Διεθνής Τύπος: Νέα αυστηρά μέτρα για την πανδημία στη Γερμανία – Μειώνεται η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ιταλία

Διεθνής Τύπος: Νέα αυστηρά μέτρα για την πανδημία στη Γερμανία – Μειώνεται η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ιταλία

Στη Γερμανία, η κυβέρνηση αποφασίζει νέα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Süddeutsche Zeitung γράφει σχετικά: «Η πίεση στις κλινικές θα θέσει νέα πρότυπα για τον κορονοϊό». Η κυβέρνηση και τα κρατίδια συμφωνούν στους κανόνες 2G ενώ έρχεται και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Τα κόμματα του «φαναριού» πέρασαν έναν καινούριο νόμο για προστασία από λοιμώξεις στην Βουλή και θέλουν να χρησιμοποιήσουν άλλα μέτρα για την αναχαίτιση του τέταρτου κύματος. Στη Die Welt διαβάζουμε: «Ο Σολτς ανακοινώνει μερικό υποχρεωτικό εμβολιασμό». Η κυβέρνηση και τα κρατίδια συμφωνούν σε νέους κανόνες για να παλέψουν την πανδημία. Η ανοσοποίηση θα πρέπει να είναι υποχρεωτική από το νόμο για τις νοσοκόμες, προειδοποιεί ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ. Τέλος, η Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Τα ομόσπονδα κρατίδια υπόσχονται ενισχυτικές δόσεις για όλους». Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες σε 27 εκατομμύρια πολίτες. Επίσης, συμφωνήθηκαν τα οριζόντια μέτρα για είσοδο σε κλειστούς χώρους μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες (κανόνες 2G).

Στην Ιταλία, μειώνεται η διάρκεια του εμβολιαστικού πιστοποιητικού. Η Il Messaggero γράφει: «Το πράσινο πάσο μειώνεται στους 9 μήνες». Η διάρκεια εγκυρότητας του πιστοποιητικού εμβολιασμού περιορίζεται από την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, από την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκινά η τρίτη δόση για τους πολίτες άνω των 40 ετών. Στην Corriere de la Sera διαβάζουμε: «Πράσινο πάσο, περιορισμοί στους ανεμβολίαστους». Περισσότεροι περιορισμοί επιβάλλονται στην κοινωνική ζωή όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ η διάρκεια του πιστοποιητικού μειώνεται στους εννέα μήνες. Η La Repubblica κυκλοφορεί με κύριο τίτλο: «Ιός, η Ευρώπη στο κόκκινο». Συναγερμός σε όλη την ήπειρο. Η πανδημία είναι εκτός ελέγχου στα Βαλκάνια, την Αυστρία και τη Γερμανία. Τέλος, η La Stampa: «Πεθαίνοντας από το κρύο εδώ και έναν χρόνο στα σύνορα της Ευρώπης». Η Ευρώπη δείχνει το σκληρό της πρόσωπο σε ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από πόλεμο και ανέχεια, θέτοντας την ακεραιότητα των συνόρων πιο πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Στη Γαλλία, η Le Monde ανοίγει το θέμα της πυρηνικής ενέργειας, στο πλαίσιο της απανθρακοποίησης της οικονομίας και της μετάβασης σε πράσινες μορφές ενέργειας: «Αναγέννηση της πυρηνικής ενέργειας: οι όροι της συζήτησης». Τη στιγμή που ο Μακρόν ανακοινώνει την κατασκευή νέων αντιδραστήρων, η εφημερίδα θέτει ερωτήματα σχετικά με την τεχνολογία, το κόστος, την ασφάλεια και τα απόβλητα που σχετίζονται με την λειτουργία τους. Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Προεδρικές εκλογές: η Δεξιά αρχίζει να το ξαναπιστεύει». Σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας, το 75% των συμπαθούντων το Ρεπουμπλικανικό κόμμα εκτιμούν ότι ο υποψήφιος που θα οριστεί από το συνέδριο θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές. Η Libération έχει σήμερα τίτλο: «Δημοψήφισμα ανεξαρτησίας: οι διαφωνίες της Νουμέα». Η μέχρι τώρα σε καλό δρόμο πορεία για το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας της Νέας Καληδονίας από τη Γαλλία στις 12 Δεκεμβρίου βασίζεται στην υγειονομική κατάσταση και την αντιπολίτευση των αυτονομιστών. Η εφημερίδα δημοσιεύει ρεπορτάζ από τα εδάφη του ηγέτη που δολοφονήθηκε το 1989, Ζαν Μαρί Τζιμπαού. Τέλος, η Humanité: «Ο συντριπτικός απολογισμός του προέδρου των πλουσίων». Για να προετοιμάσει την προεδρική του υποψηφιότητα, ο Μακρόν λέει ψέματα για την αγοραστική δύναμη των πολιτών, την ανεργία και την ανάκαμψη της οικονομίας, δίνοντας ψεύτικους αριθμούς και αλλοιωμένα γεγονότα.

Στη Βρετανία, αντιδράσεις προκαλούν τα σχέδια για το σιδηρόδρομο ταχείας κυκλοφορίας. Ο Independent γράφει σχετικά: «Προσοχή στο κενό». Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια πολίτες θα μείνουν χωρίς εξυπηρέτηση από τον σιδηρόδρομο μεγάλης ταχύτητας που παρουσιάστηκε χθες, ο οποίος θα ανέβαζε επίπεδο τη Βρετανία, όπως είχε πει ο Μπόρις Τζόνσον. Μεγάλος χαμένος των σχεδίων θεωρείται ο αγγλικός Βορράς, που «θα υποφέρει για γενιές», σύμφωνα με επικριτές. Ο Guardian για το ίδιο θέμα, γράφει: «Προδοσία του Βορρά: οργή για τα καθυστερημένα και ελλιπή σχέδια σιδηροδρόμου». Συντηρητικοί βουλευτές και επιχειρηματίες από την βόρεια Αγγλία διαμαρτύρονται για τα σχέδια που παρουσίασε η κυβέρνηση για τις νέες σιδηροδρομικές γραμμές, οι οποίες περικόπηκαν λόγω οικονομικής στενότητας. Στους Times διαβάζουμε: «Η Πατέλ κατηγορεί την ΕΕ για την μαζική μετανάστευση στη Μάγχη». Τα ανοιχτά σύνορα της Ευρώπης έχουν αφήσει εκτεθειμένη τη Γαλλία, ισχυρίζεται η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, αυξάνοντας τις ροές μεταναστών προς τη Βρετανία. Τέλος, η Daily Telegraph: «Τα lockdown επιστρέφουν στην Ευρώπη καθώς ο ιός προελαύνει». Οι σκληροί περιορισμοί κρέμονται πάνω από το κεφάλι της κοινωνίας, ακόμα και για τους διπλά εμβολιασμένους, ούτως ώστε να αναχαιτιστεί το τέταρτο κύμα.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Πολιτείες ερευνούν πώς το Instagram επηρεάζει τα παιδιά». Ένας διακομματικός συνασπισμός από υπουργούς Δικαιοσύνης των πολιτειών των ΗΠΑ ερευνά τον τρόπο που επηρεάζει τον ψυχισμό των παιδιών το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Στην Washington Post διαβάζουμε: «Εκατοντάδες ιρακινοί στέλνονται στην πατρίδα τους από την Λευκορωσία». Περισσότεροι από 400 ιρακινοί μεταφέρθηκαν την Πέμπτη με πτήση στην πατρίδα τους μετά από την προσπάθεια να μπουν στην ΕΕ από τα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία. Οι Financial Times κυκλοφορούν με τίτλο: «Οι νέες μειώσεις επιτοκίων της Τουρκία στέλνει τη λίρα σε νέο χαμηλό και αυξάνει τους φόβους για πληθωρισμό». Το νόμισμα της χώρας έχει χάσει το 30% της αξίας του φέτος, ενώ οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 20%. Η κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης αφήνει έκπληκτους τους οικονομολόγους. Τέλος, οι New York Times: «Αναλυτές θεωρούν ότι το νομοσχέδιο δαπανών θα αυξήσει το έλλειμμα». Η επιτροπή προϋπολογισμού του Κογκρέσου είπε ότι το σχέδιο για κοινωνικές δαπάνες θα αυξήσει το έλλειμμα κατά 160 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η ΕΕ υπερασπίζεται την αποτελεσματικότητα των εμβολίων». Η Γερμανία απαιτεί τον εμβολιασμό των υγειονομικών και επιβάλλει περιορισμούς στους ανεμβολίαστους. Και η El Mundo: «Τα γράμματα του πρέσβη του Θαπατέρο στην Ντέλσι Ροντρίγκες: ‘Αγαπητή γαζέλα’». Η αστυνομία κατέσχεσε την αλληλογραφία του ισπανού πρέσβη στην Βενεζουέλα, Ραούλ Μορόδο, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του τσαβισμού. Φέρεται να ζητά χάρες για μέλη της οικογένειάς του και για ισπανικές εταιρείες στη χώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter