Διεθνής Τύπος: Η πανδημία αύξησε την παιδική εργασία – Αποσύρεται ο Λάσετ από την ηγεσία του CDU

Διεθνής Τύπος: Η πανδημία αύξησε την παιδική εργασία – Αποσύρεται ο Λάσετ από την ηγεσία του CDU

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει για την αύξηση στην εκμετάλλευση των παιδιών στην εργασία: «160 εκατομμύρια παιδιά στη δουλειά». Περισσότεροι από 870 εκατομμύρια μαθητές στον κόσμο έχουν δει την σχολική εκπαίδευσή τους να διακόπτεται από τον κορονοϊό. Πολλοί από αυτούς έχουν πληθύνει τις γραμμές του δυναμικού των εργαζόμενων. Στη Le Monde διαβάζουμε: «Ο Μακρόν κάνει την πυρηνική ενέργεια μέρος της προεκλογικής συζήτησης». Καθώς οι τιμές της ενέργειας εκτοξεύονται στα ύψη καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, ο γάλλος πρόεδρος πήρε σαφώς θετική θέση απέναντι στο ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας τις τελευταίες μέρες. Η Le Figaro κυκλοφορεί με τίτλο: «Εκλογές 2022: διχασμένη, η αριστερά φοβάται την περιθωριοποίηση». Ποτέ η αριστερά δεν ήταν τόσο αδύναμη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας, δε φαίνεται να πείθει τους Γάλλους και να μένει για άλλη μια φορά έξω από το δεύτερο γύρο. Τέλος, η Libération: «Ολιβιέ Ντυμπουά, όμηρος στο Μάλι: έξι μήνες είναι πάρα πολλοί». Η κινητοποίηση εντείνεται για να απελευθερωθεί ο δημοσιογράφος αφού πολλά πανό ξεδιπλώνονται σε πληθώρα μεγάλων γαλλικών πόλεων.

Στη Γερμανία, ο Άρμιν Λάσετ κάνει στην άκρη μετά την συντριπτική ήττα του CDU στις εκλογές. Η Die Welt γράφει σχετικά: «Ο Λάσετ ανακοινώνει την απόσυρσή του από αρχηγός του CDU». Ο Λάσετ θέλει να επιβλέψει την νέα αρχή με όρους ανθρώπινου δυναμικού και την αναζήτηση ενός διαδόχου, πέρα από προσωπικά συμφέροντα. Συναινεί στην αλλαγή και ο Φρίντριχ Μερτς. Στη Frankfurter Allgemeine Zeitung διαβάζουμε: «Ο Λάσετ θέλει να αναδιοργανώσει το CDU». Ο επικεφαλής του κόμματος Άρμιν Λάσετ είπε ότι ο κυβερνητικός σχηματισμός «Τζαμάικα» δεν θα αποτύχει εξ αιτίας του, τη στιγμή που SPD, FDP και Πράσινοι συνεχίζουν τις συζητήσεις. Τέλος, η Süddeutsche Zeitung: «Στο δρόμο προς έναν συνασπισμό ‘φανάρι’». Οι Σοσιαλδημοκράτες, το FDP και οι Πράσινοι θέλουν να εμβαθύνουν τις διερευνητικές συζητήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης. Παράλληλα, ο επικεφαλής του CDU, Άρμιν Λάσετ, έδειξε προθυμία να αποσυρθεί.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Έκθεση για τον κορονοϊό το 2016 προειδοποίησε για την ανάγκη ιχνηλάτησης και περισσότερου υγειονομικού εξοπλισμού». Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Υγείας προειδοποιούσαν από το 2016 για την ανάγκη περισσότερων αποθεμάτων εξοπλισμού και την δημιουργία ενός ικανοποιητικού συστήματος ιχνηλάτησης. Στην Daily Telegraph διαβάζουμε: «Οι θάνατοι από τη γρίπη μπορεί να φτάσουν τους 60.000, λένε οι ειδικοί». Οι αξιωματούχοι της Υγείας λένε ότι η έλλειψη ανοσία μπορεί να οδηγήσει στην χειρότερη έξαρση της γρίπης των τελευταίων 50 χρόνων. Ο Independent γράφει για το ίδιο θέμα: «60.000 μπορεί να πεθάνουν από την γρίπη αυτό το χειμώνα, προειδοποιούν οι ειδικοί». Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προτρέπουν τους πολίτες να εμβολιαστούν για να προλάβουν την έξαρση των κρουσμάτων. Τέλος, οι Times: «Τα PCR τεστ για τους ταξιδιώτες εγκαταλείπονται πριν την σχολική αργία». Το κόστος των οικογενειακών διακοπών από την επόμενη εβδομάδα θα πέσει κατά περίπου £200 αφού η κυβέρνηση δεν θα επιβάλλει τη διεξαγωγή PCR τεστ για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Θα αρκεί ένα rapid τεστ.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Σάντσεθ καταθέτει τον τελευταίο επεκτατικό προϋπολογισμό πριν την μετά-Covid αναπροσαρμογή». Το επίπεδο των επενδύσεων φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ χάρη στα ευρωπαϊκά κονδύλια. Η μείωση του ελλείμματος αφήνεται στην ανάπτυξη της οικονομίας, όμως από το 2023 η ΕΕ θα ζητήσει μεταρρυθμίσεις. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ κατέχει το ρεκόρ φόρων για τη μεσαία τάξη». Ο προϋπολογισμός του 2022 που κατατέθηκε προβλέπει την συλλογή 100 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον φόρο εισοδήματος. Επίσης, «τιμωρεί» τους αποταμιευτές μειώνονται τη μέγιστη ετήσια εισφορά στα συνταξιοδοτικά προγράμματα στα 1.500 ευρώ.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ανάκαμψη, συναγερμός στο Νότο». Οι πόροι του ταμείου ανάκαμψης που φτάνουν στη Νότια Ιταλία είναι κατά 40% μειωμένοι σε σχέση με το ποσό που εξαγγέλθηκε. Στις περιοχές του Νότου, οι τοπικές γραφειοκρατίες δεν είναι έτοιμες για την υποδοχή των κονδυλίων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Θέατρα, γήπεδα, και ντισκοτέκ: η Ιταλία ανοίγει ξανά». Η κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς της επανεκκίνησης των καταστημάτων και ξεπερνά τις συστάσεις του επιστημονικού συμβουλίου. Τα μέτρα εγκρίνονται ακόμα και από τους υπουργούς της Λέγκας. Η Il Messaggero κυκλοφορεί με τίτλο: «Θέατρα και ντισκοτέκ: η επανεκκίνηση». Από την ερχόμενη Δευτέρα θα επιτρέπεται η 100% πληρότητα με το πράσινο πάσο, ακόμα και στους κινηματογράφους. Στα γήπεδα η πληρότητα θα είναι στο 75% και στους χώρους διασκέδασης στο 50%. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Πράσινο φως για το άνοιγμα των καταστημάτων». Η κυβέρνηση αποφάσισε από 11 Οκτωβρίου 100% πληρότητα σε θέατρα και κινηματογράφους, 75% στα γήπεδα και 50% στις ντισκοτέκ.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο παγκόσμιος εταιρικός φόρος περνά το εμπόδιο». Το μέτρο για ελάχιστο φόρο 15% στις μεγάλες επιχειρήσεις κέρδισε την υποστήριξη της Ιρλανδίας μια μέρα πριν από την συνάντηση 140 κυβερνήσεων του ΟΟΣΑ. Η Ιρλανδία ήταν από τις λίγες χώρες που δεν είχαν συμφωνήσει τον Ιούλιο, όταν ανακοινώθηκε το μέτρο. Στην Washington Post διαβάζουμε: «Έγκυος, ανεμβολίαστη και κρίσιμα ασθενής». Σε ένα τραγικό παράδοξο, οι γυναίκες που εγκυμονούν είναι περισσότερο πιθανό να περάσουν σοβαρά την ασθένεια ή ακόμα και να πεθάνουν από τον κορονοϊό, χωρίς να μπορούν να κάνουν το εμβόλιο. Οι Financial Times έχουν σήμερα τίτλο: «Οι κεντρικοί τραπεζίτες εκφράζουν φόβους για πληθωρισμό». Οικονομολόγοι στην Τράπεζα της Αγγλίας και την ΕΚΤ φοβούνται ότι τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού μπορεί να κρατήσουν περισσότερο του αναμενομένου. Και τέλος, οι New York Times: «Η Pfizer ζητά έγκριση για τον εμβολιασμό παιδιών από 5 έως 11 ετών». Ο FDA υπόσχεται να δράσει γρήγορα, η έγκριση μπορεί να έρθει σε μερικές εβδομάδες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter