Διεθνής Τύπος: Κύμα ακρίβειας σαρώνει το Ιράν – Στο χείλος της φτώχειας οι ενοικιαστές στην Ισπανία

Διεθνής Τύπος: Κύμα ακρίβειας σαρώνει το Ιράν – Στο χείλος της φτώχειας οι ενοικιαστές στην Ισπανία

Στη Γαλλία, στη Libération διαβάζουμε: «Ιράν: ο πληθωρισμός της απόγνωσης». Αγορά οργάνων, κύμα αυτοκτονιών… Πληγμένοι από ένα δίχως προηγούμενο κύμα ακρίβειας, η χώρα ενισχύεται μέσα στην οικονομική κρίση. Η κυβέρνηση φοβάται νέες διαδηλώσεις. η Humanité γράφει: «Στο όνομα των ‘ξένων και των αδερφών μας ωστόσο’». Η Μελινέ και ο Μισάκ Μανουσιάν στο Πάνθεον. Επί τη ευκαιρία ενός αφιερώματος για τους εκτελεσμένους του Μον Βαλεριέν, η Δημοκρατία αναγνωρίζει επιτέλους το ρόλο που έπαιξε στην Αντίσταση ο αρμένιος κομμουνιστής και η αγαπημένη του. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Κλίμα: οι καταστροφές μιας πλανητικής υπερθέρμανσης». Το βόρειο ημισφαίριο φλέγεται από την αύξηση της θερμοκρασίας, με κύριο υπαίτιο την ανθρώπινη δραστηριότητα. Τέλος, η Le Figaro: «Ο ανασχηματισμός μετατρέπεται σε πονοκέφαλο για τον Μακρόν». Ο γάλλος πρόεδρος πρέπει να συνθέσει εν μέσω πιέσεων της πλειοψηφίας, που αρνείται μια στροφή στα πολύ δεξιά, και της άποψης που θέλει προσέγγιση με τη Λεπέν.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το μπλοκ Λαϊκό κόμμα-Vox τοποθετείται στο όριο της απόλυτης πλειοψηφίας». Το Σοσιαλιστικό κόμμα χάνει 14 έδρες, σε δημοσκόπηση για χάρη της εφημερίδα, ενώ το Sumar, της Γιολάντα Ντίαθ, φαίνεται να κερδίζει 35. Και η El Mundo: «Το 45% των ενοικιαστών κινδυνεύει από τη φτώχεια». Η Ισπανία είναι η χώρα της ΕΕ με τους περισσότερους κατοίκους ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων που συνορεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό λόγω των υψηλών τιμών και του χαμηλού εισοδήματος. .

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Πιστόριους δεν περιμένει πλέον υψηλότερο αμυντικό προϋπολογισμό». CDU: Δραματικό μήνυμα για την Μπούντεσβερ. Συζήτηση για στόχο δύο τοις εκατό. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το φρένο χαλαρώνει». Μετά το μικροκομματικό συνέδριο των Πρασίνων, ο κυβερνητικός συνασπισμός γλιτώνει από την επόμενη μεγάλη κρίση. Ωστόσο, πολλά σχέδια εξακολουθούν να είναι ακατάλληλα – και δεν είναι μόνο η πολιτική ασύλου που είναι αμφιλεγόμενη. Τέλος, η Die Welt: «Οι Πράσινοι μαζεύονται μετά από διαμάχη για το άσυλο». Η υπουργός Εξωτερικών, Ανναλένα Μπέρμποκ, παραδέχτηκε ότι: «Κι εμένα με έσκισε», αναφερόμενη στη διαμάχη για το άσυλο. 

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι Βρετανοί ‘θα έχουν προτεραιότητα στη λίστα των δημοτικών οικιών’». Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να αυστηροποιήσει τους κανόνες για τους μετανάστες. Ο Guardian έχει τίτλο: «Πίεση στον Σούνακ καθώς η Μητροπολιτική αστυνομία μελετά το τελευταίο βίντεο του Partygate». Ο Μάικλ Γκόουβ δημοσιεύει απολογητική δήλωση καθώς οι Τόρις αναγνωρίζουν τη δημόσια οργή για το βίντεο. Στον Independent διαβάζουμε: «Η σταυροφορία των παιδιών για δικαιοσύνη απέναντι στα κακοποιητικά νοσοκομεία». Περισσότεροι από 30 πρώην ασθενείς θα ασκήσουν νομική δράση απέναντι σε όμιλο ψυχικής υγείας. Τέλος, η Daily Telegraph: «Στάρμερ: θα προωθήσω την εγχώρια αιολική ενέργεια για το μηδενισμό των ρύπων». Η απαγόρευση της ανανεώσιμης πηγής ενέργειας θα καταργηθεί από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης των Εργατικών.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η μάχη για τη δικαιοσύνη: Περικοπές στις υποκλοπές». Μετά την καταστολή της δημοσίευσης τηλεφωνημάτων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κάρλο Νόρντιο θέλει τώρα να περιορίσει τον προϋπολογισμό για τις συνακροάσεις. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η μεγάλη φυγή από τα νοσοκομεία». Σε έξι μήνες 10 χιλιάδες γιατροί έχουν ζητήσει να βγουν στη σύνταξη ή να μειωθεί η δουλειά στη δημόσια Υγεία. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Συντάξεις, αυξήσεις από τον Ιούλιο». Μικρή αύξηση της τάξης των 60 ευρώ για τις κατώτατες συντάξεις, θα ξεπεράσουν τα 700 ευρώ με την κίνηση αυτή. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ένταση στο Δημοκρατικό κόμμα για τα Πέντε Αστέρια». Η Έλι Σλάιν δέχεται κριτική για την προσέγγιση με το κίνημα, ενώ ο Ντ’Αμάτο παραιτείται.

Στις ΗΠΑ, οι New York Times έχουν τίτλο: «Η αποτυχία της παγκοσμιοποίησης διαλύουν τα πιστεύω δεκαετιών». Ο πόλεμος και η πανδημία επισημαίνουν τα ελλείμματα της συναίνεσης της ελεύθερης αγοράς, σχολιάζει η εφημερίδα. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η AstraZeneca σχεδιάζει να φύγει από την Κίνα». Η εταιρεία παίρνει τα μέτρα της καθώς η ένταση αυξάνεται. Τέλος η Washington Post: «Η δίκη επιδικάζει χάρη στον Τραμπ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter