Διεθνής Τύπος: «Η Ευρώπη βασίζεται στην Τυνησία», για τις μεταναστευτικές ροές – Σε δύσκολη θέση ο Σάντσεθ

Διεθνής Τύπος: «Η Ευρώπη βασίζεται στην Τυνησία», για τις μεταναστευτικές ροές – Σε δύσκολη θέση ο Σάντσεθ

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «ΕΕ και Τυνησία υπογράφουν εταιρική σχέση». Επενδύσεις σε αντάλλαγμα για την αναχαίτιση της μετανάστευσης. Ο Σαϊέντ θέλει να παρακάμψει το ΔΝΤ. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Ευρώπη βασίζεται στην Τυνησία». Η ΕΕ θέλει να μειώσει τη μετανάστευση από την Αφρική με μια συμφωνία, αλλά η Τύνιδα δέχεται επικρίσεις: οι αρχές πετούν ανθρώπους που έχουν διαφύγει χωρίς νερό στα σύνορα της χώρας. Τέλος, η Die Welt: «Τα σπίτια στη Γερμανία είναι ιστορικά ακριβά». Οι τιμές πέφτουν, αλλά τα επιτόκια και το εισόδημα καθιστούν την ιδιοκτησία κατοικίας απρόσιτη.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Πάμε να κυβερνήσουμε με το Σοσιαλιστικό κόμμα και να το κάνουμε καλύτερο». Η επικεφαλής της πλατφόρμας Sumar, Γιολάντα Ντίαθ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα, αναφέρει ότι «ο Φεϊχό δεν έχει σχέδιο για τη χώρα» και ότι κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Και η El Mundo: «Μπλοκάρισμα και αποθάρρυνση στο Σοσιαλιστικό κόμμα: Ο Σάντσεθ ή κάνει την ανατροπή ή ‘θα πρέπει να φύγει’». Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει τα στελέχη του ότι η ήττα δεν είναι αναπόφευκτη. Αν το κόμμα πάρει κάτω από 90 έδρες, υπάρχει η αίσθηση ότι το κόμμα θα ζητήσει από τον Σάντσεθ να παραδώσει την αρχηγία.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Την έλεγαν Τζέιν». Τραγουδίστρια και κωμική ηθοποιός, αλλά και σεναριογράφος και σκηνοθέτρια, η γαλλο-βρετανίδα καλλιτέχνιδα Τζέιν Μπίρκιν πέθανε την Κυριακή στο Παρίσι, σε ηλικία 76 ετών. Στη Libération διαβάζουμε: «Χωρίς τη Τζέιν». Μια Αγγλίδα αγαπητή στους Γάλλους, φιγούρα της ποπ κουλτούρας και σύντροφος του Σερζ Γκενσμπούρ, η τραγουδίστρια και κωμική Τζέιν Μπίρκιν πέθανε την Κυριακή στα 76 της χρόνια. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Το αποπνικτικό καλοκαίρι ενός υπερθερμασμένου πλανήτη». Ενώ το καλοκαίρι ίσα που ξεκινά σε πολλές χώρες του βόρειου ημισφαιρίου, πολλές χώρες (Κίνα, Μαρόκο, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία) υποφέρουν από υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες. Τέλος, η Le Figaro: «H κόπωση των Γάλλων απέναντι στους οικολόγους ακτιβιστές». Οι μέθοδοι των ριζοσπαστών ακτιβιστών κάνουν τους γάλλους πολίτες να απελπίζονται, ενώ η εφημερίδα εκτιμά ότι οι πολίτες ζητούν μεγαλύτερη ασφάλεια και επιτήρηση για να αποφευχθούν ατυχήματα και εισβολές.

Στις ΗΠΑ, στους Financial Times διαβάζουμε: «Έκκληση για αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ σε πράσινες πρωτοβουλίες». Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής οικονομίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ οι επιδοτήσεις του Μπάιντεν ξεπερνούν το $1 τρισ. Τέλος η Washington Post: «Μηνύσεις κλιμακώνουν τη συζήτηση για την δίκαιη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης». .

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Τα αυξανόμενα επιτόκια σπρώχνουν περισσότερα νοικοκυριά στο κόκκινο». Τα εισοδήματα δεν αρκούν για την κάλυψη των βασικών αναγκών, σύμφωνα με φιλανθρωπική οργάνωση. Ο Guardian έχει τίτλο: «Συναγερμός καθώς μια νέα ‘θύελλα καύσωνα’ απειλεί να εξαπλωθεί στην Ευρώπη». Οι νότιες χώρες έρχονται αντιμέτωπες με το δεύτερο ακραίο καιρικό επεισόδιο μέσα σε μια εβδομάδα ενώ υπάρχει κίνδυνος για θερμοκρασίες-ρεκόρ. Στον Independent διαβάζουμε: «O νέος βασιλιάς του κεντρικού κορτ». Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε ένα επικό ματς πέντε σετ, την Κυριακή, και σηκώνει το τρόπαιο του τουρνουά Γουίμπλεντον. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι φοιτητές ‘ξηλώνονται’, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός». Πουλιέται ένα ψευδεπίγραφο όνειρο στους νέους, λέει ο Σούνακ, καθώς υπόσχεται να βάλει τέρμα στα ‘κακά’ πτυχία.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Φορολογία, δεκατρείς αμνηστίες». Σε εννέα μήνες έρχεται βροχή αμνηστιών: η τελευταία, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, αποποινικοποιεί την παράλειψη καταβολής παρακρατούμενων φόρων και ΦΠΑ. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μετανάστες και ενέργεια, η συμφωνία με την Τυνησία». Στήριξη της τυνησιακής οικονομίας με αντάλλαγμα την ενέργεια και την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μετανάστες, συμφωνία με την Τυνησία». Μελόνι, φον ντερ Λάιεν και Ρούτε υπογράφουν τη συμφωνία με τον Σαϊέντ με αντάλλαγμα την παροχή ενέργειας και το εμπόριο. Η αφρικανική χώρα θα περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές. Τέλος, η Corriere della Sera: «Μετανάστες, υπογράφηκε το μνημόνιο μεταξύ ΕΕ και Τυνησίας». Η συμφωνία προβλέπει την παροχή κονδυλίων για την αναχαίτιση των βαρκών που μεταφέρουν μετανάστες από την Τυνησία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter