Διεθνής Τύπος: H Γερμανία «ξεψαχνίζει» τα κινεζικά εξαρτήματα στο δίκτυο 5G – Η Fed αυξάνει ταχύτερα τα επιτόκια

Διεθνής Τύπος: H Γερμανία «ξεψαχνίζει» τα κινεζικά εξαρτήματα στο δίκτυο 5G – Η Fed αυξάνει ταχύτερα τα επιτόκια

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση κινεζικών εξαρτημάτων στο δίκτυο 5G». Απαγορευτική διαδικασία κατά της Huawei; Το Πεκίνο κατηγορεί τη Δύση για καταπίεση. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ασυνήθιστη ειλικρίνεια από την Κίνα». Ο αρχηγός του κράτους και ο ηγέτης του κόμματος Σι Τζινπίνγκ κατηγορεί ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θέλουν να καταστείλουν τη χώρα του. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών του προειδοποιεί για τις καταστροφικές συνέπειες μιας αντιπαράθεσης. Τέλος, η Die Welt: «Η πλειοψηφία ζητά περιορισμούς στο δικαίωμα στην απεργία». Σύμφωνα με έρευνα, οι οπαδοί της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και ιδιαίτερα των Πρασίνων τάσσονται υπέρ.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Η Fed μελετά ταχύτερες αυξήσεις επιτοκίων». Οι τιμές των μετοχών έχουν πάρει την κατιούσα καθώς ο Πάουελ ανοίγει την πόρτα σε αύξηση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα το Μάρτιο ώστε να πέσουν οι τιμές. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Στοιχεία αναδύονται στην προσπάθεια να λυθεί η επίθεση στους αγωγούς». Οι ΗΠΑ δείχνουν σύνδεση με μια ομάδα που είναι υπέρ της Ουκρανίας. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο Πάουελ δίνει σήμα για επιστροφή σε αυξημένα επιτόκια της Fed εν μέσω του αγώνα για την επιβράδυνση του πληθωρισμού». Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, προκαλεί ξεπούλημα στις αγορές, ενώ οι επισημάνσεις του ευθυγραμμίζονται με την πολιτική της ΕΚΤ. Τέλος η Washington Post: «2 στα 4 θύματα απαγωγής νεκρά». Οι επιζώντες πηγαίνουν στα αμερικανικά σύνορα, ενώ τα κίνητρα του μεξικανικού καρτέλ παραμένουν άγνωστα.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο Σούνακ έτοιμος να παλέψει με τους δικαστές για τη μετανάστευση». Ο πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος για το σχέδιο των μεταναστευτικών ροών που φτάνουν με βάρκες. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταχράται τη φυσική δικαιοσύνη, λέει ο Σούνακ. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι Τόρις ‘εξαλείφουν το δικαίωμα στο άσυλο’, λέει ο ΟΗΕ». Το νομοσχέδιο για τις μικρές βάρκες μπορεί να παραβαίνει τα ανθρώπινα δικαιώματα, παραδέχεται η υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν. Ο Independent κυκλοφορεί με τον μνημειώδη πίνακα της Τρέισι Έμιν για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας: «Γάμος με τον εαυτό μου». Τέλος, η Daily Telegraph: «Το BBC προτρέπεται να διώξει τον Λίνεκερ μετά τη σύγκριση της μεταναστευτικής πολιτικής με τους Ναζί». Βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος επιπλήττουν τον παρουσιαστή για τη σύγκριση της πολιτικής περιορισμού των ροών στο κανάλι της Μάγχης με την εποχή του τρίτου ράιχ.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ο Πιαντεντόζι απαλλάσσεται». Στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών διατυπώνει τη σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο 72 μεταναστών εν μέσω λαθών, παραλείψεων και ανακριβειών. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η Μελόνι κλείνει την υπόθεση Πιαντεντόζι». Ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών υπερασπίζεται τον εαυτό του στη Βουλή: «Φταίνε οι λαθρέμποροι, είναι προσβλητικό να κατηγορείτε την κυβέρνηση». Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ώρα για γυναίκες στην κορυφή ». Η πρωθυπουργός Μελόνι για τις 8 Μαρτίου: «Ήρθε η ώρα μια γυναίκα μάνατζερ να ηγηθεί της κοινωνίας». Τέλος, η Corriere della Sera: «Μετανάστες, η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνηση». Σύνοδος κορυφής μεταξύ πρωθυπουργού και Σαλβίνι: προς ένα διάταγμα με αυστηρότερες κυρώσεις για τους λαθρέμπορους.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «3 εκατομμύρια». Ιστορική κινητοποίηση στους δρόμους την 7η Μαρτίου, κόντρα στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης. Πολλοί επαγγελματικοί τομείς έχουν ψηφίσει την επανάληψη της απεργίας. Στη Libération διαβάζουμε: «Σε μπλοκ». Μετά από μια κινητοποίηση-ρεκόρ κόντρα στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, οι απεργίες που ανακοινώνονται μπορεί να θεμελιώσουν μια αντίδραση που θα έχει διάρκεια. Το αν θα είναι αρκετή  για να ενδώσει η κυβέρνηση μένει να ιδωθεί, αναφέρει η εφημερίδα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Το Ισραήλ απέναντι στην ριζοσπαστικότητα της θρησκευτικής ακροδεξιάς». Ρατσιστής, ομοφοβικός και υπερασπιστής της εβραϊκής ανωτερότητας, ο Μπεζαλέλ Σμότριτς έχει αναλάβει την πολιτική διοίκηση των εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Μαζί με τον Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, έχουν επιβάλλει την ακροδεξιά ατζέντα τους στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Τέλος, η Le Figaro: «Τα συνδικάτα δυναμώνουν, η κυβέρνηση μένει στην πορεία της». Καθώς η κινητοποίηση της Τρίτης άγγιξε επίπεδα ρεκόρ, η κυβέρνηση βάζει μπρος τις συζητήσεις στη Βουλή για να παρακάμψει τις αντιδράσεις.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο συνασπισμός καταψηφίζει τη μεταρρύθμιση του “μόνο το ναι είναι ναι”». Η πρόταση του Σοσιαλιστικού κόμματος, την οποία υποστηρίζει το Λαϊκό κόμμα, υπερισχύει της απόρριψης των Podemos. Το ρήγμα φτάνει στο φεμινιστικό κίνημα και τις σημερινές διαδηλώσεις. Και η El Mundo: «Το Σοσιαλιστικό κόμμα φοβάται ότι θα υποστεί ‘δυσάρεστες καταστάσεις’ σήμερα στην 8 Μαρτίου». Υπάρχει πραγματική ανησυχία ότι θα υπάρξουν διαμαρτυρίες κατά των οκτώ σοσιαλιστών υπουργών που θα πάνε στη διαδήλωση. Οι Podemos κατηγορούν τον κυβερνητικό εταίρο τους ότι “πρόδωσε τις γυναίκες” για τη μεταρρύθμιση του “μόνο το ναι είναι ναι”, συμφωνώντας με το Λαϊκό κόμμα και τους Ciudadanos.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter