Διεθνής Τύπος: Η έκρηξη στην Πολωνία βάζει το ΝΑΤΟ σε ετοιμότητα – Υποψήφιος για τρίτη φορά ο Τραμπ

Διεθνής Τύπος: Η έκρηξη στην Πολωνία βάζει το ΝΑΤΟ σε ετοιμότητα – Υποψήφιος για τρίτη φορά ο Τραμπ

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι Ρώσοι κατηγορούνται για θανατηφόρο χτύπημα στην Πολωνία». Πύραυλοι σκοτώνουν δύο σε μια κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ η εφημερίδα εκτιμά ότι αυτή η αστοχία μπορεί να σύρει το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ρωσικό μπαράζ χτυπά την Ουκρανία εν μέσω ισχυρισμών για πλήγματα στην Πολωνία». Η πολωνική κυβέρνηση συνήλθε σε έκτακτη σύσκεψη μετά το θάνατο δύο ανθρώπων από την έκρηξη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Στον Independent διαβάζουμε: «Η Ρωσία κατηγορείται για πυραυλικό χτύπημα σε χώρα του ΝΑΤΟ». Έκρηξη στην Πολωνία σκοτώνει δύο στα σύνορα με την Ουκρανία. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ρωσικός πύραυλος πλήττει την Πολωνία». “Μια φονική επίθεση σε μέλος του ΝΑΤΟ είναι μια επίθεση προς όλους μας”, λέει ο Ζελένσκι ενώ η Κίνα και οι υπόλοιπες χώρες του G20 προσπαθούν να απομονώσουν τον Πούτιν.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Τραμπ μπαίνει στην εκστρατεία για το 2024 μετά από τα κακά αποτελέσματα στις ενδιάμεσες εκλογές για τους Ρεπουμπλικάνους». Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την τρίτη διαδοχική του προσπάθεια να γίνει πρόεδρος της χώρας την Τρίτη, ελπίζοντας να έχει τη στήριξη του κόμματός του, που δεν τα πήγε καλά στις ενδιάμεσες εκλογές. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Πολωνία ισχυρίζεται ότι πύραυλος σκότωσε 2 στο έδαφός τους». Λέει ότι το βλήμα ήταν ρωσικής κατασκευής. Στους Financial Times διαβάζουμε: «O Πούτιν απαντά στους όρους ειρήνης του Κιέβου με πυραύλους». Ο Ζελένσκι δεσμεύται να συνεχίσει τον πόλεμο και το χειμώνα, ενώ το Κρεμλίνο αμφισβητεί τις προθέσεις της Ουκρανίας. Τέλος η Washington Post: «Ο πόλεμος της Ρωσίας επηρεάζει χώρα του ΝΑΤΟ». Πύραυλος αγνώστου προελεύσεως σκοτώνει δύο ανθρώπους στην Πολωνία καθώς η Ουκρανία δέχεται αεροπορικά χτυπήματα.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο πολωνικός στρατός σε ετοιμότητα». Έκρηξη και νεκροί σε χωριό στα σύνορα με την Ουκρανία. Αναφορές για ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Νεκροί μετά από επίθεση ρουκέτας στην Πολωνία». Οι βόμβες εκρήγνυνται κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Η κυβέρνηση της Βαρσοβίας θέτει τμήματα των ενόπλων δυνάμεων σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ η Ρωσία αρνείται την ευθύνη. Τέλος, η Die Welt: «Ο Σολτς βλέπει επιτυχία στους G20 – Ο Λαβρόφ αποσύρεται ντροπιασμένος». Η σύνοδος κορυφής καταδικάζει τον πόλεμο του Πούτιν και τις απειλές με πυρηνικά όπλα.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Πύραυλοι στην Πολωνία, σοκ στην Ευρώπη». Η επίθεση στο χωριό Πσεβοντόφ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, σκοτώνουν δύο άτομα. Η Μόσχα αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη και κάνει λόγο για προβοκάτσια. Τα σενάρια λένε ότι πρόκειται είτε για ένα ρωσικό πύραυλο Κρουζ ή για έναν S-300 της αεράμυνας της Ουκρανίας. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Θραύσματα πολέμου πάνω από την Πολωνία». H αεράμυνα της Ουκρανίας αποκρούει μια ρωσική επίθεση, με αποτέλεσμα να πληγεί ένα αγρόκτημα και να χάσουν τη ζωή τους δυο άνθρωποι. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Άξονας Μελόνι-Μπάιντεν για το μεταναστευτικό». Συμμαχία με την Ουάσινγκτον επιδιώκει η Ιταλία, που πιέζει για μια λύση για τα πλοία που φεύγουν από τη Λιβύη. Τέλος, η Corriere della Sera: «Πύραυλοι και νεκροί, συναγερμός στην Πολωνία». Δύο θύματα στα σύνορα με την Ουκρανία. Η Ρωσία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης, ενώ οι ΗΠΑ υπογραμμίζουν ότι θα προστατεύσουν κάθε εκατοστό εδάφους που είναι στο ΝΑΤΟ.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «H γενιά του κλίματος κι η τέχνη του σοκ». Οι νέοι ακτιβιστές, παρακινημένοι από την επείγουσα κατάσταση του περιβάλλοντος, μπαίνουν σε ένα μπρα-ντε-φερ με τις κυβερνήσεις με σοκαριστικές δράσεις εναντίον έργων τέχνης. Στη Libération διαβάζουμε: «Θα πρέπει να συνεχίσουμε το κυνήγι;». Μετά από μια σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων, το κυνήγι μπαίνει και πάλι στο μικροσκόπιο. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Συναγερμός για την κατάρρευση της ανδρικής γονιμότητας». Μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πτώση της γονιμότητας στους άνδρες. Τέλος, η Le Figaro: «Απέναντι στην εγκληματικότητα, η τάση για αυτοάμυνα». Οι Γάλλοι ολοένα και περισσότερο παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους, για να αναπληρώσουν το κενό της Δικαιοσύνης, γράφει η εφημερίδα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «H Πολωνία ερευνά μια έκρηξη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία». Η Βαρσοβία βάζει σε επιφυλακή τα στρατεύματά της και οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν μπορεί να αποδώσει την ευθύνη των πυραυλικών επιθέσεων στη Ρωσία. Και η El Mundo: «Η Πολωνία ειδοποιεί το ΝΑΤΟ για μια έκρηξη στο έδαφός της». Η Βαρσοβία μελετά το ενδεχόμενο να επικαλεστεί το άρθρο 4 της Συμμαχίας για το συμβάν με τους δύο νεκρούς στα σύνορα με την Ουκρανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter