Διεθνής Τύπος: Μήνυμα ειρήνης για την Ουκρανία από τον Πάπα Φραγκίσκο

Διεθνής Τύπος: Μήνυμα ειρήνης για την Ουκρανία από τον Πάπα Φραγκίσκο

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Στο μήνυμα του Πάσχα, ο Πάπας καλεί για ειρήνη στην Ουκρανία». Ο πρόσφατα νοσηλευθείς για βρογχίτιδα Πάπας Φραγκίσκος έκανε ειδική μνεία για την ειρήνη στην Ουκρανία. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Έγγραφα που διέρρευσαν αναφέρουν ότι η αεράμυνα του Κιέβου μπορεί να κινδυνεύει». Τα πυρομαχικά σπανίζουν, ενώ η επαναχρησιμοποίηση των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών μπορεί να αλλάξει το ρου της μάχης. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η παγκόσμια οικονομία αποφεύγει τη μεγάλη επιβράδυνση καθώς η μεγέθυνση ξεπερνά τις προβλέψεις». Η Κίνα και οι ΗΠΑ αψηφούν τις δύσκολες συνθήκες, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ παραμένει επιφυλακτική. Τέλος η Washington Post: «Διέρρευσε η παρολίγον πτώση του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους». Το περιστατικό της κατάρριψης από τις ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσε να έχει κλιμακώσει τον πόλεμο.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι Εργατικοί θα κατηγορήσουν τον πρωθυπουργό για την κατάρρευση της οικονομίας». Οι αμφιλεγόμενες -σύμφωνα με την εφημερίδα- διαφημίσεις θα συνεχιστούν, υπόσχεται το κόμμα του Στάρμερ. Ο Guardian έχει τίτλο: «H Βρετανία δεν είναι κοντά στο να γίνει μια εθνοτικά δίκαιη κοινωνία, σύμφωνα με έρευνα». Εξαιρετικά υψηλά το επίπεδο κακοποίησης, διάκρισης και ανισότητας για το ένα τρίτο των πολιτών της Βρετανίας που ανήκουν σε εθνοτικές μειονότητες, σύμφωνα με την έκθεση Σιούελ, που παρήγγειλε η κυβέρνηση. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο ήρωας πιλότος πρέπει να αποτελέσει εξαίρεση». Ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, Λόρδος Ντάνατ, στηρίζει την εκστρατεία της εφημερίδας για τη μη απέλαση του αφγανού πιλότου στη Ρουάντα. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι γενικοί ιατροί σταματούν τις υπηρεσίες τους για να τα βγάλουν πέρα με τις απεργίες». Τα ραντεβού για εξετάσεις ρουτίνας αναβάλλονται για μια εβδομάδα για να αντιμετωπίσουν την απεργία των ειδικευόμενων ιατρών.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το Σοσιαλιστικό κόμμα πλησιάζει το Λαϊκό μετά την πρόταση του Vox». Σύμφωνα με δημοσκόπηση για χάρη της εφημερίδας, οι Σοσιαλιστές αντιστρέφουν την πτωτική τους πορεία και βρίσκονται μόλις 0,6% μακριά από το Λαϊκό κόμμα (28%, Σοσιαλιστικό κόμμα 27,4%). Και η El Mundo: «Η Ντίαθ βυθίζει τον Σάντσεθ και αφήνει τους Podemos με μόνο 8 βουλευτές». Σφυγμομέτρηση για χάρη της εφημερίδας, δείχνει ότι το Σοσιαλιστικό κόμμα υφίσταται αιμορραγία ψήφων, χάνοντας πάνω από δύο ποσοστιαίες μονάδες και 6 έδρες μέσα σε ένα μήνα, μετά την αναταραχή με την ίδρυση του νέου κόμματος Sumar της υπουργού Εργασίας, Γιολάντα Ντίαθ.

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter