Διεθνής Τύπος: «Η οργή των αγροτών εξαπλώνεται και στη Γαλλία – Διαμαρτυρίες στη Γερμανία ενάντια στον δεξιό εξτρεμισμό»

Διεθνής Τύπος: «Η οργή των αγροτών εξαπλώνεται και στη Γαλλία – Διαμαρτυρίες στη Γερμανία ενάντια στον δεξιό εξτρεμισμό»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Αγρότες: Ο θυμός τους μεγαλώνει στη Γαλλία και την Ευρώπη». Οικολογικά πρότυπα, τιμή βενζίνης, ανταγωνισμός από τα Ουκρανικά προϊόντα… Η οργή του αγροτικού κόσμου εξαπλώνεται και ανησυχεί τους Ευρωπαίους ηγέτες. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Αλυτο πρόβλημα για την κυβέρνηση οι δάσκαλοι που δεν αντικαταστάθηκαν». Σε αντίθεση με ό,τι διαβεβαίωσε ο Μακρόν, οι μακροχρόνιες απουσίες εκπαιδευτικών δεν αντιμετωπίζονται καλύτερα από ό,τι όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2017, αλλά βαρύνουν πολύ την εκπαίδευση πολλών μαθητών. Στη Liberation διαβάζουμε: «Πιο θυμωμένοι από ποτέ». Ο Γκαμπριέλ Ατάλ πρέπει να συναντηθεί αυτή τη Δευτέρα με τους αγρότες, των οποίων η αγανάκτηση «εξερράγη» το Σαββατοκύριακο..

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν ενάντια στον δεξιό εξτρεμισμό». Στις γερμανικές πόλεις, εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν την Κυριακή κατά του δεξιού εξτρεμισμού και της περαιτέρω ενίσχυσης του AfD.
Η Tagesspiegel αναφέρει: «Κύμα διαμαρτυρίας σάρωσε τη χώρα». Ολόκληρη η Γερμανία διαδηλώνει ενάντια στον δεξιό εξτρεμισμό..

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Ο Ντε Σάντις τερματίζει την υποψήφιότητά του και υποστηρίζει τον Τραμπ». Η εκστρατεία του κυβερνήτη της Φλώριντα, Ρον Ντε Σάντις, αντιμετώπιζε δυσκολίες από την αρχή της, αναφέρει η εφημερίδα.
Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ο Ντε Σάντις αποχωρεί από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, αφήνοντας το πεδίο για τον Τραμο και τη Χέιλι.». Η αποχώρηση του Ντε Σάντις αποτελεί σημαντική ήττα για το άτομο που άλλοτε αποτελούσε ελπίδα για τους Ρεπουμπλικανούς. Τέλος, στη USA Today αναφέρεται: «Υποψήφιοι για την προεδρία του GOP δοκιμάστηκαν από μικρά παιδιά». Στην προεκλογική αναμέτρηση του Νιου Χαμσάιρ δύο παιδιά δημοτικού απεύθυναν «σκληρές» ερωτήσεις στους υποψηφίους.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ανοδος της “σύγχρονης δουλείας” στον τομέα της κοινωνικής περίθαλψης από τότε που χαλάρωσαν οι κανόνες για τη βίζα». Αυξήθηκαν σημαντικά οι περιπτώσεις εκμετάλλευσης, σημειώνει η εφημερίδα. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Το BBC αντιμέτωπο με σκληρό έλεγχο για μεροληψία». Το κοινό του BBC πιστεύει ότι η εταιρεία δεν είναι «επαρκώς αμερόληπτη», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, ανακοινώνοντας ότι θα ασκήσει αυστηρότερο έλεγχο στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Στην Ερυθρά Θάλασσα, η Ιταλία παίρνει μέρος». Η χώρα συμμετέχει σε «αμυντική αποστολή» με Γαλλία και Γερμανία. 

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει ήδη φτάσει τους 25.000, το 80% εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά». Η καταστροφή στη Γάζα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες μεγάλες συγκρούσεις. Περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν μέσα σε ένα μήνα παρά σε ενάμιση χρόνο στην Ουκρανία. 

Διεθνής Τύπος: Γερμανία: Άκαρπες οι συνομιλίες – Νέα εξαήμερη απεργία των σιδηροδρομικών

Σάλος στη Γαλλία: Ζητείται η παραίτηση της υπουργού Παιδείας γιατί είπε ψέματα πως στέλνει τα παιδιά της σε δημόσιο σχολείο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter