Διεθνής Τύπος: Ο OPEC+ αναμένεται να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου – Τόρις απειλούν με ανταρσία στο σχέδιο της Τρας

Διεθνής Τύπος: Ο OPEC+ αναμένεται να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου – Τόρις απειλούν με ανταρσία στο σχέδιο της Τρας

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «O OPEC+ θα εξετάσει μια μεγάλη μείωση παραγωγής πετρελαίου». Η ομάδα σχεδιάζει αυτή την εβδομάδα να μελετήσει το ενδεχόμενο να μειώσει την ημερήσια παραγωγή κατά ένα εκατομμύριο για να ενισχύσει τις τιμές. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Θανατηφόρο ποδοπάτημα στην έξοδο καθώς η αστυνομία έριξε δακρυγόνα». Μετά τον θάνατο 125 οπαδών σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ινδονησία η προσοχή πέφτει στους αστυνομικούς. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Το σχέδιο από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες να μειώσουν την παραγωγή απειλεί να βαθύνει την ενεργειακή κρίση». Οι πτωτικές τιμές ανησυχούν τη συμμαχία του OPEC+, ενώ η μείωση που αναμένεται να κάνουν θα φτάσει το 1 εκατομμύριο βαρέλια τη μέρα. Τέλος η Washington Post: «Η Ουκρανία στερεώνει τη λαβή της σε περιοχή κλειδί». Η Δύση χαιρετίζει την προώθηση του Κιέβου στο Ντονέτσκ, ενώ τα ρωσικά Μέσα ψάχνουν αποδιοπομπαίο τράγο για τις τελευταίες ήττες.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Γκόουβ και Σαπς επιτίθενται στις ‘ξεροκέφαλες’ μειώσεις φόρων των Τόρις». Δεκατέσσερις ‘αντάρτες’ αντιτίθενται στην κατάργηση του φόρου 45% στα μεγάλα εισοδήματα. Η ‘επιβίωση’ του υπουργού Οικονομικών, Κουάζι Κουάρτενγκ, κρέμεται από μια κλωστή. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι Τόρις απειλούν με εξέγερση καθώς ο Γκόουβ λέει ότι το σχέδιο φορολογίας ‘δεν είναι Συντηρητικό». Η πρωθυπουργός παλεύει να συγκεντρώσει στήριξη για το σχέδιό της, ενώ πολλοί βουλευτές απειλούν με ανοιχτή ανυπακοή. Στον Independent διαβάζουμε: «O Γκόουβ καλεί την Τρας να πάρει πίσω την κατάργηση φόρου των πλουσίων». Η πρωθυπουργός παραδέχεται λάθη στο σχέδιό της αλλά δεν αλλάζει την πορεία της. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η Τρας καθυστερεί την ψήφιση για την κατάργηση του φόρου 45% μετά την ανταρσία των Τόρις». Η κατάργηση του φόρου δείχνει λάθος αξίες, λέει ο Γκόουβ, ενώ οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ζητούν να μάθουν τον τρόπο χρηματοδότησης των κινήσεων.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ο Πάπας λέει στον Πούτιν να σταματήσει». Η «παράκληση» του Μπεργκόλιο στον ηγέτη του Κρεμλίνου: παράλογη η πυρηνική απειλή, σταμάτα το σπιράλ θανάτου. Στον Ζελένσκι ο Πάπας είπε να δεχτεί να πάει σε διαπραγματεύσεις. Στη La Stampa διαβάζουμε: «H EE καλεί τον Πούτιν να εξηγηθεί». Τα 27 κράτη-μέλη καλούν τους ρώσους πρέσβεις τους και τους ανακοινώνουν ότι δεν αποδέχονται και δεν αναγνωρίζουν την προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, απόδραση από τη δουλειά στο σπίτι». Η αύξηση των οικιακών χρηστών ωθεί το 80% των εργαζομένων να εγκαταλείψουν την έξυπνη εργασία. Τέλος, η Corriere della Sera: «Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί τη Μόσχα». O γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ επεσήμανε τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει η Ρωσία αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. 

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ιράν, η αποφασιστική εβδομάδα». Υπό πίεση, οι ιρανικές αρχές μπορεί να αυξήσουν την καταπίεση ενάντια σε έναν πληθυσμό του οποίου η αποφασιστικότητα δεν καταλαγιάζει. Στη Libération διαβάζουμε: «Απασχόληση ηλικιωμένων: Η Γαλλία βρίσκεται σε υποχώρηση». Το ποσοστό απασχόλησης στις ηλικίες 50-64 παραμένει χαμηλό παρά τις διευκολύνσεις. Το πρόβλημα πρόκειται να επιδεινωθεί με την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης που θέλει να περάσει ο Μακρόν. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο Πούτιν βάζει τη Δύση στο επίκεντρο του πολέμου του». Με αφορμή την τελετή προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, ο ρώσος πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει μια βίαιη, αντιδυτική ομιλία, ενδύοντας την συνεχιζόμενη σύγκρουση σαν έναν πόλεμο πολιτισμών.Τέλος, η Le Figaro: «Με τη Λιζ Τρας το Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνει σε κρίση». Η δυσαρέσκεια στη Βρετανία απέναντι στην πρωθυπουργό αυξάνεται, μετά την ανακοίνωση του μίνι προϋπολογισμού της που βύθισε τη χώρα σε ένα οικονομικό και χρηματοπιστωτικό χάος.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Βραζιλία ψηφίζει για να βάλει τέλος στην ταραχώδη εποχή του Μπολσονάρο». Ο ακροδεξιός πρόεδρος υπονομεύει τις εκλογές με το να αμφισβητεί την εγκυρότητα του συστήματος ηλεκτρονικής ψήφου. Και η El Mundo: «O Μπολσονάρο απειλεί ότι δεν θα αναγνωρίσει μια ήττα κόντρα στον Λούλα». Ο νυν πρόεδρος της Βραζιλίας θέτει εν αμφιβόλω την εγκυρότητα της ψηφοφορίας στις εκλογές που χαρακτηρίζονται από μεγάλη πόλωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter