Διεθνής Τύπος: Οι υποσχέσεις και οι «σκιές» του προγράμματος του Φεϊχό – Το «πορτρέτο» των εξεγερμένων στη Γαλλία

Διεθνής Τύπος: Οι υποσχέσεις και οι «σκιές» του προγράμματος του Φεϊχό – Το «πορτρέτο» των εξεγερμένων στη Γαλλία

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το Λαϊκό κόμμα υπόσχεται να καταργήσει τους νόμους της μνήμης, του οικιστικού και των ‘τρανς’». Ο Φεϊχό διαβεβαιώνει, στην παρουσίαση του προγράμματός του, ότι αν κερδίσει θα καλέσει τους τοπικούς άρχοντες του Σοσιαλιστικού κόμματος για να αναγκάσει το Σάντσεθ να διευκολύνει την ατζέντα του. Και η El Mundo: «Ο Φεϊχό υπόσχεται να αποπολιτικοποιήσει τους θεσμούς και να μειώσει τους φόρους». Ο επικεφαλής του Λαϊκού κόμματος προτείνει τη μείωση του φόρου εισοδήματος και του ΦΠΑ.

Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «’Όλοι ξεχύνουν το μίσος τους προς τα πάντα’: στις ρίζες των ταραχών». Οργή μετά το θάνατο του Ναέλ, δυσαρέσκεια απέναντι στην αστυνομία, αίσθημα εγκατάλειψης, αντεκδίκηση, μεγέθυνση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Η εφημερίδα αναλύει τα προφίλ και τα διαφορετικά κίνητρα των εξεγερμένων. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Επεισόδια στις πόλεις: ποιοι είναι οι εξεγερμένοι;». Η εφημερίδα επιχειρεί να φιλοτεχνήσει το πορτρέτο των εξεγερμένων. Πολλές φορές ανήλικοι, παρασυρμένοι από τα κοινωνικά Μέσα, βγήκαν στους δρόμους απλώς για να συμμετάσχουν στο πλιάτσικο.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Λίντνερ και η Πάους διαφωνούν ανοιχτά για τα οικογενειακά επιδόματα». Ο υπουργός Οικονομικών επιμένει στην εξοικονόμηση. Ο Σολτς εκτιμά ότι υπάρχει συμφωνία. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Τέρμα το γονικό επίδομα για τους πλουσιότερους». Η υπουργός Οικογένειας, Λίζα Πάους, θέλει να βάλει το όριο στα 150.000 ευρώ ανά νοικοκυριό. Το FDP και οι Πράσινοι κατηγορούν ο ένας τον άλλον για τα οικονομικά. Τέλος, η Die Welt: «Η Ουκρανία δικαιολογεί το αργό άνοιγμα». Οι ειδικοί βλέπουν πρόοδο παρά τα ελλείμματα στο στρατό. Απάντηση στην τακτική της Μόσχας.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι ΗΠΑ μελετούν περιορισμούς της Κίνας στο υπολογιστικό νέφος». Αξιωματούχοι του Μπάιντεν προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαγορεύσεις πρώτων υλών από το Πεκίνο. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Στην επίσκεψή της στην Κίνα, η Γέλεν θα αντιμετωπίσει σειρά από εντάσεις». Η υπουργός Οικονομικών θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει τους δεσμούς, αφού οι δύο οικονομικές υπερδυνάμεις συγκρούονται για το εμπόριο, την ασφάλεια και την τεχνολογία. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η Τράπεζα της Αγγλίας μελετά το ενδεχόμενο να αναγκάσει τις ξένες τράπεζες να αντικαταστήσουν τα υποκαταστήματά τους με θυγατρικές». Η κίνηση έχει στόχο να προστατέψει τις καταθέσεις. Τέλος η Washington Post: «Ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει νέα πίεση στο Ανώτατο Δικαστήριο». Ο Λευκός Οίκος έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί σε εκκλήσεις για αύξηση των δικαστών ή να περιορίσει τις θητείες.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Προσπάθεια για την αντιμετώπιση της μάστιγας της κακής αστυνομίας». Η απόλυση των επαίσχυντων αξιωματικών είναι πιο εύκολη με το νέο σχέδιο της κυβέρνησης. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η Βρετανία έτοιμη να εγκαταλείψει την υπόσχεση £11,6 δισ. για το κλιματικό ταμείο». Η κυβέρνηση κάνει σχέδια για την κατάργηση του περιβαλλοντικού ταμείου. Στον Independent διαβάζουμε: «Νέα αστυνομική έρευνα στο πάρτι γενεθλίων ενός Τόρι». Ο βουλευτής που έκρινε τον Μπόρις για τα κορονοπάρτι είναι και ο ίδιος αντιμέτωπος με έρευνα για εορτή που έκανε εν μέσω πανδημίας. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι ΗΠΑ σπρώχνουν την φον ντερ Λάιεν για γραμματέα του ΝΑΤΟ». Ο Μπάιντεν θέλει την πρόεδρο της Κομισιόν στο ΝΑΤΟ, κάνοντας στην άκρη τον υπουργό Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ιταλικές βόμβες για το Κίεβο». Η Ρώμη θα στείλει 23 χιλιάδες βλήματα για τα τανκ στην Ουκρανία. Οι πολεμικές προμήθειες θα βοηθήσουν στην αντεπίθεση του Ζελένσκι. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Αεροπλάνα, παραλίες και εστιατόρια: το πιο ακριβό καλοκαίρι από ποτέ». Για κάθε οικογένεια το κόστος ανέρχεται σε 800 ευρώ την εβδομάδα. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Αυτονομία, οι επικρίσεις των επαϊόντων». Μια σειρά από ειδικούς επικρίνουν τις επιλογές της κυβέρνησης, θέτοντας σε κίνδυνο τα κονδύλια για τις απαραίτητες υπηρεσίες. Τέλος, η Corriere della Sera: «Η Μόσχα και ο πόλεμος του σιταριού». Μπλόκο στα ουκρανικά πλοία, ενώ ο Πούτιν θέλει να δημιουργήσει το αντι-ΝΑΤΟ με την Ινδία και την Κίνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter