Διεθνής Τύπος: Παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας για ομόλογα και συντάξεις – Ο τυφώνας Ίαν σαρώνει τη Φλόριντα

Διεθνής Τύπος: Παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας για ομόλογα και συντάξεις – Ο τυφώνας Ίαν σαρώνει τη Φλόριντα

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «H βρετανική κεντρική τράπεζα κινείται για να αγοράσει χρέος». Οι αξιωματούχοι επιδιώκουν να καθησυχάσουν τις αγορές μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για μείωση των φόρων που προκάλεσε ξεπούλημα στα βρετανικά ομόλογα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο τυφώνας χτυπά τη Φλόριντα, κατακλυσμός στην νοτιοδυτική ακτή». Οι άνεμοι έφτασαν τα 150 μίλια την ώρα. Ο τυφώνας Ίαν σαρώνει την ανατολή καθώς πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες μένουν στο σκοτάδι. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η Τράπεζα της Αγγλίας απελευθερώνει £65 δισ. για να αποφύγει την κρίση στις αγορές χρέους». Η παρέμβαση ήρθε μετά το χάος που προκάλεσε η κυβέρνηση στις αγορές με τον μίνι-προϋπολογισμό της. Τέλος η Washington Post: «Ισχυρός τυφώνας σφυροκοπά την Φλόριντα». Οι άνεμοι και τα κύματα του Ίαν χτυπούν την ακτογραμμή. Η καταιγίδα αφήνει στο σκοτάδι πάνω από 2 εκατομμύρια.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Η Τράπεζα δαπανά 65 δισ. λίρες για να αποφύγει την κατάρρευση των συντάξεων». Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη την παρέμβαση για τη διάσωση των συντάξεων, μετά το χάος που προκάλεσε η ανακοίνωση του μίνι-προϋπολογισμού της νέας κυβέρνησης. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η Τράπεζα σπεύδει με 65 δις να αποτρέψει την οικονομική κρίση». Η παρέμβαση έγινε με στόχο να αποφευχθεί ο φαύλος κύκλος που θα έβαζε σε κίνδυνο τα συνταξιοδοτικά fund. Στον Independent, που κυκλοφορεί με ολοσέλιδη φωτογραφία της Λιζ Τρας, διαβάζουμε: «ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ: Έχετε δει αυτή την πρωθυπουργό;». Οι αγορές είναι σε αναβρασμό, η Τράπεζα της Αγγλίας παρεμβαίνει για να αποτρέψει την κρίση στις συντάξεις αλλά ακόμα κανέναν σημάδι από την Λιζ Τρας. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η κρίση των fund συντάξεων αναγκάζει την Τράπεζα να δαπανήσει £65 δισ». Η κίνηση ήρθε μετά την επείγουσα κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα βρετανικά ομόλογα, και την απειλή στην οικονομική σταθερότητα των ταμείων που έχουν ως κεφάλαιο τις συντάξεις των πολιτών.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Τα κράτη της ΕΕ ανακοινώνουν σθεναρή απάντηση στις διαρροές αγωγών». Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει δράση για να ερευνήσει τη δολιοφθορά, ενώ το Κρεμλίνο αποκρούει τις κατηγορίες λέγοντας ότι πρόκειται για «ηλίθιους και παράλογους ισχυρισμούς». Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Διαφωνία για το πακέτο ανακούφισης». Τα ομόσπονδα κρατίδια απαιτούν οικονομικές παραχωρήσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όπως επιδόματα στέγασης. Από την άλλη, υπάρχει συμφωνία για την επιθυμία να καταργηθεί η επιβάρυνση του φυσικού αερίου. Τέλος, η Die Welt: «Η επίθεση στους αγωγούς προήλθε πιθανώς από ένα κράτος». Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών BND, Γκέρχαρντ Σίντλερ, θεωρεί ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τις διαρροές. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας κατηγορεί τις ΗΠΑ.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ο εκβιασμός του Σαλβίνι». Τελείωσε άσχημα η πρώτη συνάντηση της Μελόνι με τον αρχηγό της Λέγκας να ζητά το υπουργείο Εσωτερικών, αλλιώς θα υποστηρίξει εξωτερικά την κυβέρνηση. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Κάτω τα χέρια από τις αμβλώσεις». Οι γυναίκες βγήκαν στους δρόμους σε πάνω από 50 πόλεις, από το Τορίνο μέχρι την Κατάνια. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μελόνι-Σαλβίνι, πρόβες κυβέρνησης». Σύνοδος κορυφής στη Βουλή για να δοθεί, μάλλον, το υπουργείο Εργασίας στον αρχηγό της Λέγκας. Τέλος, η Corriere della Sera: «Κυβέρνηση, εντάσεις για το υπουργείο Εσωτερικών». Συναντώνται σήμερα οι ακροδεξιοί αρχηγοί για να δουν ποιο υπουργείο θα πάρει τελικά ο Σαλβίνι.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Κινητοποίηση 29 Σεπτεμβρίου: Γιατί η απεργία πρέπει να πληρώσει». Το κάλεσμα των συνδικάτων και των οργανώσεων νεολαίας κινητοποιείται αυτή την Πέμπτη για να διεκδικήσει πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που ανεβαίνουν κατά 3% ενώ ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 5,8%. Στη Libération διαβάζουμε: «Αποκάλυψη: Το αφεντικό της Παρί Σεν Ζερμέν στην καρδιά ενός σκανδάλου. Εκβιασμοί, καταχρήσεις και κλειδιά USB». Η εφημερίδα αποκαλύπτει μια εκρηκτική υπόθεση στην οποία εμπλέκονται ο Νασέρ αλ Κελαϊφί, οι αρχές του Κατάρ και πρόσωπα από το Παρίσι, λιγότερο από δυο μήνες πριν από το Μουντιάλ του Κατάρ. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ηλεκτρισμός: το φιάσκο των εναλλακτικών παρόχων». Από τους 39 που υπήρχαν το καλοκαίρι του 2021, μόλις 14 έχουν μείνει τώρα. Οι περισσότεροι είτε αποσύρθηκαν είτε χρεοκόπησαν, ενώ όσοι λειτουργούν ακόμα είναι παγιδευμένοι από τις υψηλές τιμές. Τέλος, η Le Figaro: «Ανησυχητική η έκθεση των παιδιών στην πορνογραφία». Σε μια έκθεση-σοκ, οι γερουσιαστές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανησυχητική αύξηση της θέασης πορνό στο νεανικό κοινό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ψυχολογικές συνέπειες είναι καταστροφικές.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται δημοσιονομικά μέτρα και κοινωνικά μέτρα στήριξης». Το Μονκλόα αποκλείει μια μείωση φόρου εισοδήματος όπως αυτή του Σίμο Πουίγκ.  Και η El Mundo: «Η κυβέρνηση αψηφά την ΕΕ: ‘δεν θα αλλάξουμε το μοντέλο». Οι υπουργοί Μπολάνιος και Γιοπ θα μεταφέρουν στον ευρωπαίο επίτροπο Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς, την αρνητική τους απάντηση σχετικά με την εκλογή δικαστών στο ανώτατο δικαστικό όργανο της χώρας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter