Διεθνής Τύπος: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα Μακρόν στη Γαλλία – Σοκαριστική έρευνα WSJ για δίκτυο παιδόφιλων στο Instagram

Διεθνής Τύπος: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα Μακρόν στη Γαλλία – Σοκαριστική έρευνα WSJ για δίκτυο παιδόφιλων στο Instagram

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Πότε η μειοψηφία νομοθετεί». Με τη συνέργεια της κυβέρνησης, η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης αποφάσισε να εμποδίσει αυτή την Πέμπτη την πρόταση για αναστολή της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, ένα γεγονός δίχως προηγούμενο. Στη Libération διαβάζουμε: «Συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση: Συντετριμμένη Εθνοσυνέλευση». Στο τελευταίο πλήγμα επί της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ο Μακρόν και η πλειοψηφία του στερούν από τους βουλευτές την ψηφοφορία για την πρόταση αναστολής της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ουκρανία: Καταστροφή στο Δέλτα του Δνείπερου». Η έκρηξη του φράγματος της Καχόβκα προκαλεί ένα ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό δράμα. Τέλος, η Le Figaro: «Πώς τα ναρκωτικά τροφοδοτούν την έκρηξη της βίας». Ανάμεσα στις συγκρούσεις των συμμοριών και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών των διακινητών, η κατανάλωση και η διανομή τοξικών ουσιών στρώνουν το έδαφος της εγκληματικότητας στη Γαλλία.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Το Instagram συνδέει δίκτυο παιδόφιλων». Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης βοηθά στη σύνδεση ενός μεγάλου δικτύου λογαριασμών που διακινούν ανοιχτά πορνογραφικό υλικό με ανήλικους… Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι φωτιές στα βόρεια σπέρνουν καπνό και ανησυχία». Οι πυρκαγιές κατά μήκος του Καναδά πνίγουν και τις ΗΠΑ. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η εξόρμηση δαπανών του υπουργείου Οικονομικών, ύψους $1 τρισ. αναμένεται να αυξήσει την πίεση στο τραπεζικό σύστημα». Η έκδοση γραμματίων απογειώνεται μετά τη συμφωνία για το χρέος, ενώ τα επιτόκια ανεβαίνουν λόγω της αναμονής. Τέλος η Washington Post: «Η θολούρα των πυρκαγιών πνίγει τις ΗΠΑ, ακυρώνει events». Από τον Καναδά έρχεται ο καπνός για να κατακλύσει την ατμόσφαιρα των βόρειων πόλεων των ΗΠΑ.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο Σούνακ έτοιμος να εγκρίνει τη λίστα τιμητικών χρισμάτων του Τζόνσον». Η κίνηση μπορεί να προκαλέσει ένταση ανάμεσα στους Τόρις. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι εφημερίδες του Telegraph θα πωληθούν». Η καθημερινή και κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας θα μπουν στον ντάκο μιας και η ιδιοκτήτρια οικογένεια Μπάρκλεϊ έχασε τα Μέσα της, εξαιτίας μιας υπόθεσης απλήρωτων υποχρεώσεων ύψους σχεδόν 1 δις λιρών. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο Σούνακ θα πει στον Μπάιντεν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να ηγηθεί στην τεχνητή νοημοσύνη». Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κάνει το Λονδίνο κέντρο για τη διεθνή ρυθμιστική αρχή.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η Μελόνι συμβαδίζει με τον Ορμπάν». Ο Τζουλιάνο Αμάτο, δηλώνει στην εφημερίδα ότι η πρωθυπουργός πρέπει να εγκαταλείψει την «πολιτική αυτοκτονία» με την Ουγγαρία και να αγκαλιάσει τον αντιφασισμό και την Ευρώπη. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Πλημμύρες, καυγάς Μελόνι-Σαλβίνι». Στη σύνοδο κορυφής στη Ρομάνια, το Παλάτι Κίτζι στρώνει ένα εβδομαδιαίο τραπέζι διαλόγου με τις τοπικές αρχές εν αγνοία της Λέγκας. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ο Πάπας εγχειρίζεται: ‘Είναι καλά’». Τρεις ώρες κράτησε η επέμβαση με ολική αναισθησία στο νοσοκομείο Τζεμέλι για μια ασθένεια στην κοιλιακή χώρα. Τέλος, η Corriere della Sera: «Με τους μετανάστες, η Ιταλία δε θα βαδίσει μόνη». Η εφημερίδα φιλοξενεί τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ο οποίος επισημαίνει ότι «είναι προβληματικό ότι η Γερμανία και η Ιταλία έχουν διαφορετικές απόψεις για το μεταναστευτικό».

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Θέλουν να φύγουμε από εδώ». Η καταστροφή του φράγματος στη Νόβα Καχόβκα στην Ουκρανία τιμωρεί τον τοπικό πληθυσμό. Και η El Mundo: «Ψαράδες της Χερσώνας, οι άγγελοι της πλημμυρισμένης πόλης». Δεκάδες εθελοντές με ψαρόβαρκες εκκενώνουν τους αποκλεισμένους πολίτες στην πόλη που καταστράφηκε μετά το πλήγμα στο φράγμα της Νόβα Καχόβκα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter