Διεθνής Τύπος: Οι Ρεπουμπλικανοί «φρενάρουν» τη νέα ενίσχυση των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Διεθνής Τύπος: Οι Ρεπουμπλικανοί «φρενάρουν» τη νέα ενίσχυση των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι Ρεπουμπλικανοί μπλοκάρουν το νομοσχέδιο βοήθειας για την Ουκρανία». Η αποτυχία να περάσει το πακέτο για το Κίεβο και το Ισραήλ αυξάνει το διακύβευμα για τις συνομιλίες για τα αμερικανικά σύνορα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο φόβος για τους κατοίκους της Γάζας μεγαλώνει καθώς οι μάχες γίνονται πιο σκληρές». Τα στρατεύματα προχωρούν στην πόλη, με τους πολίτες να νιώθουν ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο γι αυτούς. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η προσπάθεια του Σούνακ να ενώσει τους Τόρις για το σχέδιο της Ρουάντα αποτυγχάνει καθώς ο Τζένρικ παραιτείται». Ο υπουργός προτρέπει να παρθούν σκληρότερα μέτρα. Τέλος η Washington Post: «Ο ισραηλινός στρατός μπαίνει σε πρώην ασφαλές καταφύγιο για εκτοπισμένους».Το Ισραήλ επιχειρεί στο νότο της Λωρίδας, όπου προέτρεπε τους κατοίκους του βορρά να κατευθυνθούν όταν εκκένωναν.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Στη Δυτική Όχθη, η νεολαία δολοφονείται». Από τις 7 Οκτωβρίου, σχεδόν 300 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων πολλά παιδιά, έχουν σκοτωθεί στα κατεχόμενα εδάφη. Στη Libération διαβάζουμε: «Κλίμα: Μισογεμάτη COP». Κι αν δεν ήταν όλα χαμένα; Καθώς η σύνοδος για το κλίμα βρίσκεται στα μισά, η εφημερίδα αναφέρει τι μπορεί να σωθεί αν η θερμοκρασία του πλανήτη σταθεροποιηθεί στους +2 βαθμούς Κελσίου από τα προβιομηχανικά επίπεδα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο Γκαμπριέλ Ατάλ κηρύττει το τέλος του ενιαίου κολεγίου». Ο υπουργός Παιδείας παρουσίασε μια μεταρρύθμιση που στοχεύει να κάνει το εκπαιδευτικό σύστημα περισσότερο απαιτητικό. Τέλος, η Le Figaro: «Ελιζαμπέτ Μπορν: Η αποφασιστικότητά μου δεν φθίνει». Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα, η πρωθυπουργός της Γαλλίας διαβεβαιώνει ότι η χώρα είναι πιο δυνατή από το 2017 εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Αντισημιτικές επιθέσεις στο ένα τρίτο των εβραϊκών κοινοτήτων». Ρατσιστικοί χαιρετισμοί και προσβολές. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Πάους αναθεωρεί τη βασική προστασία των παιδιών». Σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο, η υπουργός Οικογένειας μπόρεσε να αποσυρθεί από την πλήρη έναρξη του προγράμματος μεταρρυθμίσεων την 1η Ιανουαρίου 2025. Αυτό εξάλειψε επίσης τη διαμάχη για τον προϋπολογισμό. Τέλος, η Die Welt: «Όταν η φρίκη επικράτησε στο Ισραήλ». Πριν από δύο μήνες, η Χαμάς εισέβαλε στο Ισραήλ. Μέχρι σήμερα, η επίθεση τίθεται σε προοπτική – και όχι μόνο στον αραβικό κόσμο. 

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Το νομοσχέδιο της Ρουάντα είναι καταδικασμένο, λέει ο Τζένρικ καθώς παραιτείται». Ο πρωθυπουργός αντιμέτωπος με ανταρσία από τα δεξιά του για τη μεταναστευτική πολιτική. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι Τόρις σε ταραχή καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης παραιτείται για το νομοσχέδιο της Ρουάντα». Ο πρώην πιστός Τζένρικ μπορεί να παίρνει θέση για μια εξέγερση της δεξιάς πτέρυγας. Στον Independent διαβάζουμε: «». . Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο υπουργός Μετανάστευσης παραιτείται καθώς ο πρωθυπουργός λαμβάνει προειδοποιήσεις για ‘εκλογικό βατερλό’». Ο Ρόμπερτ Τζένρικ αναφέρει ότι το σχέδιο για τη Ρουάντα είναι ο «θρίαμβος της ελπίδας επί της εμπειρίας».

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Συμφωνία με την Αλβανία: Μετανάστες, η ΕΕ παγώνει την Ιταλία». Ο πρώτος συναγερμός για τη συμφωνία με τα Τίρανα. Οι ευρωπαίοι εταίροι προειδοποιούν τον υπουργό Εσωτερικών Πιαντεντόζι ότι με αυτή τη συμφωνία κινδυνεύουν τα δικαιώματα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η Ιταλία εγκαταλείπει το Δρόμο του Μεταξιού». Πιο κοντά στις ΗΠΑ η Μελόνι. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μελόνι-Σαλβίνι, διάλογος για την Ευρώπη». Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, σημειώνει ότι: «Η Τζόρτζια είναι σύμμαχός μας». Τέλος, η Corriere della Sera: «Ο Μπάιντεν κρούει τον κώδωνα για τον Πούτιν». Ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί ότι αν νικήσει ο Πούτιν στην Ουκρανία, θα τεθούν σε κίνδυνο οι χώρες του ΝΑΤΟ.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Ισπανία ωθεί στην έξοδο δύο αμερικανούς κατασκόπους που προσπάθησαν να διεισδύσουν στις μυστικές υπηρεσίες». Το υπουργείο Άμυνας και Εξωτερικών διαμαρτύρονται στην αμερικανική πρεσβεία. Και η El Mundo: «Ο Μαδούρο προσαρτά μια διαφιλονικούμενη περιοχή στη Γουιάνα και αυξάνει τη στρατιωτική ένταση». Ο βενεζουελάνος πρόεδρος ξεκινά ένα επικίνδυνο πολεμικό παιχνίδι, σχολιάζει η εφημερίδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter