Διεθνής Τύπος: Παραιτείται ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας μετά το φιλί στην Ερμόσο – Παραδόθηκε ο Τραμπ

Διεθνής Τύπος: Παραιτείται ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας μετά το φιλί στην Ερμόσο – Παραδόθηκε ο Τραμπ

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Ρουμπιάλες θα παρουσιάσει σήμερα την παραίτησή του για το σκάνδαλο των κακοποιήσεων». Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας παραιτείται, ενώ αποκλείεται και από τη FIFA. Και η El Mundo: «To φιλί καταρρίπτει τον Ρουμπιάλες που εγκαταλείπει την εξουσία». Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας παραιτείται αυτή την Παρασκευή μετά την οργή για τη συμπεριφορά του στο Μουντιάλ, ενώ τον ακολουθούν πέντε χρόνια σκανδάλων, αναφέρει η εφημερίδα.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Τραμπ παραδόθηκε, στέκεται για φωτογραφία κατηγορούμενου». Ο πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι προσπάθησε να κλέψει ψήφους το 2020 στην πολιτεία της Τζόρτζια. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Τραμπ εμφανίζεται στη φυλακή της Ατλάντα για την υπόθεση των εκλογών». Ο πρώην πρόεδρος προσλαμβάνει νέο επικεφαλής δικηγόρο. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο Πούτιν σπάει τη σιωπή του για τον Πριγκόζιν ώστε να επιβεβαιώσει το θάνατό του». Ο ρώσος πρόεδρος πρόσφερε τα συλλυπητήριά του, ενώ διεξάγεται ποινική έρευνα για τα αίτια της πτώσης. Τέλος η Washington Post: «Ο Τραμπ παραδίδεται σε φυλακή της Τζόρτζια για την υπόθεση των εκλογών». Ο πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει 13 κατηγορίες ενώ οι αρχές πήραν την καθιερωμένη φωτογραφία κατηγορουμένου (mugshot) και τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Θάνατος Πριγκόζιν: Η σκιά του Πούτιν». Δυο μήνες μετά την ανταρσία του, ο αρχηγός της Βαγκενρ χάθηκε μαζί με αρκετούς υφιστάμενούς του στην πτώση του αεροπλάνου. Στη Libération διαβάζουμε: «Θάνατος Πριγκόζιν: ένα ατύχημα συνέβη τόσο γρήγορα». Όλα τα βλέμματα στρέφονται στον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά το δυστύχημα του αρχηγού της Βάγκνερ. Ο ρώσος πρόεδρος αποχαιρέτησε επίσημα τον Πριγκόζιν, ενώ μετά το περιστατικό φαίνεται πιο σίγουρος στη θέση του. «Για πόσο καιρό;», αναρωτιέται η εφημερίδα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η ανακοίνωση του θανάτου του Πριγκόζιν, ένα σήμα του Πούτιν προς τις ρωσικές ελίτ». Ο αρχηγός της Βάγκνερ πιθανώς σκοτώθηκε στη συντριβή του αεροσκάφους του, μαζί με άλλα εννέα άτομα, την Τετάρτη 23 Αυγούστου, δύο μήνες μετά από την ανταρσία του κατά του Πούτιν, αναφέρει η εφημερίδα. Τέλος, η Le Figaro: «Η Ρωσία, η Ουκρανία και η Αφρική: όσα θα αλλάξει ο θάνατος του Πριγκόζιν». Στις επιχειρήσεις παραπληφορόρησης στην Ουκρανία, τη Συρία και το Σαχέλ, η ομάδα Βάγκνερ προσφέρει ένα δυνατό πάτημα το οποίο ο Πούτιν θέλει να ξαναπάρει υπό έλεγχο.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Εικασίες για τις συνθήκες θανάτου του Πριγκόζιν». Πούτιν: «αεροπορική καταστροφή» και «τραγωδία». Τελετή και για τους υπόλοιπους αξιωματούχους της παραστρατιωτικής οργάνωσης. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Πριγκόζιν, η συντριβή και πολλά αναπάντητα ερωτήματα». Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιδρυτή του Ομίλου Wagner. «Ήταν ταλαντούχος άνθρωπος αλλά έκανε και σοβαρά λάθη», είπε ο Πούτιν. Τέλος, η Die Welt: «Η συμμαχία Brics επεκτείνεται σε έξι χώρες». Η Κίνα, ειδικότερα, επωφελείται από την είσοδο νέων μελών, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά. 

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο Πριγκόζιν έκανε σοβαρά λάθη, δηλώνει ο Πούτιν». Ο ρώσος πρόεδρος σπάει τη σιωπή του καθώς οι ΗΠΑ ερευνούν το κατά πόσο το αεροπλάνο του μισθοφόρου έπεσε από βόμβα. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι ΗΠΑ λένε ότι η αιτία της συντριβής είναι πιθανώς μια βόμβα». Ο Πούτιν αναφέρει τα «σοβαρά λάθη» του Πριγκόζιν πριν επιβεβαιώσει το θάνατό του. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ήταν ένας ταλαντούχος επιχειρηματίας που έκανε λάθη». Ο Πούτιν σπάει τη σιωπή του 24 ώρες μετά την πτώση του αεροπλάνου του Πριγκόζιν.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Τα μυστικά του Κρεμλίνου: Τα δάκρυα του Πούτιν». Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την πτώση του ιδιωτικού αεροπλάνου του Πριγκόζιν, ο ρώσος πρόεδρος έσπασε τη σιωπή του: «Ήταν ένας άνθρωπος με ταλέντο, που έκανε σοβαρά λάθη». Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε τη διάλυση της Βάγκνερ. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Πριγκόζιν, το ρέκβιεμ του Πούτιν». Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι ο αρχηγός της Βάγκνερ σκοτώθηκε από βόμβα. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Πριγκόζιν, η υπόθεση της βόμβας, που τοποθετήθηκε από έναν πιλότο». Η εφημερίδα εξετάζει το ενδεχόμενο η πτώση του αεροπλάνου στο οποίο λέγεται ότι επέβαινε ο Πριγκόζιν να προκλήθηκε από έκρηξη βόμβας την ώρα της πτήσης. Τέλος, η Corriere della Sera: «Πριγκόζιν, το αντίο του Πούτιν». Ο ρώσος πρόεδρος σπάει τη σιωπή του: είχε ταλέντο, αλλά έκανε λάθη. Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η πτώση του αεροπλάνου επήλθε από βόμβα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter