Διεθνής Τύπος: Ιταλία- Γερμανία συγκρούονται για τους μετανάστες

Διεθνής Τύπος: Ιταλία- Γερμανία συγκρούονται για τους μετανάστες

Στις ΗΠΑ η New York Post έχει πρωτοσέλιδο την υπόθεση Μενέντεζ, με τίτλο «Κουβανέζικο ανέκδοτο (Havana laugh)» και σχολιάζει με αυτόν τον τρόπο δηλώσεις του Ρόμπερτ Μενέντεζ που σύμφωνα με την εφημερίδα: «Ο γερουσιαστής με κωμικό τρόπο υποστηρίζει ότι έκρυβε τα μετρητά «εξαιτίας της κουβανικής ιστορίας» (ενώ έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη)».

Στην Wall Street Journal  βασικό θέμα είναι τα περιουσιακά στοιχεία των ολιγαρχών που έχουν παγώσει από τις κυρώσεις υπό τον τίτλο: «Τα γιοτ των ολιγαρχών δεσμεύονται- Οι φορολογούμενοι πληρώνουν τον λογαριασμό». Η εφημερίδα έχει επίσης χτύπημα για τις εξελίξεις με τις απεργίες στο Χόλιγουντ με τίτλο: «Η συμφωνία των συγγραφέων του Χόλιγουντ φέρνει πλέον τους ηθοποιούς στο προσκήνιο».

Οι Los Angeles Times έχουν και αυτοί θέμα για τις εξελίξεις στο Χόλιγουντ υπό τον τίτλο: «Η επιστροφή στην δουλειά στο Χόλιγουντ θα πάρει χρόνο».  Από κάτω σημειώνει πως «Μπορεί η συμφωνία μεταξύ των συγγραφέων και των στούντιο να είναι ένα σημαντικό βήμα, όμως υπάρχουν ακόμα εμπόδια».

Στην Ιταλία η Corriere della Sera στο βασικό της θέμα στο πρωτοσέλιδο έχει τίτλο «Ανεβαίνει η ένταση με το Βερολίνο» και από κάτω δίνει μια μικρή περιγραφή για το τι ακριβώς έχει συμβεί: «Ιταλία- Γερμανία συγκρούονται για τους μετανάστες. Η Μελόνι διαμαρτύρεται στον Σολτς για της ΜΚΟ: «Είμαι έκπληκτη». Σαλβίνι: «Εχθρική ενέργεια». Εντάσεις και στην Ευρώπη, Όρμπαν: «Το σχέδιο Ευρώπη έχει αποτύχει».  Σε άλλο της χτύπημα στο πρωτοσελίδο η εφημερίδα αναφέρεται στον θάνατο του Μεσίνα Ντέναρο με τίτλο: «Μεσίνα Ντέναρο, ο θάνατος του τελευταίου Νονού – Ο ρόλος του, τα χρήματα, τι αφήνει πίσω του και ποιος είναι ο διάδοχος».

 Στην Μεγάλη Βρετανία ο Guardian κυκλοφορεί με βασικό θέμα ρεπορτάζ για τις φυλακές υπό τον τίτλο: «Η σοκαριστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φυλακές σημαίνει ‘ότι μια στις δέκα θα πρέπει να κλείσει»».  Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί η εφημερίδα επικαλείται πόρισμα της αρμόδιας Αρχής σύμφωνα με το οποίο «Οι απαρχαιωμένες φυλακές εντός των πόλεων είναι γεμάτες και οριακά μπορούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους».

Η Daily Mail κυκλοφόρησε με κεντρικό τίτλο που αναφέρεται στην υπουργό Εσωτερικών και τον μεταναστευτικό: «Σουέλα: Οι μετανάστες στη Μάγχη δεν είναι πρόσφυγες», ενώ στο κείμενο που ακολουθεί η εφημερίδα αναφέρει ότι η υπουργός Μπρέιβερμαν αναμένεται να υποστηρίξει ότι οι μετανάστες που περνούν την Μάγχη με πλοιάρια δεν θα πρέπει να θεωρούνται πρόσφυγες και ότι το διεθνές δίκαιο είναι πολύ ελαστικό στο θέμα αυτό.

Στην Τουρκία η Daily Sabah, η αγγλική έκδοση της Sabah έχει κεντρικό θέμα την συνάντηση Ερντογάν- Αλίγιεφ υπό τον τίτλο «Ερντογάν, Αλίγιεφ εγκαινιάζουν ιστορικό αγωγό»  με το κείμενο να σημειώνει «Ο πρόεδρος Ερντογάν και ο Αζέρος ομόλογος του Αλίγιεφ, έθεσαν τις βάσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου Ιγκντίρ- Ναχτσιβάν, ενισχύοντας περαιτέρω την ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών».

Αντίστοιχα η Hurriyet Daily News, η αγγλική έκδοση της Hurriyet, κυκλοφόρησε με βασικό θέμα τις δηλώσεις Ερντογάν για Αρμενία, με τίτλο: «Ο Ερντογάν καλεί την Αρμενία να αγκαλιάσει την ειρήνη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter