Διεθνής Τύπος: Μεγέθυνση του ΝΑΤΟ στα ανατολικά – Η ιδιωτικοποίηση του NHS αύξησε τους θανάτους στη Βρετανία

Διεθνής Τύπος: Μεγέθυνση του ΝΑΤΟ στα ανατολικά – Η ιδιωτικοποίηση του NHS αύξησε τους θανάτους στη Βρετανία

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι ΗΠΑ στοχεύουν στην ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της στην Ευρώπη». Η μεγαλύτερη στρατιωτική επέκταση από τον Ψυχρό πόλεμο περιλαμβάνει και την επιστράτευση στρατευμάτων πλήρους απασχόλησης στην Πολωνία. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Το ΝΑΤΟ επανεφευρίσκει την αποστολή του για την επιθετικότητα της Μόσχας». Η Ρωσία θεωρείται άμεση απειλή και η Κίνα στρατηγική πρόκληση στο νέο δόγμα της συμμαχίας. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ερντογάν και Μπάιντεν βρίσκουν κοινό σκοπό καθώς οι ΗΠΑ αυξάνουν τις άμυνες». Οι δύο πρόεδροι συναντήθηκαν λίγες ώρες αφού η Τουρκία ήρε το βέτο της για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Αμερικανοί αξιωματούχοι επέμειναν ότι η Ουάσινγκτον δεν έδωσαν κανένα αντάλλαγμα στην Άγκυρα για την υποστήριξή της. Τέλος η Washington Post: «Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στον Πούτιν». Ο Μπάιντεν αναμένεται να ενισχύσει τις δυνάμεις στην Ευρώπη. Το μπλοκ αναζητά την προβολή ισχύος καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία επιμένει.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Αύξηση στρατευμάτων για την υπεράσπιση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ από τον Πούτιν». Η Βρετανία και οι ΗΠΑ στέλνουν επίσης πλοία και αεροπλάνα. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η ιδιωτικοποίηση από τους Τόρηδες συνδέεται με την αύξηση των θανάτων στο NHS». Η ιδιωτικοποίηση του εθνικού συστήματος υγείας από την συντηρητική κυβέρνηση πριν από μια δεκαετία έχει προκαλέσει πτώση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, αυξάνοντας το ποσοστό θανάτων σε ιάσιμες ασθένειες. Στον Independent διαβάζουμε: «Οι εταιρείες βγάζουν κέρδη με την στέγαση των πιο ευάλωτων». Η ρυθμιστική αρχή στέγασης αποκάλυψε ότι περισσότερα από 132 εκατομμύρια λίρες έδωσε το κράτος σε εταιρείες παροχής στέγης. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η Ντάουνινγκ Στριτ φοβάται ότι ο πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με ‘λαϊκά δικαστήρια’». Ο στενός κύκλος του βρετανού πρωθυπουργού ανησυχεί ότι δεν θα έχει μια δίκαιη ακρόαση για την κατηγορία ότι παραπλάνησε τη Βουλή, σχετικά με τα κορονοπάρτι.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για αντιπαράθεση με τη Ρωσία». Η Μόσχα θεωρείται ως η «πιο επικείμενη απειλή». Ενίσχυση της ανατολικής πλευράς και μεγαλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Οι ΗΠΑ ενισχύουν τα στρατεύματά τους στην Ευρώπη». Στη Μαδρίτη, τα 30 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ αποφασίζουν για μια νέα κατεύθυνση. Η Ρωσία θεωρείται πλέον η μεγαλύτερη απειλή. Ο πρόεδρος της Αμερικής Μπάιντεν επιβεβαιώνει το καθήκον της βοήθειας ως «ιερό». Τέλος, η Die Welt: «Έτσι εξοπλίζεται το ΝΑΤΟ ενάντια σε μια επίθεση του Πούτιν». Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν στρατεύματα στην Ευρώπη. Η Φινλανδία και η Σουηδία καλούνται να συμμετάσχουν.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Πολιορκία στην κυβέρνηση». Ο Κόντε κατηγορεί τον Ντράγκι ότι θέλει να τον διώξει για χάρη του Γκρίλο, πράγμα που ο πρωθυπουργός αρνείται. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Φιλονικία Κόντε-Ντράγκι, η κυβέρνηση σε κίνδυνο». Ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων είναι στα μαχαίρια, με την κυβερνητική πλειοψηφία να κρέμεται από μια κλωστή. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ρωσία, η ασπίδα του ΝΑΤΟ επιστρέφει». Tο σύμφωνο του Ατλαντικού κλειδώνει την Ευρώπη με στρατιωτικά και εξοπλιστικά. H Ιταλία προμηθεύεται νέους πυραύλους εδάφους-αέρος. Τέλος, η Corriere della Sera: «Κυβέρνηση, ένταση στα αστέρια». Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, αναρωτιέται αν ο πρωθυπουργός θέλει να τον διώξει από την κυβέρνηση.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Η δημοκρατία σε ομηρία». Στη μάχη του κοινοβουλίου, η Μακρονία ενεργοποιείται για να αποκλείσει την αριστερά από το δημοκρατικό στρατόπεδο προς όφελος της Λεπέν, τροφοδοτώντας μια επικίνδυνη σύγχυση. Στη Libération διαβάζουμε: «Κορονοϊός: κρύψτε αυτό το κύμα». Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα εμφανίζουν μια ισχυρή επανάκαμψη, η κυβέρνηση παραμένει σε άρνηση και δεν δέχεται να επανεισάγει περιορισμούς. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Νόμοι, μεταρρυθμίσεις: τα σχέδια που έχει αναβάλει η κυβέρνηση». Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Ελιζαμπέτ Μπορν προσπαθούν να φτιάξουν μια «κυβέρνηση δράσης» ενώ έχουν βάλει στην άκρη σημαντικά σχέδια. Τέλος, η Le Figaro: «13 Νοεμβρίου: μια δίκη για την ιστορία». Μετά από δέκα μήνες ακροάσεων για την επίθεση στο Μπατακλάν, οι οχτώ κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν από δέκα χρόνια μέχρι ισόβια.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για μια περίοδο σύγκρουσης μεταξύ δυνάμεων». Οι χώρες μέλη της συμμαχίας ορίζουν ως άμεση απειλή τη Ρωσία ενώ στρέφονται και κατά της ανόδου της Κίνας. Και η El Mundo: «To NATO αναγεννάται στη Μαδρίτη για μια νέα εποχή παγκόσμιων συρράξεων». Η συμμαχία μπαίνει σε κατάσταση επιφυλακής απέναντι στη Ρωσία και την Κίνα, ενώ ο γ.γ. Στόλτενμπεργκ δηλώνει ότι θα «προστατεύσουμε κάθε εκατοστό συμμαχικού εδάφους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter