Διεθνής Τύπος: Ο Μπάιντεν στο Κίεβο, υπόσχεται περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στον Ζελένσκι

Διεθνής Τύπος: Ο Μπάιντεν στο Κίεβο, υπόσχεται περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στον Ζελένσκι

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Ο Μπάιντεν κάνει επίσκεψη έκπληξη στην Ουκρανία». Ο πρόεδρος συναντά το Ζελένσκι και υπόσχεται $460 εκατομμύρια σε νέο πακέτο καθώς ο πόλεμος πλησιάζει τον ένα χρόνο διάρκεια. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Μακρά, επικίνδυνη νύχτα για τον Μπάιντεν στη δρόμο για το πολιορκημένο Κίεβο». Ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε το Ζελένσκι για την αμερικανική βοήθεια. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο Μπάιντεν υπόσχεται την αμέριστη στήριξή του στην Ουκρανία στην αιφνιδιαστική επίσκεψή στο Κίεβο». Αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν βοήθεια ύψους $500 εκατ, ενώ ο Ζελένσκι λέει ότι η επίσκεψη φέρνει τη νίκη πιο κοντά. Τέλος η Washington Post: «Ο Μπάιντεν υποστηρίζει δια ζώσης τον Ζελένσκι». Το ταξίδι στο Κίεβο περιλαμβάνει επιπλέον βοήθεια στο Κίεβο.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η διαμάχη για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος στο Ισραήλ κορυφώνεται». Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποιεί για απειλή εμφυλίου πολέμου. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Αμερική είναι μαζί σας». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πραγματοποιεί ένα αιφνιδιαστικό ταξίδι στην Ουκρανία ενόψει της επετείου της ρωσικής επίθεσης. Σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Μόσχα είχε ενημερωθεί λίγο νωρίτερα. Τέλος, η Die Welt: «Το μνημόνιο για τη μετανάστευση αναστατώνει τους Πρασίνους». Μια ομάδα πολιτικών με επικεφαλής τον Μπόρις Πάλμερ σπάει τα ταμπού με μια διατριβή – και δέχεται κριτική.                                                                                                                                                     

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «H συμφωνία για το Brexit μπορεί να πυροδοτήσει παραιτήσεις, λένε στο Σούνακ». Ο πρωθυπουργός προειδοποιείται να μην υπονομεύσει τη Βόρεια Ιρλανδία. Ο Guardian έχει τίτλο: «Αυτό είναι κομμάτι της ιστορίας: η επίσκεψη του Μπάιντεν στο Κίεβο ανεβάζει το ηθικό». Ο αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε μεγαλύτερη στήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία. Στον Independent διαβάζουμε: «Οι ΗΠΑ είναι εδώ: επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο ενώ ο Ζελένσκι προειδοποιεί για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο». Ο αμερικανός πρόεδρος έδειξε την έμπρακτη στήριξή του στην Ουκρανία με την επίσκεψη στην πρωτεύουσα. Τέλος, η Daily Telegraph: «Στείλτε μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, λέει η Τρας και ο Τζόνσον στον πρωθυπουργό». Πίεση να «μπει στο ψητό» έρχεται ενώ ο Μπάιντεν κάνει αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Πρόκληση στον Πούτιν». Στην επίσκεψή του στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο αμερικανός πρόεδρος απευθύνεται στους πολίτες της χώρας: «Είστε ήρωες, θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας». Συζητήσεις με τον Ζελένσκι για προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ο αμερικανός φίλος». Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν εξοργίζει τον Πούτιν. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μπάιντεν: στήριξη στην Ουκρανία, σήμερα η Μελόνι στο Ζελένσκι». Ιστορική αιφνιδιαστική επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στο Κίεβο. Αυτή την Τρίτη ετοιμάζεται η ιταλική αποστολή. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ο Μπάιντεν στο Κίεβο: ήρωες, ο Πούτιν θα χάσει». Ο εναγκαλισμός του Ζελένσκι με τον Μπάιντεν βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Τουρκία: Η φονική επιχειρηματικότητα των προωθητών». Ένας νόμος αμνηστίας, που τέθηκε σε ισχύ από το 2018 από τον Ερντογάν, έχει νομιμοποιήσει πολλά παράνομα οικήματα. Από το σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, ένα κύμα ερευνών έχει ξεκινήσει. Στη Libération διαβάζουμε: «Ο Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο: η έκπληξη του προέδρου». Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε τη Δευτέρα αιφνιδιαστική επίσκεψη στην ουκρανική πρωτεύουσα. Μια μετάβαση υψηλού συμβολισμού, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη ρωσική εισβολή. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Αυτό που έχει αλλάξει ένας χρόνος πολέμου στην Ουκρανία». Η ένταση της σύγκρουσης έθεσε το ερώτημα για την ταχύτητα παραγωγής των πυρομαχικών, ενώ οι σύμμαχοι επιδιώκουν να επιταχύνουν τις παραδόσεις τους. Παράλληλα, η Κίνα οραματίζεται το δικό της σχέδιο για ειρήνη. Τέλος, η Le Figaro: «Στο Κίεβο, ο Μπάιντεν δηλώνει την αμέριστη στήριξή του». Μετά από μια επίσκεψη έκπληξη στην ουκρανική πρωτεύουσα το πρωί της Δευτέρας, ο αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε μια αδιαπραγμάτευτη βοήθεια.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «O Μπάιντεν δείχνει τη στήριξή του στο Κίεβο με μια αιφνιδιαστική επίσκεψη». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ περνά έξι ώρες με το Ζελένσκι, προβλέποντας δύσκολες μέρες και χρόνια και ανακοινώνει ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 470 εκατομμυρίων δολαρίων. Και η El Mundo: «Ο Μπάιντεν ποντάρει για τη νίκη στον πόλεμο με μια αγκαλιά στον Ζελένσκι». Η επίσκεψη στο Κίεβο στην πρώτη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας επιβεβαιώνει τη στήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία και λέει στον Πούτιν ότι «η δημοκρατία αντιστέκεται». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter