Διεθνής Τύπος: «Μπορεί να χάσει ο Ερντογάν στον β’ γύρο;» – Το κόμμα της Μελόνι σαρώνει στις ιταλικές δημοτικές εκλογές

Διεθνής Τύπος: «Μπορεί να χάσει ο Ερντογάν στον β’ γύρο;» – Το κόμμα της Μελόνι σαρώνει στις ιταλικές δημοτικές εκλογές

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Τουρκία: Μπορεί να χάσει ο Ερντογάν;». Το ποσοστό που συγκέντρωσε ο τούρκος πρόεδρος ανέτρεψε τα προγνωστικά. Τα πράγματα σκουραίνουν για την αντιπολίτευση στο δρόμο προς τις επαναληπτικές εκλογές της 28ης Μαΐου. Στη Libération διαβάζουμε: «Μεγάλη διανομή – σκληρή έκπτωση: κοστίζει μόνο αγορές». Μετά την πίεση της κυβέρνησης στον αγροδιατροφικό τομέα για να μειώσει τις τιμές, οι Γάλλοι εγκαταλείπουν τις μεγάλες μάρκες για τα πιο φθηνά προϊόντα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Τουρκία: Ο Ερντογάν μπροστά, ένας δεύτερος γύρος θα χρειαστεί». Ο πρόεδρος ήρθε πρώτος στις εκλογές, ενώ ο αντίπαλός του δεν έπεισε. Τέλος, η Le Figaro: «Ο Μακρόν επιλέγει τη στρατηγική του μιντιακού κορεσμού». Παρεμβαίνοντας στις ζώνες υψηλής τηλεθέασης των Μέσων, ο γάλλος πρόεδρος απομακρύνεται από τη θεωρία της σπανιότητας των εμφανίσεων για να γυρίσει τη σελίδα από την κρίση της μεταρρύθμισης των συντάξεων.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Ερντογάν χάνει ελάχιστα την επανεκλογή στον πρώτο γύρο». «Φεστιβάλ Δημοκρατίας»: ο Κιλιτσντάρογλου είναι σίγουρος για τη νίκη πριν από τον δεύτερο γύρο της Τουρκίας. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Επαναληπτικές εκλογές στην Τουρκία». Ο πρόεδρος Ερντογάν έχασε για λίγο την απόλυτη πλειοψηφία. Μεταξύ των ψηφοφόρων στη Γερμανία, τα πάει πολύ καλύτερα από τον αμφισβητία του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Τέλος, η Die Welt: «Ο δεύτερος γύρος των εκλογών κρίνει τη μοίρα της Τουρκίας». Ούτε ο Ερντογάν ούτε ο Κιλιτσντάρογλου φτάνουν το 50%. Ο τούρκος πρόεδρος είναι μπροστά στους Γερμανούς Τούρκους.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Αυτοδιοικητικές εκλογές: Το κύμα της δεξιάς έρχεται». Η κεντροαριστερά κερδίζει μόνο στο Τέραμο και τη Μπρέσια, ενώ είναι μπροστά σε Βιτσέντζα και Σιένα. Η κεντροδεξιά σαρώνει σε οκτώ πόλεις. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η δεξιά κερδίζει, η αριστερά αντιστέκεται». Το κόμμα της Μελόνι σαρώνει στις δημοτικές εκλογές. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Οι πόλεις ψηφίζουν, η κεντροδεξιά μπροστά». Τέσσερις πρωτεύουσες στα χέρια του κυβερνώντος κόμματος, αλλά η Μπρέσια παραμένει στο Δημοκρατικό κόμμα, επτά ακόμη ψηφοφορίες οδηγούνται σε επαναληπτικές. Τέλος, η Corriere della Sera: «Η κεντροδεξιά μπροστά στις πόλεις». Η Μελόνι πήρε την Ιμπέρια, Τρεβίζο, Σόντριο και Λατίνα. Ανκόνα, Βιτσέντζα, Μπρίντιζι, Τέρνι, Σιένα, Πίζα και Μάσσα σε επαναληπτικές. Τέραμο και Μπρέσια παίρνει η κεντροαριστερά.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι εκλογές στην Ταϊλάνδη καταφέρουν πλήγμα στο staus quo». Το κίνημα «Πάμε Μπροστά», του Πίτα Λιμτζαρόενρατ, έγινε η πρώτη δύναμη στην Κάτω Βουλή της χώρας και βάζει δύσκολα στο στρατό και τη μοναρχία, σχολιάζει η εφημερίδα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η λαβή του Ερντογάν στην εξουσία χαλαρώνει, αλλά παραμένει δυνατή». Ενώ ορισμένοι Τούρκοι ξέσπασαν στις κάλπες εναντίον του, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να κερδίσει στις επαναληπτικές εκλογές, εκτιμά η εφημερίδα. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο Ερντογάν σε τροχιά διατήρησης της εξουσίας καθώς η Τουρκία πηγαίνει σε επαναληπτικές εκλογές». Ο νυν πρόεδρος κερδίζει στον πρώτο γύρο, ενώ το αποτέλεσμα ανατρέπει τα προγνωστικά. Τέλος η Washington Post: «Οι Ρεπουμπλικάνοι απέρριψαν την πρόταση να κλείσουν τα φορολογικά ‘παραθυράκια’». Οι προτάσεις του Λευκού Οίκου απορρίφθηκαν στις διαπραγματεύσεις για το όριο χρέους των ΗΠΑ.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Θα σου φέρω περισσότερα μαχητικά, λέει ο Σούνακ στο Ζελένσκι». Η Βρετανία θα ηγηθεί της προσπάθειας να εξασφαλιστούν περισσότερα πολεμικά αεροσκάφη στο Κίεβο, είπε ο πρωθυπουργός στον ουκρανό πρόεδρο. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι Τόρις βουλευτές λένε στην Μπρέιβερμαν: σταμάτα να υπονομεύεις τον πρωθυπουργό και επικεντρώσου στη δουλειά σου». Η υπουργός Εσωτερικών κατηγορείται ότι μειώνει την εικόνα του Σούνακ στην ομιλία της για τη μετανάστευση. Στον Independent διαβάζουμε: «Η αγκαλιά του Σούνακ με τον Ζελένσκι και η υπόσχεση για ‘συμμαχία μαχητικών’». Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για να μιλήσουν για μαχητικά αεροσκάφη, στη δεύτερη επίσκεψη του ουκρανού προέδρου στη Βρετανία μέσα σε λίγους μήνες. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η κυβέρνηση προειδοποιείται για μεγάλη αύξηση της μετανάστευσης». Η εισροή εργατών και φοιτητών είναι αντίθετη με την υπόσχεση να μειωθεί η μετανάστευση λέει το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Ερντογάν ένα βήμα από το να κρατήσει όλη την εξουσία στην Τουρκία». Έχει ήδη την πλειοψηφία στη Βουλή και πηγαίνει με αέρα νικητή στο δεύτερο γύρο. Και η El Mundo: «Ο Ερντογάν παίρνει την πλειοψηφία στη Βουλή και έχει ελπίδες να ανανεώσει την προεδρία». Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει εξασφαλίσει ένα σίγουρο βήμα για να ξαναπάρει την προεδρία στις εκλογές της 28ης Μαΐου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter