Διεθνής Τύπος: Ο Μπάιντεν διαγράφει φοιτητικά χρέη – Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τζόνσον στο Κίεβο

Διεθνής Τύπος: Ο Μπάιντεν διαγράφει φοιτητικά χρέη – Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τζόνσον στο Κίεβο

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Μπάιντεν διαγράφει το φοιτητικό χρέος σε εκατομμύρια». Το σχέδιο του θα δώσει την ευκαιρία να διαγραφούν μέχρι και 20.000 δολάρια από το χρέος των φοιτητών. Η συζήτηση για την κίνηση αυτή κρατάει πολλά χρόνια τώρα, ενώ μπορεί ακόμα και να αντιμετωπίσει νομικά εμπόδια. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Μπάιντεν θα διαγράψει μέχρι και $20.000 από τα φοιτητικά δάνεια». Η στοχευμένη ανακούφιση για εκατομμύρια οφειλέτες έρχεται μετά από πίεση από την προοδευτική πτέρυγα των Δημοκρατικών. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Πολεμική ιαχή: Η Ουκρανία υπόσχεται να αγωνιστεί μέχρις εσχάτων». Στην ημέρα ανεξαρτησίας της Ουκρανίας συμπληρώθηκαν έξι μήνες πολέμου με τη Ρωσία, τον οποίο ο πρόεδρος Ζελένσκι υποσχέθηκε ότι θα πάει μέχρι τέλους. Τέλος η Washington Post: «Ο Μπάιντεν ανακοινώνει την πολυσυζητημένη διαγραφή χρεών για τους φοιτητές». Η κίνηση επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς, ενώ είναι πιθανό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει νομικά εμπόδια.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Συναγερμός για την έφοδο Τρας στο NHS». Οι επικεφαλής των νοσοκομείων προειδοποιούν για το σχέδιο της Λιζ Τρας να ανακατευθύνει 10 δις λίρες από την Υγεία στην κοινωνική πρόνοια. Ο Guardian έχει τίτλο: «Προειδοποίηση για καταστροφή στο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουκρανία». Το ρωσικό σχέδιο για το εργοστάσιο θέτει σε κίνδυνο το σύστημα ψύχρανσης, αποκαλύπτει η εφημερίδα. Στον Independent διαβάζουμε: «O Τζόνσον κάνει επίσκεψη-έκπληξη στο Κίεβο». Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε στον πρόεδρο Ζελένσκι ότι πιστεύει πως η Ουκρανία θα νικήσει στον πόλεμο με τη Ρωσία. Τέλος, η Daily Telegraph: «Τζόνσον: Πληρώνουμε υψηλότερους λογαριασμούς, η Ουκρανία πληρώνει σε αίμα». Ο πρωθυπουργός προτρέπει τους Βρετανούς να αντέξουν την κρίση του κόστους διαβίωσης για να στηρίξουν το Κίεβο, στην επίσκεψη του στην πόλη για τους έξι μήνες του πολέμου.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Τα ομόσπονδα κρατίδια υπερισχύουν με εξαιρέσεις στην απαίτηση για μάσκα κορoνοϊού». Αυστηρότερες απαιτήσεις για κλινικές και σπίτια. Δεν είναι δυνατό το κλείσιμο των σχολείων. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Απαίτηση μάσκας στην εναέρια και την μετακίνηση μεγάλων αποστάσεων». Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού για το φθινόπωρο. Οι νέοι κανόνες διαλογής καθορίζουν ποιοι ασθενείς αντιμετωπίζονται πρώτοι σε περίπτωση συμφόρησης. Τέλος, η Die Welt: «Η τακτική  σαλαμοποίησης του Όλαφ Σολτς». Ο καγκελάριος ανακοινώνει νέα όπλα για την Ουκρανία, αλλά το πεδίο εφαρμογής παραμένει διαχειρίσιμο. 

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Όχι στο σοβινισμό». Χειροκροτήματα από το πλήθος στη σύνοδο των αρχηγών για τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι που έδειξε την πορεία της κυβέρνησης και προειδοποίησε Σαλβίνι, Μελόνι και Μπερλουσκόνι ότι «η Ιταλία θα τα καταφέρει αλλά όχι στην απομόνωση και τον αυταρχισμό». Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ντράγκι, μαθήματα στα κόμματα». Ο πρωθυπουργός προέτρεψε από το Ρίμινι να μην επιλέξουν τα κόμματα τον απομονωτισμό, αλλά όπως και να έχει, «η Ιταλία θα τα καταφέρει». Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ντράγκι: ‘Η Ιταλία θα τα βγάλει πέρα με οποιαδήποτε κυβέρνηση». Ο πρωθυπουργός στη συνάντηση των αρχηγών ανέφερε εν μέσω χειροκροτημάτων ότι «θα πούμε ‘όχι’ στον προστατευτισμό και την απομόνωση». Τέλος, η Corriere della Sera: «Ώθηση από Ντράγκι: η Ιταλία θα τα καταφέρει». Χειροκρότημα για τον πρωθυπουργό, ο οποίος δήλωσε: «Όποιος και να νικήσει θα ξεπεράσουμε την δυσκολία, όχι στους προστατευτισμούς».

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Καύσωνας, πυρκαγιές, ξηρασία: Τα μαθήματα που πρέπει να παρθούν». Οι κλιματικές καταστροφές αυτού του καλοκαιριού φώτισαν τις αδυναμίες μπροστά στις κρίσεις. Στη Libération διαβάζουμε: «Επιστροφή για την Αριστερά: Είναι όλοι τους μαυρισμένοι». Αν κρατήσουν όλοι τα μαθήματα αυτού του καλοκαιριού, από αυτή την Πέμπτη η ένωση παραμένει ζητούμενο. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο Μακρόν στην Αλγερία για την επανέναρξη της συμφιλίωσης». Ο γάλλος πρόεδρος θα βρεθεί στην Αλγερία στις 25 Αυγούστου και για τρεις μέρες θα προσπαθήσει να φέρει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά από έναν χρόνο τις δύο χώρες. Τέλος, η Le Figaro: «Στην Μάγχη, ο εκβιασμός των διακινητών μεταναστών». Εξαιτίας του καλού καιρού, οι μετακινήσεις έχουν αυξηθεί. Οι δυνάμεις της τάξης έρχονται αντιμέτωπες με διακινητές χωρίς ενδοιασμούς, που δεν διστάζουν να μετατρέψουν τα παιδιά σε ανθρώπινες ασπίδες.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Οι εταίροι επενδύσεων σώζουν το διάταγμα αποταμίευσης του Σάντσεθ».. Η δέσμευση της κυβέρνησης να επεξεργαστεί το ενεργειακό σχέδιο ως νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει αλλαγές πείθει το PNV, το ERC και το Bildu αλλά όχι τη Δεξιά. Και η El Mundo: «Το Μονκλόα προετοιμάζει το έδαφος για έναν πολύ σκληρό χειμώνα». Λαμβάνει υποστήριξη για τη διατήρηση του ορίου στον κλιματισμό, προειδοποιεί ότι η εξέλιξη της ενεργειακής κρίσης είναι απρόβλεπτη και προετοιμάζει ένα σχέδιο για τον Σεπτέμβριο με μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter