Διεθνής Τύπος: ΗΠΑ και Γερμανία στέλνουν άρματα μάχης στην Ουκρανία

Διεθνής Τύπος: ΗΠΑ και Γερμανία στέλνουν άρματα μάχης στην Ουκρανία

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Γερμανία στέλνει δεκατέσσερα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία». Ο Σολτς είπε ότι: «Αν το πηγαίναμε μόνοι μας θα ήταν χειρότερο λάθος». Ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι θεωρεί σωστή την απόφαση της Γερμανίας. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ιστορική απόφαση». Ο καγκελάριος Σολτς ανακοινώνει ότι η Γερμανία θα παραδώσει 14 άρματα μάχης στην Ουκρανία. Τα πρώτα Leopard θα μπορούσαν να φτάσουν σε τρεις μήνες. Τέλος, η Die Welt: «Στάση του Σολτς απέναντι στον πόλεμο: Η αρχή “κομμάτι-κομμάτι”». Ο καγκελάριος εξηγεί στην Bundestag την απόφαση για προμήθεια τανκ Leopard στο Κίεβο. 

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «ΗΠΑ και Γερμανία θα στείλουν άρματα μάχης στην Ουκρανία». Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα στείλει στην Ουκρανία τανκ, μετά από μήνες διαφωνίας των νατοϊκών συμμάχων για τον τρόπο βοήθειας στο Κίεβο. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο Ράαμπ αντιμέτωπος με τουλάχιστον 24 παράπονα στην έρευνα για bullying». H πίεση στον πρωθυπουργό αυξάνεται καθώς η κλίμακα της έρευνας για τον υφυπουργό αποκαλύπτεται. Στον Independent διαβάζουμε: «Η φορολογική θύελλα του Ζαχάβι: Η θηλιά σφίγγει». Ο Σούνακ έδωσε να καταλάβουν ότι θα διώξει τον επικεφαλής των Τόρις αν παραβίασε τον υπουργικό κώδικα. Τέλος, η Daily Telegraph: «Το σχέδιο του Brexit υπονομεύει τη Βρετανία, λέει ο επικεφαλής των Marks & Spencer». Ξεπερασμένες πρακτικές τελωνειακών ελέγχων «θα ανεβάσουν τα κόστη, θα πλήξει τους αγρότες και θα μειώσει τις επιλογές για τους καταναλωτές», εκτιμά το διευθυντικό στέλεχος.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Το Twitter σκέφτεται να πουλήσει μετοχές για να μειώσει το χρέος». Η ομάδα του Μασκ συζητά την έκδοση νέου χρέους έως και $3 δις καθώς τα έσοδα πέφτουν. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Υποσχόμενος τανκ, ο Μπάιντεν ανοίγει το δρόμο για την οχύρωση του Κιέβου». Η Ευρώπη θα στείλει όπλα, μετά από εβδομάδες έντασης στις συνομιλίες των συμμάχων. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η Lockheed αυξάνει το ρυθμό παραγωγής F-16 καθώς οι σύμμαχοι συζητούν την αποστολή τζετ στην Ουκρανία». Η εταιρεία μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση, ενώ οι ΗΠΑ συμφωνεί να στείλει τανκ στην Ουκρανία. Τέλος η Washington Post: «ΗΠΑ-Γερμανία εγκρίνουν τανκ για τον πόλεμο της Ουκρανίας». Μετά από μακρές συζητήσεις, επήλθε η ενότητα στους συμμάχους. Τα Leopard 2 αναμένεται να μπουν στη μάχη την άνοιξη.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η Ιταλία εγγυάται την ασπίδα στο Κίεβο». ΗΠΑ και Γερμανία επιβεβαιώνουν την αποστολή τανκ στην Ουκρανία, η Ρώμη υπόσχεται αντι-πυραυλικά συστήματα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Γρήγορα όπλα ή θα νικήσει ο Πούτιν». Ο υπουργός Άμυνας Κροσέτο λέει ότι η Ιταλία θα στείλει αντι-πυραυλικά συστήματα. Ο Μπάιντεν καλεί τους ευρωπαίους ηγέτες να προβούν μόνο σε αμυντικές ενέργειες. Η Il Messaggero έχει σήμερα τίτλο: «Σύνταξη στα 70 έτη για όσους θέλουν να δουλέψουν». Η πρόταση της κυβέρνησης για παράταση του εργασιακού βίου. Τέλος, η Corriere della Sera: «Είμαστε ενωμένοι, περισσότερα όπλα στο Κίεβο». Ο αμερικανός πρόεδρος στέλνει καλύτερα τανκ, αλλά η κίνηση δεν είναι μια επιθετική κίνηση απέναντι στη Ρωσία. Ο Μπάιντεν ακούει τους συμμάχους και ευχαριστεί την Ιταλία. 

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Δύση ανοίγει μια νέα φάση βοήθειας προς το Κίεβο στέλνοντας άρματα». Η προμήθεια αρμάτων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αλλάζει τα δεδομένα και ενισχύει την Ουκρανία πριν από την φειδωλή ρωσική επίθεση. Και η El Mundo: «H Ουκρανία αναμένει 100 τανκ για να νικήσει τη ρωσική άμυνα». Ετοιμάζει μια μεγάλη επίθεση με τα δυτικά άρματα που χαλάνε τα σχέδια του Πούτιν για επίσπευση του πολέμου. 

Στη Γαλλία, η Humanité έχει στο πρωτοσέλιδό της έναν πίνακα αναχωρήσεων σε… σύνταξη, και δίπλα τις ημερομηνίες γέννησης των εργαζόμενων που θα καθυστερήσουν να φύγουν από τον εργασιακό βίο: «1961-1968, οι θυσιασμένες γενιές». Στη Libération, που κυκλοφορεί σήμερα με εικονογράφηση αποτελούμενη αποκλειστικά από σκίτσα, διαβάζουμε: «Άρματα για την Ουκρανία, ένα σημείο καμπής στον πόλεμο;». Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ουκρανία: οι σύμμαχοι αποφάσισαν να στείλουν βαρέα άρματα». Μετά από εβδομάδες δισταγμού, οι Δυτικές χώρες θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με τανκ που το Κίεβο αναζητά για να αντισταθεί στο ρωσικό στρατό. Τέλος, η Le Figaro: «Οι Δυτικοί βάζουν τα άρματά τους κόντρα στη Ρωσία». Σε συντονισμό με την Ουάσινγκτον, που υπόσχεται Abrams, η Γερμανία έδωσε το πράσινο φως στην αποστολή Leopard στην Ουκρανία. Η Γαλλία δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τα άρματα Leclerc.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter