Διεθνής Τύπος: Ο Μπάιντεν στέλνει 3.000 στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη – «Πράσινες» ενέργειες η πυρηνική και το αέριο κατά την Κομισιόν

Διεθνής Τύπος: Ο Μπάιντεν στέλνει 3.000 στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη – «Πράσινες» ενέργειες η πυρηνική και το αέριο κατά την Κομισιόν
Στις ΗΠΑ, η γράφει Washington Post: «Ο Μπάιντεν στέλνει 3.000 στρατιώτες για να ενισχύσει το ΝΑΤΟ». Η κίνηση έρχεται ως η τελευταία σε μια σειρά κινήσεων αποτροπής μιας εισβολής στην Ουκρανία. Στην Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ο Μπάιντεν στέλνει 3.000 στρατιώτες σε απάντηση των κινήσεων της Ρωσίας». Περίπου 2.000 στρατιώτες θα σταλούν στην Πολωνία και τη Γερμανία, ενώ άλλοι 1.000 στρατιώτες θα μετακινηθούν από την Γερμανία στην Ρουμανία. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι ΗΠΑ δεν θα υποχωρήσουν μπροστά στη Ρωσία για το ποιος μπορεί να μπει στο ΝΑΤΟ». Ο Λευκός Οίκος διατάζει 3.000 στρατιώτες να μετακινηθούν στην Ανατολική Ευρώπη. Τέλος, οι Financial Times: «Ο πληθωρισμός ρεκόρ 5,1% της Ευρωζώνης αυξάνει την πίεση στην ΕΚΤ για σφίξιμο του ζωναριού». Τα νούμερα αμφισβητούν τις προβλέψεις ενώ οι τιμές σε ενέργεια και τρόφιμα αυξάνονται εκρηκτικά.
 
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι Βρυξέλλες ορίζουν ως πράσινες την πυρηνική ενέργεια και το αέριο». Παρά την σφοδρή κριτική, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει στην πρότασή της για την ταξινόμηση στις πράσινες μορφές ενέργειας την πυρηνική και το αέριο, που θα λάβουν γενναίες επιχορηγήσεις για την ενεργειακή μετάβαση τα επόμενα χρόνια. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Μερικοί ιερείς θα ήταν καλό να παντρευτούν». Ο αρχιεπίσκοπος Μονάχου, καρδινάλιος Ράινχαρντ Μαρξ, είναι υπέρμαχος της κατάργησης της αγαμίας των ιερέων, αφού ο τρόπος ζωής των ιερέων είναι επισφαλής. Τέλος, η Die Welt: «Η πυρηνική ενέργεια είναι τώρα πράσινη». Όπως και το αέριο, που είναι βιώσιμο. Η Κομισιόν προσωρινά ταξινομεί τις επενδύσεις σε αυτές τις μορφές ενέργειας ως φιλικές προς το περιβάλλον. Ενώ η Γερμανία επιβάλλει παραχωρήσεις, η Αυστρία ετοιμάζει να προσφύγει στην δικαιοσύνη.
 
Στην Γαλλία, η Humanité γράφει: «Πανεπιστήμιο: ο Μακρόν θέλει να πληρώνουν οι οικογένειες». Οι φοιτητικές οργανώσεις και οι νεολαίες καλούν σε μια μέρα δράσης ενάντια στην επισφάλεια. Εναντιώνονται στην επιβολή ενός αγγλοσαξονικού μοντέλου στην εκπαίδευση. Η Libération έχει το πρωτοσέλιδό της αφιερωμένο στην ιταλίδα ηθοποιό Μόνικα Βίττι, γράφοντας: «Η αιώνια Βίττι». Πέθανε στα 90 της χρόνια η μούσα του σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι τη δεκαετία του 1960, που αργότερα έπαιξε και σε κωμωδίες. Στη Le Monde διαβάζουμε: «Στέγαση, ένα ανέγγιχτο θέμα της πενταετίας». Το ζήτημα της στέγασης σχεδόν αγνοήθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν στα πέντε χρόνια της προεδρικής του θητείας ενώ  είναι απόν από τις προεκλογικές του ομιλίες. Τέλος, η Le Figaro: «Μετανάστευση: η εκστρατεία του Μακρόν περνά από την Ευρώπη». Ο γάλλος πρόεδρος, που είναι επίσης πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, διαφημίζει την πρόθεσή του να μεταρρυθμίσει τη συνθήκη Σένγκεν, παρά το λίγο χρόνο που έχει στη διάθεσή του και την απροθυμία συνεργασίας ορισμένων χωρών.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Μπάιντεν στέλνει 3.000 στρατιώτες στην Ανατολή ως ‘δυνατό μήνυμα’ στον Πούτιν». Το Πεντάγωνο διαβεβαιώνει ότι τα έγγραφα που έστειλαν οι ΗΠΑ στη Μόσχα -τα οποία αποκάλυψε την Τετάρτη η εφημερίδα- επιβεβαιώνουν την θέλησή τους για διαπραγμάτευση. Και η El Mundo: «Η μεταρρύθμιση ανοίγει ένα σχίσμα ανάμεσα στην ERC και την Ντίαθ: ‘είναι ένα μεγάλο λάθος’». Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ περνά την εργασιακή μεταρρύθμιση χωρίς τη βοήθεια των συμμάχων του στην Καταλωνία, της Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ο Ντράγκι ξανα-ανοίγει την Ιταλία, αλλά ο Σαλβίνι διαφωνεί». Οι υπουργοί που προέρχονται από την Λέγκα δεν ψηφίζουν τα νέα μέτρα στα σχολεία. Στην La Stampa διαβάζουμε: «Ο Ντράγκι ανοίγει την Ιταλία, αλλά ο Σαλβίνι δημιουργεί ρήγμα». Οι υπουργοί της Λέγκας δεν ψηφίζουν τα μέτρα για τα σχολεία, αφού πιστεύουν ότι είναι άδικα για τα ανεμβολίαστα παιδιά. Η Il Messaggero αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στην Μόνικα Βίττι: «Αιώνια Μόνικα». Η αξέχαστη Μόνικα Βίτι έφυγε στα ενενήντα της χρόνια, ήταν άρρωστη εδώ και καιρό. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ντράγκι: η Ιταλία θα είναι πιο ανοιχτή». Ανοίγει η οδός για την άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένων, ακόμα και στις κόκκινες περιοχές. Παράλληλα, θα γίνονται περισσότερα μαθήματα εκ του σύνεγγυς.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Εκατομμυρία οικογένειες θα λάβουν εκπτώσεις στους δημοτικούς φόρους». Οι εκπτώσεις θα δοθούν σε οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας. Στον Guardian διαβάζουμε: «Πίεση στον πρωθυπουργό καθώς περισσότεροι Συντηρητικοί βουλευτές τον καλούν να φύγει». Ένα νέο κύμα βουλευτών κατέθεσαν επιστολές δυσπιστίας στον πρωθυπουργό, επικρίνοντας την στάση του με τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Independent κυκλοφορεί με τίτλο: «Η πίεση αυξάνεται στον Τζόνσον καθώς οι Τόριδες τον παροτρύνουν να παραιτηθεί». Ο Μπόρις Τζόνσον είναι αντιμέτωπος με μια συνεχή ροή επιστολών που τον καλούν να παραιτηθεί, ενώ η προσπάθεια σύνδεσης του ονόματος του αρχηγού της αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ με τον παιδόφιλο πρώην τηλεπαρουσιαστή Τζίμυ Σάβιλ γύρισε μπούμερανγκ. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο Σουνάκ ξοδεύει χρήματα για να χαλαρώσει την κρίση των λογαριασμών». Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ θα δανείσει δισεκατομμύρια στις εταιρείες ενέργειας και εξετάζει εκπτώσεις φόρου στα φτωχότερα νοικοκυριά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter