Διεθνής Τύπος: Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τα Ηνωμένα Έθνη – Συμφωνία κατάπαυσης πυρός στο Καραμπάχ

Διεθνής Τύπος: Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τα Ηνωμένα Έθνη – Συμφωνία κατάπαυσης πυρός στο Καραμπάχ

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι Αρμένιοι στο Καραμπάχ συμφωνούν για τον αφοπλισμό τους». Το Αζερμπαϊτζάν πέτυχε του στόχους του πολέμου σε μια μέρα. Ο Αλίγεφ αναφέρει ότι η επιχείρηση τελείωσε. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη». Σε μια ομιλία ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών, ο Ζελένσκι προειδοποιεί τον κόσμο. Τέλος, η Die Welt: «Αμφιβολίες για το οικονομικό όφελος της ενεργειακής μετάβασης». Τα μέτρα προστασίας του κλίματος θα πρέπει επίσης να απαιτούν ανάπτυξη, λέει η κυβέρνηση.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Εργαζόμενοι χωρίς χαρτιά: Σαμπάνια από ιδρώτα και δάκρυα». Μετά τις αποκαλύψεις για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία αφρώδους οίνου ξεκίνησαν έρευνες από τις αρχές. Στη Libération διαβάζουμε: «Αιμομιξία: ‘Πάλη ενάντια σε όλους τους κύκλους της σιωπής’». Η ηθοποιός Εμανουέλ Μπεάρ, επ’ αφορμή του ντοκιμαντέρ της στο οποίο αναφέρει την αιμομιξία που υπέστη, μιλά στην εφημερίδα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ναγκόρνο Κάραμπαχ: η απειλή ενός νέου πολέμου». Το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε την Τρίτη μια σειρά από πλήγματα στον αυτόνομο θύλακα όπου κατοικούν Αρμένιοι κατά πλειοψηφία. Η μάχη έχει 29 νεκρούς, ενώ χιλιάδες έχουν εκτοπιστεί.

Στις ΗΠΑ, οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Μπάιντεν ρίχνει φως στην ενότητα, σε συνάντηση με τον Νετανιάχου». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται πρόθυμος να περιορίσει το Ιράν, ενώ εκφράζει την ανησυχία του για τη δικαστική μεταρρύθμιση και τους Παλαιστίνιους. Τέλος η Washington Post: «H Fed αφήνει απείραχτα τα επιτόκια για τώρα». Παρά τις ενδείξεις, η τράπεζα αφήνει την οικονομία να κάνει τις επόμενες κινήσεις της.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Το στοίχημα των πράσινων στόχων του Σούνακ». Ο πρωθυπουργός χαλαρώνει τους κανόνες για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα για να μειώσει τα ‘απαράδεκτα κόστη’ των οικογενειών. Ο Guardian έχει τίτλο: «Πράσινη φωτιά καθώς ο πρωθυπουργός κάνει πίσω στους περιβαλλοντικούς στόχους». Η προσπάθεια του Σούνακ να κλείσει το δημοσκοπικό χάσμα με τους Εργατικούς προκαλεί αντιδράσεις. Στον Independent διαβάζουμε: «Οι Τόρις σε πόλεμο για την προδοσία Σούνακ σχετικά με τους περιβαλλοντικούς στόχους». Ο πρωθυπουργός αγνοεί τις οργισμένες αντιδράσεις για την ανατροπή σημαντικών πράσινων πολιτικών. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο Σούνακ απαλλάσσει τους πολίτες από τον πόνο της πράσινης μετάβασης». Ο πρωθυπουργός κόβει τα ‘απαράδεκτα κόστη’ για τα νοικοκυριά καθώς καθυστερεί τα πράσινα μέτρα μέχρι το 2035.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Ισπανία θάβει το σχέδιο για την επιβολή διοδίων στους αυτοκινητόδρομους». Η κυβέρνηση παρακάμπτει την πολεμική και έρχεται σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες. Και η El Mundo: «Γονθάλεθ και Γκέρα ζητούν από το Σοσιαλιστικό κόμμα να εξεγερθεί κόντρα στην αμνηστία». Εμφανίζονται μετά από χρόνια για να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ‘ταπείνωση’ σχετικά με τη μετάβαση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter