Διεθνής Τύπος: Με απεργία απειλούν οι ιατροί της Βρετανίας – Σχέδια του ΝΑΤΟ για αποτροπή επίθεσης της Ρωσίας

Διεθνής Τύπος: Με απεργία απειλούν οι ιατροί της Βρετανίας – Σχέδια του ΝΑΤΟ για αποτροπή επίθεσης της Ρωσίας

Στη Βρετανία, οι ιατροί αντιτίθενται στα σχέδια του υπουργείου Υγείας για αναγκαστικά δια ζώσης ραντεβού. Ο Guardian γράφει σχετικά: «Οι γενικοί ιατροί απειλούν με απεργία στην σύγκρουσή τους με τον υπουργό». Η Βρετανική Ιατρική Ένωση ψήφισε ομόφωνα την κατάρριψη της πρότασης του υπουργού Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ να βλέπουν υποχρεωτικά οι γιατροί όσους ασθενείς επιθυμούν δια ζώσης ραντεβού. Στην Daily Telegraph διαβάζουμε: «Η αναμονή για την ενισχυτική δόση μπορεί να κοπεί σε πέντε μήνες». Η κυβέρνηση εξετάζει σχέδια που θα έκαναν τους εμβολιασμούς πιο σύντομους για εκατομμύρια πολίτες. Οι Times έχουν σήμερα τίτλο: «Ο ύποπτος για τον φόνο του Έιμες είχε στο στόχαστρο άλλους δύο βουλευτές». Ο κατηγορούμενος εικάζεται ότι κατασκόπευε τα σπίτια, την περιφέρεια που εκλέγονταν, τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους ψηφοφόρους και την βουλή. Τέλος, ο Independent: «Έχει χάσει ο Μπάιντεν την “κλιματική αξιοπιστία” του;». Με μια σημαντική σύνοδο για το κλίμα στη Γλασκώβη να έρχεται σύντομα, ο αμερικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις για την «πράσινη ατζέντα» του.

Στη Γερμανία, η Süddeutsche Zeitung γράφει: «Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για σύγκρουση με την Μόσχα». Η βορειοατλαντική συμμαχία έχει αποκρυσταλλώσει σε ένα σχέδιο άμυνας τον τρόπο που θα αντιδράσει σε πιθανές επιθέσεις της Ρωσίας και της τρομοκρατίας, για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Στην Frankfurter Allgemeine Zeitung διαβάζουμε: «Οι ευρωπαίοι πολιτικοί επιμένουν σε μια σκληρή απάντηση εναντίον της Πολωνίας». Η διαμάχη για την υπεροχή των δικαίων συνεχίζεται. Η Μέρκελ λέει ότι το πρόβλημα έχει βαθύτερες ρίζες. Τέλος, η Die Welt: «Η προειδοποίηση του Ερντογάν στη Δύση». Ο τούρκος πρόεδρος απειλεί εμμέσως με την απέλαση δέκα πρεσβειών, συμπεριλαμβανομένης και της γερμανικής.

Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Αιμομιξία: η συλλογή των λόγων των θυμάτων». Μια ανεξάρτητη επιτροπή για την διερεύνηση της αιμομιξίας και της σεξουαλικής βίας εναντίον των παιδιών έκανε την πρώτη συνάντησή της στην Ναντ, την Τετάρτη. Η έκκληση στις 21 Σεπτεμβρίου για καταθέσεις από θύματα έχει αποφέρει μέχρι στιγμής 4.200 απαντήσεις. Η έκθεση που θα προκύψει θα ακολουθήσει το μοντέλο εκείνης για την παιδοφιλία στην γαλλική Εκκλησία. Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Το σχολείο αφοπλίζεται μπροστά στην άνοδο της βίας». Εκπαιδευτικοί δέχονται επίθεση στις τάξεις, ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ μαθητών, κακοποίηση εντός και εκτός της τάξης… Τα ιδρύματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παλεύουν να σταματήσουν το κύμα μιας πρωτοφανούς βιαιότητας. Η Libération κυκλοφορεί με τίτλο: «Το λυκόφως της Barkhane». Η εφημερίδα δημοσιεύει ρεπορτάζ για την αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από το Μάλι. Οι γαλλικές δυνάμεις βρίσκονταν στα βόρεια της χώρας στο πλαίσιο της αποστολής Barkhane, για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών. Τέλος, η Humanité: «Μαζί με τους μαχητές της ελευθερίας». Η εφημερίδα δημοσιεύει ρεπορτάζ του ειδικού απεσταλμένου της στην Δυτική Αφρική, στα εδάφη που έχουν απελευθερωθεί από την μαροκινή κυριαρχία από το μέτωπο Πολισάριο.

Στην Ιταλία, η La Stampa γράφει: «Η Ευρώπη παρεκκλίνει από τα δίκαιά της». Όλοι εναντίον όλων στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες: ποτέ δεν αμφισβητήθηκε η Ευρώπη με έναν τόσο ριζικό τρόπο, αναφέρει η εφημερίδα. Στη La Repubblica διαβάζουμε: «Μια καινούρια κεντροδεξιά, μακριά από τους σοβινιστές». Εκκλήσεις από στελέχη των κομμάτων της Δεξιάς -Λέγκα, Αδερφοί της Ιταλίας και Forza Italia– για μια νέα συμμαχία, διαφοροποιημένη από τα ακραία στοιχεία. Η Il Messaggero κυκλοφορεί  με τίτλο: «Ελλείψεις στην εργασία, κίνδυνοι για την ανάκαμψη». Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιχειρήσεις: 100.000 εργαζόμενοι λείπουν για τα μεγάλα έργα του σχεδίου ανάκαμψης. Μηχανικοί, συγκολλητές, εργάτες: όλες οι ειδικότητες είναι σε ζήτηση. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Συντάξεις, σταδιακή μεταρρύθμιση». Πρόκειται για την ομαλή μετάβαση σχετικά με την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη. Παράλληλα, οι ιταλοί έχουν εξοικονομήσει λόγω της μείωσης της κατανάλωσης μέσα στην πανδημία, 200 δις ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση σκέφτεται να «τα ρίξει» στις επιχειρήσεις.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Το κλίμα θεωρείται απειλή για την ασφάλεια». Έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών αναφέρει ότι η κλιματική αλλαγή θα οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση και θα επαναπροσδιορίσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η Evergrande αποφεύγει την στάση πληρωμής ομολόγου». Ο κατασκευαστικός κολοσσός  της Κίνας πλήρωσε, λίγο πριν τη λήξη της περιόδου χάριτος 30 ημερών, τον τόκο σε διεθνείς επενδυτές, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Οι Financial Times έχουν σήμερα τίτλο: «Η σκληρή στάση της ΕΚΤ για το Brexit αναγκάζει τις τράπεζες να αποσύρει προσωπικό από το Λονδίνο». Η κεντρική τράπεζα της ΕΕ πιέζει τις τράπεζες να προσθέσουν εκατοντάδες εργαζόμενους στα project τους στην ηπειρωτική Ευρώπη. Η κίνηση αυτή μπορεί να πυροδοτήσει εντάσεις με την Τράπεζα της Αγγλίας. Τέλος, οι New York Times: «Τα όρια θολώνουν μεταξύ συμμοριών και κυβέρνησης που τρομοκρατούν τους αϊτινούς». Τρία χρόνια μετά την τρομακτική σφαγή των διαμαρτυρόμενων πολιτών της φτωχής χώρας για την ανεξέλεγκτη διαφθορά της κυβέρνησης, οι συμμορίες εξακολουθούν να προμηθεύονται εξοπλισμό και οχήματα από κυβερνητικούς αξιωματούχους για να καταστέλλουν τις αντίθετες φωνές.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το Σοσιαλιστικό κόμμα κάνει υποχωρήσεις στο Λαϊκό κόμμα για το Συνταγματικό δικαστήριο». Διορίστηκαν μια αμφισβητούμενη δικαστίνα που είχε εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς, ενώ έτερος έχει σχέσεις με δεξαμενή σκέψης του Λαϊκού κόμματος. Και η El Mundo: «Η κυβέρνηση και το Λαϊκό κόμμα μοιράζονται το Συνταγματικό δικαστήριο με παρόμοια πρόσωπα». Οι σοσιαλιστές ‘έκαναν το χατίρι’ στους Ποδέμος και διόρισαν εκείνον που επιθυμούσαν ως τον έναν από τους δύο δικαστές που δικαιούται να ορίσει η κυβέρνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter