Διεθνής Τύπος: Η Ρωσία βομβαρδίζει μαιευτήριο – Η ΕΕ επανεξοπλίζεται

Διεθνής Τύπος: Η Ρωσία βομβαρδίζει μαιευτήριο – Η ΕΕ επανεξοπλίζεται

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Αποτρόπαια επίθεση σε ένα μαιευτήριο». Ένα νοσοκομείο στη Μαριούπολη βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης παύσης πυρός. Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι υπάρχουν παιδιά κάτω από τα χαλάσματα. Και η El Mundo: «Η κόλαση της Μαριούπολης». Οι δυνάμεις της Ρωσίας στοχεύουν τον πληθυσμό της παραθαλάσσιας πόλης, που έχει μείνει χωρίς αποθέματα και εγκαταλείπει τους νεκρούς στους δρόμους. Βάρβαρη επίθεση εναντίον ενός μαιευτηρίου.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Η κούρσα του επανεξοπλισμού». Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που λαμβάνει χώρα στις Βερσαλλίες την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ αναμένεται να ανακοινώσουν μεγάλες δαπάνες για την άμυνα. Στη Libération διαβάζουμε: «Ρωσικός στρατός στην Ουκρανία: γιατί αποτυχαίνει ο Πούτιν». Στρατηγικά λάθη, κενά στις πληροφορίες, προβλήματα επιμελητείας… Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προχωρά παρά τις μεγάλες αστοχίες της ηγεσίας του. Παράλληλα, οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία προσπαθούν να προλάβουν την κλιμάκωση. Η Le Monde έχει τίτλο: «Πετρέλαιο, αέριο, σιτάρι: παγκόσμιο σοκ τιμών». Η ρωσική εισβολή αποσταθεροποιεί την παγκόσμια ενεργειακή και αγροτοδιατροφική αγορά. Ο αμερικανός πρόεδρος επέβαλε εμπάργκο στο αμερικανικό πετρέλαιο με αποτέλεσμα η τιμή του αργού να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Επίσης, η τιμή του σιταριού, του οποίου η Ρωσία και η Ουκρανία είναι μεγάλες παραγωγές χώρες, έχει αυξηθεί κατά 70% και ανησυχεί τις χώρες που το εισάγουν. Τέλος, η Le Figaro: «Ενέργεια και άμυνα: η Ευρώπη ψάχνει απάντηση στον Πούτιν». Οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ βρίσκονται την Πέμπτη στις Βερσαλλίες για μια συνάντηση αφιερωμένη στην ανταπόκριση απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Σολτς ‘σίγουρα δεν θέλει να προμηθεύσει μαχητικά αεροσκάφη’ στην Ουκρανία». Θυμός στην κυβέρνηση της Γερμανίας για την πρόταση της Πολωνίας. Ρωσικά στρατεύματα συλλαμβάνουν πολίτες στη Χερσώνα. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο προβληματικός στρατός του Πούτιν». Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εξελίσσεται πολύ πιο αργά από ό,τι είχε σχεδιάσει ο αρχηγός του Κρεμλίνου. Η εφημερίδα εξετάζει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δυνάμεις του. Τέλος, η Die Welt: «Προστασία από μολύνσεις: λίγη περισσότερη κανονικότητα». Μέχρι τις 2 Απριλίου το αργότερο, οι περισσότεροι κανόνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα έχουν καταργηθεί σε όλη τη Γερμανία.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ο θάνατος της αθωότητας». Ένα παιδιατρικό νοσοκομείο βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη. Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι σε αναμονή πριν την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Ντμίτρο Κουλέμπα στην Αττάλεια. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Βόμβες πάνω σε παιδιά». Μια αεροπορική επίθεση κατέστρεψε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο στη Μαριούπολη. Η Il Messaggero κυκλοφορεί με τίτλο: «Βόμβες στις κούνιες». Αεροπορικό χτύπημα σε παιδιατρικό νοσοκομείο στη Μαριούπολη: νεκρές αρκετές γυναίκες, ενώ παιδιά βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα. Οι πολίτες φεύγουν από την πόλη. Τέλος, η Corriere della Sera: «Χτύπημα σε νοσοκομείο για παιδιά». Βόμβες στη Μαριούπολη: θύματα και μαζικοί τάφοι. Σήμερα, Πέμπτη 10 Μαρτίου, η συνάντηση Ουκρανίας και Ρωσίας.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Στοχεύοντας μητέρες και παιδιά». Ρωσικοί πύραυλοι χτυπούν μαιευτήριο και παιδιατρική μονάδα. Ο Ζελένσκι λέει στη Δύση ότι η άρνηση μιας no-fly ζώνης πάνω από την Ουκρανία ισοδυναμεί με συνέργεια στο έγκλημα. Στο Guardian διαβάζουμε: «Μια αποτρόπαια πράξη: η Ρωσία βομβαρδίζει ουκρανικό παιδιατρικό νοσοκομείο». Ο πρόεδρος Ζελένσκι λέει ότι η επίθεση που άφησε ασθενείς κάτω από τα ερείπια είναι έγκλημα πολέμου. Ο Independent κυκλοφορεί με ένα μονολεκτικό τίτλο: «Βάρβαρος». Οι πύραυλοι του Πούτιν πλήττουν ένα ουκρανικό μαιευτήριο κατά τη διάρκεια της παύσης πυρός, τραυματίζοντας ετοιμόγεννες γυναίκες και θάβοντας παιδιά κάτω από τα χαλάσματα. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η Ρωσία ‘σχεδιάζει χημική επίθεση’». Η Δύση έχει σοβαρές ανησυχίες ότι η επίθεση μπορεί να πάρει μια τροπή ανάλογη με τη Συρία, μετά και το χτύπημα στο μαιευτήριο στη Μαριούπολη.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Ρωσικό χτύπημα πλήττει μαιευτήριο». Δεκαεφτά τραυματίες το αποτέλεσμα της επίθεσης καθώς οι ανησυχίες βαθαίνουν για τις κλιμακούμενες απώλειες αμάχων. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η Ρωσία βομβαρδίζει μαιευτήριο». Η επίθεση της Ρωσίας μπήκε σε μια πιο καταστροφική φάση καθώς στοχεύει πολιτικούς στόχους. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ένα νοσοκομείο χτυπήθηκε καθώς οι επιθέσεις σε άμαχους αυξάνονται». Η Ρωσία πλήττει ένα κέντρο μητρότητας στη Μαριούπολη, ενώ πολλοί πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στις πολιορκημένες πόλεις. Τέλος, οι Financial Times: «Ο Ζελένσκι κατηγορεί τους Ρώσους για βαρβαρότητα, καλώντας τον κόσμο να βοηθήσει». Το χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων έπληξε μαιευτήριο, ενώ η Μαριούπολη καταφεύγει  σε μαζικούς τάφους. Παράλληλα, το Κρεμλίνο προειδοποιεί την Πολωνία για τα μαχητικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter