Διεθνής Τύπος: Περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους στη Γερμανία – Επιστρέφει το φάντασμα του λοκντάουν στη Βρετανία

Διεθνής Τύπος: Περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους στη Γερμανία – Επιστρέφει το φάντασμα του λοκντάουν στη Βρετανία

Στη Γερμανία, η Süddeutsche Zeitung γράφει: «Τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τους ανεμβολίαστους». Περισσότερα ομόσπονδα κρατίδια υιοθετούν το μέτρο η είσοδος σε εγκαταστάσεις με συνωστισμό να επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από την ασθένεια. Στην Frankfurter Allgemeine Zeitung διαβάζουμε: «Περισσότερα ομόσπονδα κρατίδια επιτρέπουν την ευνοϊκή μεταχείριση των εμβολιασμών». Το μοντέλο της εισόδου σε εσωτερικούς χώρους μόνο των εμβολιασμένων και των αναρρωμένων επιλέγεται από περισσότερα κρατίδια. Ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, Στέφαν Βάιλ, ο οποίος πρόσκειται στο SPD είπε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή χωρίς περιορισμούς. Τέλος, η Die Welt αφιερώνει ολόκληρο το πρωτοσέλιδό της για να θέσει το εξής ερώτημα: «Τι σημαίνει πραγματικά το ‘e’ στο ecommerce; (ηλεκτρονικό εμπόριο)».

Στην Βρετανία, η γράφει Daily Telegraph: «Το φάντασμα των χειμερινών λοκντάουν επιστρέφει». Ο Τζόνσον είπε ότι η πανδημία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής και ότι θα λάβει οποιοδήποτε μέτρο είναι αναγκαίο. Οι Times για το ίδιο θέμα: «Πάμε γερά και νωρίς για να προλάβουμε την κρίση του χειμώνα, είπε ο Τζόνσον». Ο βρετανός πρωθυπουργός θα επιβάλλει νωρίς τους περιορισμούς σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων. Στο Guardian διαβάζουμε: «Δράσε επειγόντως ή θα έχουμε 7.000 την ημέρα στα νοσοκομεία, επιστήμονες προειδοποιούν τον πρωθυπουργό». Επιστήμονες προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι θα υπάρχουν από δύο μέχρι και επτά χιλιάδες ασθενείς την ημέρα στα νοσοκομεία τον επόμενο μήνα αν δεν ληφθούν επειγόντως μια σειρά από μέτρα. Τέλος, ο Independent: «Χιλιάδες στο νοσοκομείο την ημέρα χωρίς περιορισμούς». Οι ειδικοί καλούν να ληφθούν μέτρα παρά την απροθυμία του πρωθυπουργού να γυρίσει σε κανόνες.

Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός: που είναι το νοσοκομείο». Από τις 15 Σεπτεμβρίου το προσωπικό των νοσοκομείων πρέπει να έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, ειδάλλως κινδυνεύει να μπει σε αναστολή εργασίας.  Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Η ανησυχητική μαοϊκή μετατόπιση του Σι Τζινπίνγκ». Ο κινέζος πρόεδρος ενισχύει την εντύπωση του «Μεγάλου Τιμονιέρη»: βάζει την οικονομία υπό αυστηρό έλεγχο, υποτάσσει τους πολίτες στην ιδεολογική γραμμή του Κομμουνιστικού κόμματος και βάζει «ηθικό κορσέ» στην κοινωνία. Η Libération κυκλοφορεί με τίτλο: «Σκάνδαλο μολύβδου: μολυσμένο έδαφος, άρρωστα παιδιά». Η εφημερίδα δημοσιεύει έρευνα για τη μόλυνση με μόλυβδο στο Ιλ ντε Φρανς, στην καρδιά του Παρισιού.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Αραγονές αποκλείει τους Junts για να σώσει το τραπέζι του διαλόγου». Ο πρόεδρος της Καταλώνίας, Πέρε Αραγονές, απέκλεισε τους συνεταίρους στην κυβέρνησή του Junts (Ενωμένοι για την Καταλωνία) καθώς δεν επιθυμούσε να λάβουν μέρος δύο από τους πρώην πρωταγωνιστές στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας, ο Τζόρντι Τουρούλ και ο Τζόρντι Σάντσεθ. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ και ο Αραγονές ενισχύουν το σύμφωνό τους μετά  τον αποκλεισμό του Πουτζντεμόν». Ο αποκλεισμός του Κάρλες Πουτζντεμόν από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και της καταλανικής Τζενεραλιτάτ ενισχύει την συμμαχία της Αριστεράς της Καταλωνίας (Esquerra de Catalunya) και του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Πράσινο πάσο για να εργαστείς». Ο Ντράγκι φέρνει την Πέμπτη το διάταγμα στο υπουργικό συμβούλιο. Η κίνηση προκαλεί την οργή του Σαλβίνι, ο οποίος δήλωσε ότι η Ιταλία είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που εφαρμόζει τέτοιο μέτρο. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Κίνδυνος για υπέρογκους λογαριασμούς». Η κυβέρνηση τώρα τρέχει να κάνει διορθώσεις για να μην επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Η Il Messaggero έχει σήμερα τίτλο: «Λογαριασμοί, το σχέδιο για τις αυξήσεις των τιμών». Η κυβέρνηση παρεμβαίνει για να αποτρέψει περαιτέρω αύξηση των τιμών και εν ευθέτω χρόνω θα φέρει μεταρρυθμίσεις. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Πράσινο πάσο για όλους τους εργαζόμενους». Όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι υποχρεούνται από τα μέσα του Οκτωβρίου. Την Πέμπτη έρχεται το σχετικό διάταγμα.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Στην Συρία, οι μαχητές του ISIS επανέρχονται». Δυο χρόνια μετά την κατάλυση του αυτοανακηρυγμένου χαλιφάτου τους στη χώρα, οι ισλαμιστές μαχητές κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους. Στους διαβάζουμε Financial Times: «Η Κίνα εκμεταλλεύεται εφαρμογή καταπολέμησης απάτης για να παρακολουθήσει τους αναγνώστες ξένων ειδήσεων». Η αστυνομία λέει ότι οι απάτες στο εξωτερικό έχουν αυξηθεί ενώ οι επισκέπτες σε οικονομικές ιστοσελίδες ανακρίνονται. Η Wall Street Journal, σε μια σειρά από άρθρα για το Facebook, γράφει σήμερα: «Το Facebook γνωρίζει ότι το Ιnstagram είναι τοξικό για τα κορίτσια». Εσωτερικά έγγραφα δείχνουν ότι το μέσο παίζει ρόλο στην επιδείνωση της νεανικής ψυχικής υγείας. Τέλος, οι New York Times: «Η φτώχεια στις ΗΠΑ πέφτει σε επίπεδα ρεκόρ καθώς η βοήθεια ακυρώνει ένα μέρος της απώλειας θέσεων εργασίας». Η επιτυχία του πακέτου βοήθειας απέναντι στην κρίση της πανδημίας μπορεί να υποστηρίξει την προσπάθεια των Δημοκρατικών για επέκταση του προγράμματος κοινωνικών δαπανών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter