Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η υπόθεση της Τζόρτζια ενέχει κινδύνους και για τις δύο πλευρές». Το κατηγορητήριο του Τραμπ είναι σαρωτικό, όμως οι εισαγγελείς αναμένεται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, εκτιμά η εφημερίδα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Το κατηγορητήριο κατατέθηκε για την προσπάθεια ανατροπής της ψηφοφορίας στην Τζόρτζια». Οι λεπτομέρειες είναι ασαφείς, αλλά η απόφαση μπορεί να βυθίσει τον Τραμπ σε βαθύτερες νομικές περιπέτειες. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο Τραμπ επιμένει στους ισχυρισμούς για εκλογική απάτη στην Τζόρτζια μετά τις νέες κατηγορίες». Η υπόσχεση για αποκαλύψεις την επόμενη εβδομάδα, και η απόρριψη του κατηγορητηρίου από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ η εισαγγελία κατηγορεί άλλους 18 συνωμότες. Τέλος η Washington Post: «Απαγγέλλονται κατηγορίες στον Τραμπ για την υπόθεση εκλογικής απάτης στην Τζόρτζια». Άλλοι δεκαοχτώ συγκατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο Ρούντι Τζουλιάνι.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Ντόναλντ Τραμπ λέγεται ότι ανήκε σε ‘εγκληματική οργάνωση’». 19 ύποπτοι κατηγορούνται στην πολιτεία Τζόρτζια για απάτη ψηφοφόρων. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η απόφαση για τους πυραύλους Taurus πλησιάζει». Ο υπουργός Οικονομικών Λίντνερ αναμένει απάντηση στο ερώτημα εάν η Ουκρανία θα λάβει πυραύλους κρουζ «πολύ σύντομα». Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Σαξονίας, Μίχαελ Κρέτσμερ (CDU)και η Αριστερά (Die Linke) το απορρίπτουν. Τέλος, η Die Welt: «Υπάρχουν τώρα σχεδόν 400.000 Αφγανοί στη Γερμανία». Οι πολιτικές ασύλου και τα προγράμματα εισδοχής κατέστησαν δυνατή την αύξηση της διασποράς στη Γερμανία.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Μετανάστες, η αποτυχία της Μελόνι». Καταφτάνουν κατά χιλιάδες το 2022, κάνοντας τα σχέδια για αποτροπή να καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μπαρντονέκια, λάσπη και φόβος». Το μαργαριτάρι της κοιλάδας της Σούσα πνίγηκε την περασμένη Κυριακή από ένα κύμα λάσπης. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μετανάστες, νέο σχέδιο για επαναπροωθήσεις». Σε συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Πιαντεντόζι, αναφέρεται ότι η ποινή για τους διακινητές θα είναι 20 χρόνια κάθειρξη. Τέλος, η Corriere della Sera: «Φόρος στις τράπεζες, η επιλογή της Μελόνι ανησυχεί τους συμμάχους». Η Φόρτσα Ιτάλια ζητά αλλαγές, ενώ διχάζονται οι κυβερνητικοί εταίροι για την Λεπέν.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Θάνατοι στις φυλακές: Η σωφρονιστική ομερτά». Κάθε χρόνο, δεκάδες κρατούμενοι πεθαίνουν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η εφημερίδα ερευνά αυτή την κρυμμένη πτυχή της σωφρονιστικής διοίκησης. Στη Libération διαβάζουμε: «Εθνικός Συναγερμός: όχι πολύ κοινωνικά συνειδητοποιημένος». Με πρόσχημα την υπεράσπιση των λαϊκών τάξεων, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν ευθυγραμμίζεται στην Εθνοσυνέλευση και στις πόλεις που διοικεί με μέτρα που είναι συχνά αντιδημοφιλή στους πιο μετριοπαθείς, αναφέρει η εφημερίδα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ελλάδα: Τα κακά του υπερτουρισμού». Η εισροή τουριστών προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές, ενώ οι ντόπιοι δεν αντέχουν την πίεση. Ένα κίνημα για ελεύθερες παραλίες ξεπηδά, το «κίνημα της πετσέτας». Τέλος, η Le Figaro: «Η πολιτοφυλακή Wagner ριζώνει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία». Από την στρατιωτική βοήθεια μέχρι το κυνήγι των φυσικών πόρων, οι ρώσοι μισθοφόροι έχουν μετατρέψει τη χώρα σε εργαστήριο για τις αφρικανικές φιλοδοξίες τους.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «”Ρώσοι κατάσκοποι” κατηγορούνται ότι έκαναν τους δημοσιογράφους». Βούλγαροι πολίτες συνελήφθησαν από την αστυνομία, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι είχαν πλαστογραφήσει τα έγγραφά τους για να κάνουν κατασκοπία. Ο Guardian έχει τίτλο: «Βούλγαροι ύποπτοι για κατασκοπία στη Βρετανία υπέρ των υπηρεσιών ασφαλείας της Ρωσίας». Οι τρεις που συνελήφθησαν ζούσαν για χρόνια στη Βρετανία με ψεύτικα διαβατήρια. Στον Independent διαβάζουμε: «Η σιωπή που ντροπιάζει τη Βρετανία». Τη μέρα που σημαδεύει το δεύτερο χρόνο κυριαρχίας των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, η εφημερίδα συνεχίζει την εκστρατεία της για την απελευθέρωση του αφγανού πιλότου που πολέμησε με τη Βρετανία στον αγώνα κατά των Ταλιμπάν. Τέλος, η Daily Telegraph: «Το κατασκοπικό δίκτυο Νόρθολτ της Ρωσίας συνελήφθη». Βούλγαροι που είναι ύποπτοι για κατασκοπία είχαν δεσμούς με ένα σπίτι 1,5 χιλιόμετρο μακριά από βάση της Βασιλικής Αεροπορίας, η οποία χρησιμοποιείται από τη βασιλική οικογένεια.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η ψήφος διαμαρτυρίας δίνει φτερά στον ακροδεξιό Χαβιέρ Μιλέι στην Αργεντινή». Ο ακροδεξιός πολιτικός θριάμβευσε στις προκριματικές εκλογές, κλειδί για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, στις 22 Οκτωβρίου. Και η El Mundo: «O εκβιασμός του Πουτζντεμόν ανησυχεί το Σοσιαλιστικό κόμμα: ‘Ας εθελοτυφλούμε’». Οι Junts προκαλεί την κυβέρνηση την Πέμπτη για να πιέσει τον Σάντσεθ ενώ εκλέγεται ο πρόεδρος της Βουλής.