Διεθνής Τύπος: «Ποιος θα σταματήσει τον Τραμπ; – Ο διχασμός ενός έθνους σε δύο κομητείες της Άιοβα»

Διεθνής Τύπος: «Ποιος θα σταματήσει τον Τραμπ; – Ο διχασμός ενός έθνους σε δύο κομητείες της Άιοβα»

Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει: «Ασφάλεια, χρέος, παιδεία… Τα σχέδια των εκτελεστικών». Μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο Εμανουέλ Μακρόν έχει τώρα να αντιμετωπίσει προκλήσεις σε όλους τους τομείς, αναφέρει η εφημερίδα.

Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Στην Αϊόβα, ο Τραμπ συνεχίζει την επίθεση στην εξουσία». Όπως κάθε τέσσερα χρόνια, η πολιτεία των ΗΠΑ θα είναι η πρώτη που θα αποφασίσει μεταξύ των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Στη Liberation διαβάζουμε: «Τραμπ. Ποιος θα τον σταματήσει;» Καθώς οι προκριματικές εκλογές για τους Ρεπουμπλικάνους ξεκινούν στην Αϊόβα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται στην κορυφή των δημοσκοπήσεων.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Έντονη αντίδραση από το Πεκίνο για την εκλογή Λάι στην Ταϊβάν».  Υποψήφιος του κρίσιμου για την Κίνα κυβερνών κόμματος έγινε ο νέος πρόεδρος. Οι παρατηρητές αναμένουν εντάσεις.

Η Tagesspiegel αναφέρει: «Ο Οδηγός των Αγροτών». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αγροτών, οι διαμαρτυρίες θα κορυφωθούν στο Βερολίνο. Ποιος είναι ο άνθρωπος που στέλνει τα τρακτέρ στην πρωτεύουσα;

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «O διχασμός ενός έθνους σε δύο κομητείες της Αϊόβα». Η άνοδος του Ντόναλντ Τραμπ οδήγησε τις αγροτικές περιοχές στο χάρτη της Αμερικής να βαφτούν «κόκκινες» (υπέρ των Ρεπουμπλικανών) και τα προάστια «μπλε» (υπέρ των Δημοκρατικών) , αναφέρει η εφημερίδα.

Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η ισχυρή οικονομία επιταχύνει τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών». Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις οδηγούν σε αύξηση των κερδών στις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ, σημειώνει.

Τέλος, στη USA Today αναφέρεται: «Τι θα σημάνουν για τις προεδρικές εκλογές οι συνελεύσεις για την ανάδειξη υποψηφιότητας στην Αϊόβα». Η προεδρική κούρσα ξεκινά τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι επιλέγουν τον υποψήφιο που προτιμούν

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Η έλλειψη φαρμάκων στο NHS απειλεί τη ζωή των ασθενών, λένε οι φαρμακοποιοί». Συναγερμός στο σύστημα υγεία της Βρετανίας, με πολλούς να αποδίδουν την κρίση στο Brexit.

Στη Daily Telegraph διαβάζουμε: Οι Τόρις αντιμέτωποι με μια ήττα παρόμοια του 1997. Νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα των Συντηρητικών θα λάβει μόλις 169 έδρες.

Ο Independent αναφέρει: «Αποκάλυψη: Μεγάλη αύξηση στους θανάτους γυναικών λόγω αλκοόλ. Το ποσοστό των γυναικών που πέθαναν από ασθένειες, που σχετίζονται με το αλκοόλ αυξήθηκε σε 37%, σε σύγκριση με 29% για τους άνδρες.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Σόου και απειλές από την πλευρά του Τραμπ». Ξεκινά η μεγάλη κούρσα για τον Λευκό Οίκο με ανακοινώσεις για απέλαση μεταναστών από τον Τραμπ.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ένας νέος βασιλιάς για τη Δανία». Ο γιος της Μαργαρίτας Β’ αναλαμβάνει τον θρόνο με μεγάλη λαϊκή υποστήριξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter