Διεθνής Τύπος: Κρατικές ευθύνες στην Ιταλία για την τραγωδία στο Κροτόνε – Ακριβότερα τα στεγαστικά στην Ισπανία

Διεθνής Τύπος: Κρατικές ευθύνες στην Ιταλία για την τραγωδία στο Κροτόνε – Ακριβότερα τα στεγαστικά στην Ισπανία

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η τραγωδία των προσφύγων: Κανείς δεν ήθελε να τους σώσει». Το σκάφος που βρισκόταν σε ανάγκη, φορτωμένο με ανθρώπους, εντοπίστηκε επτά ώρες νωρίτερα, αλλά η κατάσταση αντιμετωπίστηκε ως πρόβλημα της αστυνομίας, χωρίς να σκεφτεί κανείς τη διάσωση. Ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ της Frontex και του Λιμενικού Σώματος. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η τραγωδία του Κροτόνε: Μια σφαγή του κράτους». Όλες οι παραλείψεις και οι κραυγαλέες κατηγορίες μεταξύ υπουργείου Εσωτερικού, Λιμενικού και Frontex. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μετανάστες, φως στη διάσωση». Οι εισαγγελείς για τη σφαγή του Κροτόνε υπογραμμίζουν ότι θα μελετήσουν όλα τα βήματα. Υπάρχει ένα κενό 6 ωρών μεταξύ της εκπομπής σήματος κινδύνου και διάσωσης. Τέλος, η Corriere della Sera: «Μετανάστες, συγκρούσεις για τις προσπάθειες παροχής βοήθειας». Ερωτήσεις και απαντήσεις μεταξύ της Frontex και του Λιμενικού Σώματος στον συναγερμό. Έρευνες από τον Εισαγγελέα του Κροτόνε.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο πληθωρισμός και η άνοδος του Euribor στραγγαλίζουν τις οικογένειες». Η απώλεια της αγοραστικής δύναμης επιταχύνεται από την αρχή του έτους. Και η El Mundo: «Η κλιμάκωση του Euribor θα κάνει τα στεγαστικά δάνεια πιο ακριβά αυτόν τον μήνα κατά 54%». Ο πληθωρισμός εκπλήσσει με την υψηλότερη άνοδο σε ένα μήνα από το 1978 και προκαλεί ακριβότερα επιτόκια.  

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Το Δικαστήριο σκεπτικό για τη διαγραφή φοιτητικού χρέους». Η κυβέρνηση θέλει να διαγράψει τα χρέη 40 εκατομμυρίων φοιτητών, ενώ οι συντηρητικοί δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου διστάζουν, καθώς πιστεύουν ότι έτσι θα διαγραφούν 430 δις δολάρια από τα κιτάπια του προϋπολογισμού. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι δικαστές εκφράζουν αμφιβολίες για το φοιτητικό χρέος». Το σχέδιο του Μπάιντεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ ένας εκ των δικαστών επισημαίνει την έλλειψη ξεκάθαρης στήριξης από το Κογκρέσο. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Σεισμός στην Τουρκία: έρευνα για τα ‘παραδεισένια διαμερίσματα’». Πολυτελείς πολυκατοικίες στην Αντιόχεια έπεσαν σαν χάρτινοι πύργοι και κόστισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους. Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας. Τέλος η Washington Post: «Οι δικαστές σκεπτικοί για την αμνηστία των χρεών». Οι συντηρητικοί αναρωτιούνται αν ο Μπάιντεν το παράκανε.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Η συμφωνία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, λέει ο Σούνακ στο Ενωτικό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κάνει έκκληση στους Τόρις, να βοηθήσουν ότι να τελειώσει το Brexit. Ο Guardian έχει τίτλο: «Το σχέδιο ανάκαμψης £14 δις του ΝΗS ήδη αποτυχαίνει να πετύχει τους στόχους του, προειδοποιούν οι βουλευτές». Ο χρόνος αναμονής για τους καρκινοπαθείς δεν έχει μειωθεί, σύμφωνα με έκθεση της Βουλής των Κοινοτήτων. Στον Independent διαβάζουμε: «Πάρ’το ή ασ’το, λέει ο Σούνακ στο Ενωτικό κόμμα, δεν θα αλλάξω τη συμφωνία του Brexit». Ενώ κορυφαία στελέχη του κόμματος λένε στον Μπόρις Τζόνσον: «Ή δέξου το ή σώπα». Τέλος, η Daily Telegraph αποκαλύπτει 100.000 μηνύματα που διέρρευσαν, τα οποία συνθέτουν τους «Φάκελους του Lockdown»: «Ο Χάνκοκ απέρριψε την συμβουλή του Γουίτι για τα γηροκομεία». Η αποκάλυψη δείχνει ότι ο πρώην υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, δεν ακολούθησε τη σκληρή γραμμή του επικεφαλής υγειονομικού συμβούλου.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο κυβερνητικός συνασπισμός ‘τρώγεται’ για τα σχέδια του Χάμπεκ για τη θερμική μετάβαση». Απαγόρευση της θέρμανσης με ορυκτά καύσιμα προγραμματίζεται για το επόμενο έτος. Το FDP εκτιμά ότι θα γίνει όργιο καταστροφής. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο κυβερνητικός συνασπισμός μαλώνει για τη θέρμανση με πετρέλαιο και φυσικό αέριο». Τα υπουργεία Κατασκευών και Οικονομικών θέλουν την απαγόρευση των συμβατικών λεβήτων από το 2024. Το FDP κάνει λόγο για «όργιο διάλυσης». Τέλος, η Die Welt: «Το κράτος θέλει να ελέγξει τα συστήματα θέρμανσης στο μέλλον». Αυστηροί κανόνες για τα κτίρια θα ισχύουν από το 2024. Ακόμη και συστήματα που εξακολουθούν να λειτουργούν, θα απαγορευτούν.  

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Αφρική: τι απομένει από τη γαλλική επιρροή;». Ο Μακρόν ξεκινά, αυτή την Τετάρτη, μια λεπτεπίλεπτη τουρνέ σε τέσσερις αφρικανικές χώρες καθώς η απόρριψη της Γαλλίας εντείνεται ανάμεσα στους ντόπιους πληθυσμούς. Στη Libération διαβάζουμε: «Περιορισμός στο νερό: Μισοάδειος χειμώνας». Η ξηρασία από την αρχή του έτους αναγκάζει την κυβέρνηση να ετοιμάσει την κοινή γνώμη για την εγκράτεια στο νερό για να περιορίσει τις ελλείψεις αυτό το καλοκαίρι. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ανοιχτή κρίση ανάμεσα στους ιατρούς και την κυβέρνηση». Οι ιατροί δεν έχουν καταφέρει να γίνουν δεκτοί για τη διαπραγμάτευση σχετικά με τους όρους δουλειάς τους και την αποζημίωσή τους. Τέλος, η Le Figaro: «O Μακρόν θέλει να συμφιλιώσει τη Γαλλία με την Αφρική». Σε τέσσερις μέρες, διασχίζοντας τέσσερις χώρες της κεντρικής Αφρικής, ο γάλλος πρόεδρος ελπίζει να κλείσει το κεφάλαιο της γαλλικής αποικιοκρατίας στην Αφρική (Fraçafrique) και να κοντράρει το αντιγαλλικό συναίσθημα που βρίσκεται σε άνοδο στους νέους εταίρους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter