Διεθνής Τύπος: Ο Τραμπ καλείται να πληρώσει αποζημίωση $5 εκατ. για κακοποίηση συγγραφέα

Διεθνής Τύπος: Ο Τραμπ καλείται να πληρώσει αποζημίωση $5 εκατ. για κακοποίηση συγγραφέα

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Τραμπ αναγκάζεται να πληρώσει για τη σεξουαλική κακοποίηση, δυσφήμηση». Ομοσπονδιακό δικαστήριο δίνει εντολή στον πρώην πρόεδρο να πληρώσει 5 εκατομμύρια σε συγγραφέα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Δικαστήριο βρίσκει ότι ο Τραμπ κακοποίησε σεξουαλικά την Κάρολ τη δεκαετία του 1990». Ο Τραμπ βρέθηκε ένοχος για δυσφήμηση, καλείται να πληρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η Κίνα απειλεί με αντίποινα αν οι Βρυξέλλες βάλουν στο στόχαστρο τις εταιρείες της για τη βοήθεια προς τη Ρωσία». Το Πεκίνο αρνείται ότι έχει δώσει όπλα στη Μόσχα, ενώ καταδικάζει τα σχέδια για κυρώσεις από την ΕΕ. Τέλος η Washington Post: «Δικαστήριο βρίσκει ότι ο Τραμπ κακοποίησε και δυσφήμησε την Κάρολ». Πέντε εκατομμύρια σε αποζημίωση από τον πρώην πρόεδρο στην Ι. Τζιν Κάρολ.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «H Βρετανία θα βάλει στη μαύρη λίστα την ομάδα Wagner της Ρωσίας». Οι μισθοφόροι θα λάβουν το ίδιο καθεστώς όπως ο ISIS και η Αλ Κάιντα. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο Τραμπ κακοποίησε σεξουαλικά τη συγγραφέα τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με ενόρκους της Νέας Υόρκης». Ο πρώην αμερικανός πρόεδρος καλείται να πληρώσει στην Ι. Τζιν Κάρολ 5 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο Τραμπ κακοποίησε σεξουαλικά συγγραφέα, σύμφωνα με ενόρκους». Ο πρώην πρόεδρος αθωώθηκε για το βιασμό, αλλά το δικαστήριο τον αναγκάζει να πληρώσει πέντε εκατ. σε αποζημίωση. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο Τραμπ επιτέθηκε σεξουαλικά σε συγγραφέα, σύμφωνα με τους ενόρκους». Η εφημερίδα αναφέρει ότι η κατηγορία για βιασμό ενάντια στον πρώην πρόεδρο δεν έγινε δεκτή αλλά ο Τραμπ θα πληρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση στο θύμα.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Μελόνι, ο τοίχος της Σλάιν». Η γραμματέας του Δημοκρατικού κόμματος Έλι Σλάιν δεν εγκρίνει την ιδέα της εκλογής του πρωθυπουργού από το λαό. Ακόμα κι ο Κόντε είναι ενάντια στον ‘προεδρισμό’ που προτείνει η Μελόνι, ενώ ο Ρέντσι είναι ανοιχτός στην ιδέα για ένα ‘δήμαρχο της Ιταλίας’. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μεταρρυθμίσεις, κόντρα Μελόνι-Σλάιν». Η πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι με την εκλογή του πρωθυπουργού από το λαό θα δυναμώσει η δημοκρατία, ενώ η γραμματέας του Δημοκρατικού κόμματος εκτιμά ότι η προτεραιότητα είναι η εργασία. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μεταρρυθμίσεις, τα ανοίγματα και τα βέτο». Η Μελόνι συναντά τα κόμματα: πάγος από το Δημοκρατικό κόμμα, δρόμος συνεννόησης με τον Τρίτο πόλο των Ρέντσι-Καλέντα. Τέλος, η Corriere della Sera: «Καμία συνεννόηση Μελόνι-Σλάιν». Η αντιπολίτευση είναι διχασμένη, εκτιμά η εφημερίδα, αφού το Δημοκρατικό κόμμα είναι αντίθετο στις προτάσεις Μελόνι, ενώ ο Τρίτος πόλος είναι ανοιχτός.

Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Φασιστικές διαδηλώσεις: Πώς τις απαγορεύεις;». Τρεις μέρες μετά τη νεοφασιστική διαδήλωση στο Παρίσι, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η συγκεντρώσεις της ακροδεξιάς δεν θα εγκρίνονται από εδώ και πέρα. Μια θέση που αναμένεται να έχει νομικά ζητήματα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Φορολογικές απάτες: η κυβέρνηση στοχεύει τους υπερπλούσιους». Η κυβέρνηση παρουσιάζει ένα σχέδιο κόντρα στην φοροδιαφυγή από εκείνους που θεωρεί τους πιο ισχυρούς, χωρίς πάντα να κάνει ξεκάθαρο ποιους εννοεί. Τέλος, η Le Figaro: «Φοροδιαφυγή: ένα σχέδιο για να γυρίσει η σελίδα από τις συντάξεις». Με την ελπίδα να ξανακερδίσει τη μεσαία τάξη, η κυβέρνηση θα αφιερώσει σημαντικούς πόρους για να εντοπίσει τη φοροδιαφυγή των υπερπλούσιων και των πολυεθνικών.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το δικαίωμα στην άμβλωση, θωρακισμένο από την «ελευθερία και την αξιοπρέπεια» των γυναικών». Η πρόταση, με επτά ψήφους έναντι τεσσάρων, υποστηρίζει τη «συνειδητή και υπεύθυνη αυτοδιάθεση». Και η El Mundo: «Η Ρωσική Ημέρα Νίκης που δεν έρχεται ποτέ και η μεγάλη επίθεση». Η Ουκρανία ισοδυναμεί σε στρατιωτική ισχύ πυρός με τη Ρωσία καθώς ο Πούτιν παρενοχλεί τους στρατιώτες του: «Το μέλλον της χώρας» εξαρτάται από τον πόλεμο

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Σολτς προωθεί μια πολιτική, και έτοιμη για μεταρρυθμίσεις, ΕΕ». Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούνται σημαντικός σύμμαχος στο σχέδιο του καγκελάριου. Παράλληλα, η στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα για τη μέρα της νίκης ενάντια στο φασισμό ήταν μικρότερη. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Περισσότερα  εγκλήματα από ποτέ». Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας κατέγραψε σχεδόν 60.000 ποινικά αδικήματα το 2022. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τα δεξιά. Κίνητρα είναι επίσης ο πόλεμος της Ουκρανίας και η διαμάχη για την προστασία του κλίματος. Τέλος, η Die Welt: «Πούτιν: ‘Και πάλι, έχει εξαπολυθεί πόλεμος εναντίον μας’». Η παρέλαση της Ημέρας της Νίκης είναι μικρότερη. Ο ρώσος πρόεδρος απευθύνει έκκληση στους στρατιώτες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter