Διεθνής Τύπος: Ο Τραμπ στη Νέα Υόρκη για να του απαγγελθούν κατηγορίες – Οι Podemos διασπώνται

Διεθνής Τύπος: Ο Τραμπ στη Νέα Υόρκη για να του απαγγελθούν κατηγορίες – Οι Podemos διασπώνται

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Απαγγέλλονται οι κατηγορίες σήμερα στον Τραμπ για την υπόθεση των μαύρων χρημάτων για συγκάλυψη». Ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να του αποδοθούν κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση συγκάλυψης της υποτιθέμενης σχέσης με μια πορνοστάρ. Οι New York Times έχουν τίτλο: «51 χρόνια μετά, ένα συμπεριληπτικό πλήρωμα στοχεύει στο φεγγάρι». Για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα, και την εκτόξευση του Απόλο 17 το 1972, η NASA ελπίζει να χαρτογραφήσει το μονοπάτι που θα ακολουθήσουν οι άνθρωποι ώστε να φτάσουν στον Άρη, αναφέρει η εφημερίδα. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η ΕΥ αποκλείστηκε από λογιστικές εργασίες για δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο Wirecard». Η ρυθμιστική αρχή επιβάλει πρόστιμο 500.000 ευρώ, με την εταιρεία Ernst&Young να δηλώνει ότι δεν είναι περήφανη. Τέλος η Washington Post: «Ο Τραμπ στη Νέα Υόρκη για να αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες». Η εμφάνιση στο δικαστήριο έχει σημάνει συναγερμό στην πόλη.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Οι Podemos υποστηρίζουν ότι η διάσπαση με το Sumar θα ήταν τραγωδία». Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας επισημαίνει τη ζημιά που θα σήμαινε να χωριστεί το κόμμα μετά την πράξη της Κυριακής από τη Γιολάντα Ντίαθ να φτιάξει δικό της κόμμα. Η Ντίαθ επαναλαμβάνει την προσφορά της στην Ιόνε Μπελάρα, ώστε να ενταχθεί στο νέο κόμμα. Και η El Mundo: «Οι ηγέτες του Σοσιαλιστικού κόμματος προειδοποιούν για τον εκλογικό κίνδυνο της υποστήριξης της Ντίαθ». Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει ήδη μεταφορά 200.000 ψήφων σοσιαλιστών στο Sumar.   

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι λένε ότι ο Στάρμερ δεν έχει όραμα». Ο αρχηγός των Εργατικών επιμένει ότι θα είναι άκαμπτος στην διεκδίκηση της εξουσίας. Ο Guardian έχει τίτλο: «Αποκάλυψη: Το CBI σε αδιέξοδο μετά τις νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση». Η Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) κλονίζεται από τις καταγγελίες κακοποίηση από γυναίκες που εργάζονταν εκεί. Πάνω από 12 γυναίκες έπεσαν θύματα διαφορετικών μορφών σεξουαλικής κακοποίησης. Στον Independent διαβάζουμε: «Ύποπτη ή θύμα;». Η Ντάρια Τρέποβα συνελήφθη από τις ρωσικές αρχές ως ύποπτη για τη δολοφονία του στρατιωτικού μπλόγκερ με εκρηκτικό αγαλματίδιο, καθώς εθεάθη σε κλειστό κύκλωμα να κουβαλά μια χάρτινη σακούλα… Τέλος, η Daily Telegraph: «O Νάιτζελ Λώσον, υπουργός Οικονομικών της Θάτσερ, πεθαίνει στα 91». Οι ηγέτες του Συντηρητικού κόμματος αποτίουν φόρο τιμής σε ένα γίγαντα της πολιτικής της Βρετανίας της δεκαετίας του 1980. Ο Λώσον βοήθησε τη Θάτσερ στην υποχώρηση του κράτους από την οικονομία.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Σχέδιο ανάκαμψης, καυγάς Μελόνι-Λέγκας». Ο αρχηγός της ακροδεξιάς παράταξης: «Χάνουμε μέρος των κονδυλίων της ΕΕ». Η πρωθυπουργός απαντά: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση». Στη La Stampa διαβάζουμε: «Σχέδιο ανάκαμψης, η κυβέρνηση παρεκτρέπεται». Η Μελόνι αθωώνει το Λα Ρούσα, ενώ η Λέγκα λέει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης του ευρωπαϊκού κονδυλίου. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μελόνι: χωρίς καθυστερήσεις στο σχέδιο ανάκαμψης». Η πρωθυπουργός ζητά να τελειώσει η καταστροφολογία, και ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα κονδύλια. Τέλος, η Corriere della Sera: «Σύγκρουση στο σχέδιο ανάκαμψης, ‘κανένα μέρος των κεφαλαίων δεν θα χαθεί’». Η Μελόνι απορρίπτει τις κατηγορίες της Λέγκας του Βορρά. Το Δημοκρατικό κόμμα κάνει λόγο για χάος.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Τσαντ: Το σκάνδαλο των λεηλατημένων εδαφών». Πολίτες και επαρχιώτες μάχονται εναντίον των μεθόδων της Arise IIP, μιας πολυεθνικής που λυμαίνεται τα εδάφη των ντόπιων και την τοπική παραγωγή. Στη Libération διαβάζουμε: «Πιερ Ροσανβαλόν: Ο Μακρόν έχει μια υπεροψία που ταΐζεται από κοινωνική άγνοια». Ο καθηγητής του Κολεγίου της Γαλλίας καυτηριάζει τη στάση του γάλλου προέδρου στην κρίση που προέκυψε με τη μεταρρύθμιση των συντάξεων. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Νταρμανέν, στην καρδιά του παιχνιδιού και της πολεμικής». Τρία χρόνια μετά την ανάδειξή του στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Ζεράλ Νταρμανέν έχει κάνει τη θέση του ένα βήμα για να προωθήσει την πολιτική του καριέρα, εκτιμά η . Τέλος, η Le Figaro: «Στο Πεκίνο, ο Μακρόν θέλει να φρενάρει την προσέγγιση Σι-Πούτιν». Ο γάλλος πρόεδρος πηγαίνει στην Κίνα με την ελπίδα να επηρεάσει τη φιλορωσική πολιτική του Σι Τζινπίνγκ και να κλείσει συμβόλαια για γαλλικές εταιρείες.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Βέγκνερ: Μια αναχώρηση. Γκιφάι: Μια νέα κατεύθυνση». Συμφωνία μεγάλου συνασπισμού μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, CDU και SPD, στο Βερολίνο. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Χάμπεκ θέλει να δώσει το παράδειγμα στο Κίεβο». Μαζί με εκπροσώπους των γερμανικών επιχειρήσεων, ο υπουργός πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία. Διαβεβαιώνουν το κοινό ότι θα ξεκινήσουν νέα έργα το συντομότερο δυνατό – για παράδειγμα στον τομέα του ενεργειακού εφοδιασμού. Τέλος, η Die Welt: «Συμφωνία για μεγάλο συνασπισμό στο Βερολίνο – το CDU συμφωνεί με το SPD». Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση λαμβάνει υπόψη την επικείμενη απόφαση ένταξης των Σοσιαλδημοκρατών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter