Διεθνής Τύπος: «Η Πολωνία προετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας»

Διεθνής Τύπος: «Η Πολωνία προετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Γιατί καταρρέει η κατασκευή κατοικιών». Ο κλάδος σημείωσε πτώση πέρυσι λόγω της αύξησης των επιτοκίων και του κόστους παραγωγής. Το ζήτημα απειλεί με εξαφάνιση 150.000 θέσεις εργασίας το 2024 και το 2025. Στη Liberation διαβάζουμε: «Η σεξουαλικότητα των Γάλλων στα χαμηλότερα επίπεδα». Σύμφωνα με μελέτη του Ifop, το ποσοστό σεξουαλικής δραστηριότητας δεν ήταν ποτέ χαμηλότερο από τη δεκαετία του ’70, ειδικά μεταξύ των νέων.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Νέο οικογενειακό μοντέλο από το 2025: Ο Μπούσμαν σχεδιάζει την “κοινότητα ευθύνης”». Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν (FDP) παρουσίασε τα σχέδιά του για τη λεγόμενη «κοινότητα ευθύνης». Η ιδέα, είναι οι άνθρωποι να αναλαμβάνουν την ευθύνη ο ένας για τον άλλον, όπως για παράδειγμα σε κοινότητες ηλικιωμένων, κοινόχρηστα σπίτια ή μεταξύ στενών φίλων.. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή». Η Πολωνία προετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Βλαντίσλαβ Κοσίνιακ Κάμιζ.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Το δικαστήριο ρωτά: Ποιος είναι ένοχος όταν τα παιδιά χρησιμοποιούν όπλα;» Οι ένορκοι στη δίκη της Τζένιφερ Κράμπλει εξετάζουν εάν οι γονείς μπορούν να μοιραστούν την ευθύνη για την οπλοφορία ανηλίκων. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ο άνθρωπος που κατευθύνει τον “Άξονα Αντίστασης” του Ιράν.». Ο Esmail Qaani, που τον διαδέχθηκε τον Κασέμ Σουλεϊμανί είναι αντιμέτωπος με ένα δύσκολο έργο: να χρησιμοποιήσει αυτό το συνονθύλευμα των ενόπλων ομάδων για να επεκτείνει το αποτύπωμα του Ιράν, χωρίς να προκαλέσει καταστροφικά αντίποινα από τις ΗΠΑ, σημειώνει.
Τέλος, στη USA Today αναφέρεται: «Εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες, κατολισθήσεις». Ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες σε ολόκληρη την Καλιφόρνια. Σχεδόν μισό εκατομμύριο κάτοικοι και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, λέει το παλάτι». Ξεκίνησε θεραπεία η οποία θα τον κρατήσει για λίγο διάστημα μακριά από τα καθήκοντά του. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Ο βασιλιάς έχει καρκίνο». Αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες υποχρεώσεις του.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Σοκ στη Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο». Η ανακάλυψη έγινε κατά την πρόσφατη επέμβασή του στον προστάτη.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Μπουκέλε επανεκλέγεται με τεράστια διαφορά». Η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε μετά από μια καταστολή της εγκληματικότητας, που μείωσε το ποσοστό δολοφονιών στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές: Ακροδεξιό «κύμα» διεκδικεί το 25% των εδρών στην Ευρωβουλή – Η ανάλυση του Politico

Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή της επίθεσης στο Δικαστικό Μέγαρο – Νεκροί οι δράστες (Σκληρές εικόνες)

Πολωνία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Μάριους Καμίνσκι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter