Διεθνής Τύπος: Ο Ζελένσκι ζητά «δίκη της Νυρεμβέργης» για τον Πούτιν – Οι τραπεζικές μετοχές στις ΗΠΑ βυθίζονται

Διεθνής Τύπος: Ο Ζελένσκι ζητά «δίκη της Νυρεμβέργης» για τον Πούτιν – Οι τραπεζικές μετοχές στις ΗΠΑ βυθίζονται

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Δοκιμές μοντέλου Νυρεμβέργης: Ο Ζελένσκι ζητά  ειδικό δικαστήριο». Επίσκεψη του ουκρανού προέδρου στη Χάγη. Διαπραγματεύσεις για μαχητικά αεροσκάφη F-16 για την Ουκρανία. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Ρωσία κατηγορεί επίσης τις ΗΠΑ». Ο εκπρόσωπος του Πούτιν κατηγορεί την Ουάσιγκτον για την φερόμενη επίθεση με drone. Οι αμφιβολίες αυξάνονται ότι υπήρξε επίθεση από την Ουκρανία. Τέλος, η Die Welt: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αφήνει τη διαμάχη με τα ομοσπονδιακά κράτη να κλιμακωθεί για την ένταξη των προσφύγων». Πριν από τη σύνοδο κορυφής για τους πρόσφυγες την ερχόμενη Τετάρτη, η καγκελαρία δεν θέλει να ενδώσει στις απαιτήσεις των προέδρων των ομόσπονδων κρατιδίων για μεγαλύτερο μερίδιο του κόστους ένταξης.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών κάνουν βουτιά». Ο δείκτης των τραπεζών στη δυτική ακτή βυθίζεται κατά 50% ενώ το σορτάρισμα αυξάνει την ανησυχία. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο φόνος στο μετρό εκπλήσσει και διχάζει την πόλη». Για πολλούς, ο θάνατος του 30χρονου άστεγου Τζόρνταν Νίλι ήταν μια αποτρόπαιη πράξη και απόδειξη ότι η Νέα Υόρκη αδυνατεί να φροντίσει τους ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες. Άλλοι είχαν μικτά αισθήματα: από τη μία η ασφάλεια στους δημόσιους χώρους και η εγκληματικότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και από την άλλη ότι ο άστεγος το είχε παρακάνει και έπρεπε να συλληφθεί. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η ΕΚΤ επιβραδύνει την αύξηση των επιτοκίων αλλά προειδοποιεί ότι ο πληθωρισμός δεν έχει εκλείψει». Αύξηση κατά ένα τέταρτο της μονάδας, το ευρώ αποδυναμώνεται. Τέλος η Washington Post: «Τέσσερα Proud Boys ένοχα για στασιαστική συνωμοσία στην εισβολή». Μεταξύ των καταδικασθέντων και ο πρώην επικεφαλής της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής ομάδας, Ενρίκε Ταρρίο, που θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη δράση της παρά το γεγονός ότι δεν βρισκόταν στο Καπιτώλιο κατά την εισβολή των οπαδών του Τραμπ, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι κρατούμενοι θα βουλώσουν τις ελλείψεις στην αγορά εργασίας, υπό το νέο σχέδιο». Η κυβέρνηση είναι υπέρ των απελευθερώσεων για να ενισχυθεί η οικονομία. Ο Guardian έχει τίτλο: «Βρετανία και ΗΠΑ προκαλούν τις εταιρείες τεχνολογίας για την αυξανόμενη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης». Η αρχή ανταγωνισμού ξεκινά την αξιολόγηση ως προειδοποίηση στον τομέα. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο ύμνος της Στέψης είναι φτιαγμένος για εκκλησίες». Ο βασιλιάς θέλει η σύνθεση να είναι πιασάρικος και να αντέξει στο χρόνο, ανέφερε ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Κρίση με τις προσφυγικές αφίξεις: Η επίθεση του Παρισιού». Ο υπουργός Νταρμανέν λέει ότι η Μελόνι είναι «ανίκανη να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα». Οργή από την κυβέρνηση, υποστήριξη από το Δημοκρατικό κόμμα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Γαλλική επίθεση για τους μετανάστες». Η Μελόνι απαιτεί συγγνώμη. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Κόντρα Γαλλίας-Ιταλίας για τους μετανάστες». Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, επιτίθεται στη Μελόνι: «Δεν ξέρετε πώς να διαχειριστείτε τις αφίξεις». Η πρωθυπουργός απαιτεί συγγνώμη. Τέλος, η Corriere della Sera: «Η γιορτή της Νάπολι». Οι παρτενοπέι κατέκτησαν το σκουντέτο μετά από 33 χρόνια.

 Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Γάλλοι νεοναζί: επιστροφή σε ένα προγραμματισμένο λιντσάρισμα». Έρευνα για τη 14η Δεκεμβρίου, όταν η αστυνομία συνέλαβε 38 ακροδεξιούς που έκανε επίθεση εναντίον μαροκινών οπαδών, που παρακολουθούσαν τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η εφημερίδα προσπαθεί να ιχνηλατήσει τα βήματα πριν από την επίθεση, αυτών των «ναζί της σύγχρονης εποχής». Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Απέναντι στον πληθωρισμό, οι πρωτοβουλίες σε όλη τη Γαλλία ανθίζουν». Εν όψει των μέτρων της κυβέρνησης για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, η κοινωνία των πολιτών έχει αναλάβει προ πολλού δράση, προτείνοντας κοινωνικές λύσεις αλληλεγγύης «από τα κάτω». Τέλος, η Le Figaro: «Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να δηλώσουν την αντίθεσή τους στον Μακρόν». Η συμβίωση με τον πρόεδρο, που πολλοί επιθυμούν, δεν είναι πια στην ημερήσια διάταξη. Ο Ερίκ Σιοτί προτιμά να εργαστεί σε μια αντιπρόταση στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «H EKT βλέπει το τέλος της αύξησης των επιτοκίων». Το κόστος του χρήματος αυξάνεται κατά 0,25%, ανεβαίνοντας στο 3,25%. Και η ABC: «Οι υπάλληλοι της δικαιοσύνης θέλουν επίσης περισσότερους μισθούς ». Απειλούν με γενική απεργία: «Αν υπάρχουν λεφτά για κάποιους, υπάρχουν για όλους» λένε μετά την πρόταση σε δικαστές και εισαγγελείς. .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter