε ο Λιονέλ Μέσι.

 Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Αργεντινή του Μέσι στέφεται πρωταθλήτρια σε έναν αξιομνημόνευτο τελικό». Η Αλμπισελέστε λύνει τις διαφορές της στα πέναλτι με τη Γαλλία του Εμπαπέ. Και η El Mundo: «Ο Μέσι ολοκληρώνει το έργο του». Η Αργεντινή γίνεται παγκόσμια πρωταθλήτρια για τρίτη φορά στην ιστορία της, σε ένα μεγάλο ματς απέναντι στη Γαλλία που κατέληξε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι απεργίες στα αεροδρόμια θα προκαλέσουν χάος». Φόβοι για ουρές που θα κρατάνε έως και 2 ώρες στον έλεγχο διαβατηρίων καθώς το προσωπικό της Δύναμης Συνόρων απεργεί την περίοδο των γιορτών. Ο Guardian έχει τίτλο: «Πρωταθλητές! Η δόξα του εστεμμένου Μέσι». Μετά από το σάλο εκτός γηπέδων για το παγκόσμιο στο Κατάρ, ο τελικός στο στάδιο Λουσάιλ ήταν ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, εκτιμά η εφημερίδα. Στον Independent διαβάζουμε: «Η στιγμή του Μέσι». Η εφημερίδα αφιερώνει το πρωτοσέλιδο στον αργεντινό μύθο και το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα του τελικού της Κυριακής: «Ο μεγαλύτερος παίκτης. Ο μεγαλύτερος τελικός. Το μεγαλύτερο έπαθλο». Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι απεργίες εγκλωβίζουν τους ηλικιωμένους στα νοσοκομεία». Οι απεργίες είναι πιθανό να αφήσουν ορισμένους ασθενείς χωρίς τη δυνατότητα εξιτηρίου μέχρι τα Χριστούγεννα.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το 30 τοις εκατό της επιφάνειας της γης θα τεθεί υπό προστασία». Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για τη Φύση ανταποκρίνεται στις βασικές απαιτήσεις της ΕΕ. Kριτική από περιβαλλοντολόγους. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Οι Γερμανοί καταναλώνουν υπερβολική ενέργεια». Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων ζητά πιο οικονομική θέρμανση. Ο καγκελάριος Σολτς ανοίγει τον πρώτο τερματικό σταθμό υγραερίου στο Βίλχελμσχάβεν, ενώ η ΕΕ αυστηροποιεί τους νόμους για το κλίμα. Τέλος, η Die Welt: «Η αποτυχία των τανκ Puma τρομάζει την Μπούντεσταγκ». Τα παλαιότερα οχήματα θα πρέπει να χρησιμεύουν ως αντικατάσταση. Κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Άμυνας της Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter