Διεθνής Τύπος: Μεταφορά μεταναστών σε φορτηγίδα στη Βρετανία – Υποχώρηση της ΕΕ για τα e-fuels

Διεθνής Τύπος: Μεταφορά μεταναστών σε φορτηγίδα στη Βρετανία – Υποχώρηση της ΕΕ για τα e-fuels

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Εκατοντάδες μετανάστες θα στεγαστούν σε τεράστια φορτηγίδα». Η κυβέρνηση της Βρετανίας αποφάσισε ότι οι μετανάστες θα μεταφερθούν από τα ξενοδοχεία σε δυο αχρησιμοποίητες στρατιωτικές βάσεις σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνουν νέες αφίξεις στη χώρα. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν το πλοίο θα είναι αραγμένο σε λιμάνι ή αρόδο… Ο Guardian, σε μια κρίση αυτοαναφορικότητας, έχει τίτλο: «Ο ιδιοκτήτης του Guardian απολογείται για τη σύνδεση του ιδρυτή με τη δουλεία». Ο Σκοτ Τραστ υπόσχεται να επενδύσει σε δεκαετές πρόγραμμα για αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Στον Independent διαβάζουμε: «Τώρα ο Χάρι κατηγορεί τη βασιλική οικογένεια ότι παρακράτησε λεπτομέρειες από το χακάρισμα του τηλεφώνου του». Συνεχίζεται το δράμα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων σε χάος μετά την υποχώρηση της ΕΕ». Η εξαίρεση των ‘e-fuels’ βάζει σε κίνδυνο τους περιβαλλοντικούς στόχους κατάργησης των κινητήρων εσωτερικής καύσης.   

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο συνασπισμός ‘φανάρι’ ψηφίζει πιο ευέλικτο νόμο για την προστασία του κλίματος». Δεν υπάρχουν σταθεροί στόχοι για το περιβάλλον, ενώ η επιτροπή συνασπισμού συμφωνεί στην ευελιξία. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο κυβερνητικός συνασπισμός συμφωνεί μετά από μακρά διαμάχη». Μετά από σχεδόν 30 ώρες, το SPD, οι Πράσινοι και το FDP ανακοινώνουν συμβιβασμούς για την προστασία του κλίματος και την πολιτική μεταφορών. Το CDU δεν θεωρεί ότι η «κυβερνητική κρίση» έχει τελειώσει ακόμη. Τέλος, η Die Welt: «Η ΕΕ αποφασίζει για τον συμβιβασμό για τον κινητήρα εσωτερικής καύσης». Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας προωθεί μια εξαίρεση για τα ηλεκτρονικά καύσιμα στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, αυτό εγείρει νέα ερωτήματα για τη βιωσιμότητα των περιβαλλοντικών στόχων. 

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Το να μην ακούς το κοινωνικό κίνημα θα ήταν μια τρέλα». Ο γραμματέας του συνδικάτου CFDT Λωράν Μπερζέ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα, καλεί το γάλλο πρόεδρο να αποσύρει το νόμο για τις συντάξεις. Στη Libération διαβάζουμε: «Η γενιά 49.3». Έπειτα της δια της βίας έγκρισης του νομοσχεδίου για τις συντάξεις, η νεολαία έχει συμμετάσχει μαζικά στις διαδηλώσεις. Η απόρριψη της κυβέρνησης από τους νέους πάει πολύ παραπέρα από τη μεταρρύθμιση των συντάξεων. Η εφημερίδα τους συνάντησε στους δρόμους της Ρουέν, του Παρισιού, της Μασσαλίας και του Μονπελιέ. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ισραήλ: Ο Νετανιάχου αναγκάστηκε να υποχωρήσει». Μπροστά στη μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών ενάντια στη δικαστική μεταρρύθμιση, ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναγκάζεται να βάλει στον πάγο τη νομοθεσία. Τέλος, η Le Figaro: «Η κινητοποίηση εξασθενεί, η κυβέρνηση αναζητά τη διέξοδο». Η παραδοσιακά δεξιά εφημερίδα εκτιμά ότι λιγότεροι από 800.000 πολίτες διαδήλωσαν την Τρίτη, πράγμα που δείχνει ότι η κατάσταση ξεφουσκώνει, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα. Ο Εμανουέλ Μακρόν παραμένει, ωστόσο, υπό πίεση.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η οικονομία της Ρωσίας αρχίζει να ξηλώνεται». Οι επενδύσεις έχουν πέσει, ενώ ο προϋπολογισμός αρχίζει και στενεύει. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Απόγνωση στα σύνορα, έπειτα μια φωτιά». Τουλάχιστον 40 μετανάστες πεθαίνουν στην πόλη-κόμβο του Μεξικού, ενώ περίμεναν να αξιολογηθεί η αίτηση εισόδου τους στις ΗΠΑ. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η πόλη του σκότους: Νέα ταραχή σε όλη τη Γαλλία». Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για δέκατη μέρα απεργίας, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία σε αρκετές πόλεις της χώρας, καθώς η καταστολή ήταν και πάλι η απάντηση του Μακρόν στην κοινωνική δυσαρέσκεια. Τέλος η Washington Post: «Θαυμασμός και απέχθεια». Η εφημερίδα, μερικές μέρες μετά την τραγωδία στο Νάσβιλ, αποφάσισε να κάνει ένα αφιέρωμα στο τυφέκιο AR-15, που έχει κατακτήσει -όπως αναφέρει- την αγορά. Μάλιστα έχει λεπτομερές γράφημα για το πώς οι σφαίρες του “διαλύουν το ανθρώπινο σώμα”…

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Σχέδιο ανάκαμψης, η αδυναμία της κυβέρνησης». Μόνο το 6% από τα 191 δισ. ευρώ δαπανήθηκαν. Η κυβέρνηση παραδέχεται: «Ορισμένες παρεμβάσεις είναι ανέφικτες και μαθηματικά». Το Ελεγκτικό Συνέδριο καταγγέλλει τις καθυστερήσεις. Ο νέος κώδικας προμηθειών έχει εγκριθεί, αλλά τα συνδικάτα προειδοποιούν για κινδύνους διαφθοράς. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Με γυμνά πόδια στην Ιταλία». Από το hotspot στη Λαμπεντούζα πενήντα ανήλικοι μένουν χωρίς στέγη. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Προμήθειες, ενίσχυση των brands “made in Italy”». Το υπουργικό συμβούλιο παρέχει κριτήρια ανάθεσης για όσους χρησιμοποιούν εθνικό και ευρωπαϊκό χρήμα. Τέλος, η Corriere della Sera: «Οι νέες εκπτώσεις στους λογαριασμούς». Νέα μέτρα ύψους 5 δις ευρώ, για τις οικογένειες και τις εταιρείες.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Μεγάλη ένταση στη δέκατη εβδομάδα διαδηλώσεων στη Γαλλία». Μια μεγάλη πολιτική κρίση έβγαλε στους δρόμους εκατομμύρια Γάλλους κόντρα στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ενώ σημειώθηκαν και βίαια επεισόδια. Και η El Mundo: «Οι αρχές της Βαρκελώνης συλλαμβάνουν την Πονσατί επειδή δεν παραδόθηκε στον δικαστή στην Ισπανία». Μια από τις αυτοεξόριστες πολιτικούς της Καταλωνίας ως ευρωβουλεύτρια στις Βρυξέλλες, η Κλάρα Πονσατί, επέστρεψε έπειτα από έξι χρόνια και για πρώτη φορά μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας στην πόλη. Κρατήθηκε για τέσσερις ώρες κι αφέθηκε ελεύθερη, με την υποχρέωση να εμφανιστεί τον επόμενο μήνα για να δικαστεί για απείθεια κατά των αρχών. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter