Διεθνής Τύπος: Η Ουκρανία χτυπά τις προμήθειες των Ρώσων – Πίεση στον Μπάιντεν για το όριο χρέους

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η επίθεση πριν την επίθεση: η Ουκρανία χτυπά τις προμήθειες του εχθρού». Η Ουκρανία στοχεύει στα αποθέματα πυρομαχικών, με σκοπό την αποδυνάμωση της Ρωσίας. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας διαφωνούν για το αν θα στείλουν F-16». Οι ΗΠΑ διαφωνούν με την Ευρώπη, αφού οι αμερικανοί αμφισβητούν την ανάγκη για μαχητικά αλλά έχουν επισημάνει τη χρησιμότητα άλλων όπλων. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι οίκοι αξιολόγησης προειδοποιούν για μειώσεις αξιολόγησης αν οι χώρες δεν καταφέρουν να αντιμετωπίσουν το κόστος της μεγάλης ηλικίας». Οι λογαριασμοί στα ταμεία συνταξιοδότησης έχουν εκτοξευτεί, σχολιάζει η εφημερίδα. Τέλος η Washington Post: «Τεστ για γερά νεύρα στο όριο χρέους». Πίεση στον Μπάιντεν να προσπεράσει τους Ρεπουμπλικάνους, με τη χρήση της 14ης Τροπολογίας και άλλων μονομερών ενεργειών να βρίσκουν όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «To σχέδιο £10δισ. των εταιρειών ύδρευσης για την αποφυγή διαρροών λυμάτων». Η βιομηχανία ζητά συγγνώμη μετά την καμπάνια των Times. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο πρωθυπουργός κατηγορείται ότι είναι εκτός πραγματικότητας για το κόστος διαβίωσης». Από το αεροπλάνο με προορισμό την Ιαπωνία, ο Ρίσι Σούνακ είπε ότι υπάρχουν σημάδια ότι η οικονομία κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ οι πολίτες παλεύουν για τα βασικά. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο Χάρι κι η Μέγκαν σε μια ‘σχεδόν καταστροφική’ δίωρη καταδίωξη». Το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι παπαράτσι τους κυνήγησαν στη Νέα Υόρκη αλλά η αστυνομία αναφέρει ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και συλλήψεις. Τέλος, η Daily Telegraph: «Το τεράστιο κόστος της παχυσαρκίας στο NHS αποκαλύπτεται». Σε ένα κρεσέντο χονδροφοβίας, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι οι παχείς ασθενείς χρειάζονται δυο φορές περισσότερες δαπάνες για τη φροντίδα τους, από ό,τι ένας ασθενής με φυσιολογικό βάρος.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Κάτω από το νερό». Ποτάμια σπάνε τις όχθες τους στην Εμίλια-Ρομάνια: 9 νεκροί, πάνω από 10 χιλιάδες εκτοπισμένοι. Στη La Stampa διαβάζουμε: «H Ρομάνια μας». Εννιά θύματα, δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Βυθισμένοι στη λάσπη». Η Εμίλια-Ρομάνια γονατίζει: 9 νεκροί, 28 χιλιάδες εκτοπισμένοι. Τέλος, η Corriere della Sera: «Νεκροί και εκτοπισμένοι, όπως σε ένα σεισμό». Πρωτοφανείς καταστροφές στην Εμίλια Ρομάνια, τουλάχιστον 9 θύματα, δεκάδες χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «H ξηρασία δεν κάνει διακοπές». Σύμφωνα με τις τελευταίες ανησυχητικές προβλέψεις της κυβέρνησης, 70 γεωγραφικά διαμερίσματα κινδυνεύουν να πληγούν από ξηρασία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Τα δύο επίπεδα των υδροφόρων οριζόντων παρουσιάζουν ένα ανησυχητικό επίπεδο. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Σε δέκα χρόνια, ο γάμος για όλους έχει αρχίσει να γίνεται αποδεκτός». Ζευγάρια και ειδικοί εξηγούν τι έχει φέρει αυτή η ένωση, και πώς θα συνεχίσει. Τέλος, η Le Figaro: «Γιατί η Γαλλία απειλείται μονίμως από την ξηρασία». Παρά τις δυνατές βροχές κατά τη διάρκεια της άνοιξης, περισσότερα από δύο ειδών υδροφόροι ορίζοντες είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η κυβέρνηση  ετοιμάζεται για μεγάλες ελλείψεις.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «O OHE προειδοποιεί για θερμοκρασίες σε ‘άγνωστα επίπεδα’». Η κλιματική κρίση και ένα νέο επεισόδιο του φαινομένου “Ελ Νίνιο” ανεβάζουν την πιθανότητα να σπάσουν τα ρεκόρ θερμότητας τα επόμενα πέντε χρόνια. Και η El Mundo: «Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ διαλύει τη Βουλή και καλεί εκλογές». Ο Λάσο ενεργοποιεί τη συνταγματική ρήτρα για τον ‘ξαφνικό θάνατο’, ενώ η διαδικασία για την αποπομπή του βρισκόταν σε εξέλιξη.