Διεθνής Τύπος: Πώς υποδέχονται τα αμερικανικά ΜΜΕ το αιματοκύλισμα χωρίς τέλος στη Μέση Ανατολή

Διεθνής Τύπος: Πώς υποδέχονται τα αμερικανικά ΜΜΕ το αιματοκύλισμα χωρίς τέλος στη Μέση Ανατολή

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Το Ισραήλ ετοιμάζει επίθεση στο έδαφος της Γάζας». Ο Νετανιάχου υπόσχεται μια στρατιωτική απάντηση που θα τη «θυμούνται οι επόμενες γενιές». Οι New York Times έχουν τίτλο: «Το Ισραήλ δίνει εντολή για πολιορκία, η Χαμάς εκτοξεύει απειλές». Η οργάνωση απειλεί ότι θα εκτελέσει άμαχους ομήρους. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Το Ισραήλ επιβάλει ολοκληρωτική πολιορκία της Γάζας». 300.000 έφεδροι κινητοποιούνται καθώς η Χαμάς απειλεί τις ζωές των ομήρων. Τέλος η Washington Post: «Το Ισραήλ δίνει εντολή για ολοκληρωτική πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας». Ο παλαιστινιακός θύλακας έχει αποκοπεί από την παροχή νερού, ρεύματος και τροφίμων.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ισραήλ-Γάζα: Ο τρόμος των αμάχων». Ο πληθυσμός είναι το πρώτο θύμα της σφαγής της Χαμάς και της ισραηλινής απάντησης. Η διπλωματία είναι η μεγάλη χαμένη της σύγκρουσης, εκτιμά η εφημερίδα. Στη Libération διαβάζουμε: «Πόλεμος Χαμάς-Ισραήλ: Το σπιράλ της κόλασης». Απολογισμός θυμάτων που μεγαλώνει ώρα με την ώρα, όμηροι που απειλούνται με εκτέλεση, η Λωρίδα της Γάζας που βομβαρδίζεται μετά από την ανακοινωμένη πολιορκία… Η Μέση Ανατολή βυθίζεται στον τρόμο. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Το Ισραήλ πλήττεται στην καρδιά του». Η επίθεση της Χαμάς άφησε τουλάχιστον 700 νεκρούς, ενώ η οργάνωση λέγεται ότι έχει περίπου εκατό ομήρους. Τέλος, η Le Figaro: «Γάζα: η πολιορκία μετά την επίθεση». Ο ισραηλινός στρατός αναπτύσσεται στα όρια της Γάζας και κόβει τις προμήθειες του παλαιστινιακού θύλακα.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Χαμάς: Ένας όμηρος θα πεθαίνει για κάθε χτύπημα στη Γάζα». Οι μαχητές απειλούν ότι θα μεταδίδουν ζωντανά τις εκτελέσεις αμάχων. Ο Guardian έχει τίτλο: «Το Ισραήλ κηρύττει την πολιορκία της Γάζας καθώς η Χαμάς απειλεί τους κρατούμενους». Ο επικεφαλής του ΟΗΕ καταδικάζει την κλιμακούμενη βία εν μέσω ανόδου του απολογισμού των νεκρών. Στον Independent διαβάζουμε: «Δέκα Βρετανοί νεκροί ή αγνοούμενοι καθώς το Ισραήλ παίρνει εκδίκηση». Φόβοι για απαγωγές ενώ 11 Αμερικανοί βρίσκονται νεκροί. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ισραήλ: Καμία επιλογή από την κατάκτηση της Γάζας». Ο Νετανιάχου υπόσχεται να ισοπεδώσει τη Χαμάς με «ολοκληρωτική πολιορκία» μετά την παρομοίωση των επιθέσεων με τις ωμότητες που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Πολιορκία στη Γάζα». Το Ισραήλ παρατάσσει τα τανκ στα όρια της Γάζας και απομονώνει τη Λωρίδα από τρόφιμα και ρεύμα. Οι αεροπορικές επιθέσεις προκαλούν 600 θανάτους ακόμα. Στα σύνορα με το Λίβανο συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Θα δείτε να πεθαίνουν οι όμηροι». Η Χαμάς απειλεί με εκτέλεση των ομήρων αν δεν σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «O εκβιασμός των ομήρων». Η Χαμάς απειλεί το Ισραήλ: «Για κάθε επίθεση σε αμάχους, θα σκοτώνουμε έναν στρατιώτη». Η Γάζα πολιορκούμενη, ο Νετανιάχου στον Μπάιντεν: «Θα μπούμε». Τέλος, η Corriere della Sera: «Ολοκληρωτική πολιορκία στη Γάζα». Στοπ στα τρόφιμα, το ρεύμα και τα καύσιμα. Ο Νετανιάχου λέει ότι πρέπει να εισβάλουν, ενώ η Χαμάς απειλεί με εκτέλεση ομήρων αν γίνουν αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα.

 Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το Ισραήλ δίνει εντολή για την ολοκληρωτική πολιορκία της Γάζας για να ‘πνίξει’ τη Χαμάς». Η ισλαμιστική πολιτοφυλακή απειλεί με δημόσια εκτέλεση ισραηλινούς ομήρους για κάθε βομβαρδισμό εναντίον της Λωρίδας χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Και η El Mundo: «Η Χαμάς απειλεί να σκοτώσει ομήρους για να φρενάρει την εισβολή». Το Ισραήλ απελευθερώνει το έδαφός του και διενεργεί μια «ολοκληρωτική πολιορκία» της Γάζας, την οποία αφήνει χωρίς νερό, τρόφιμα και ρεύμα.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το Ισραήλ σφραγίζει τη Λωρίδα της Γάζας». Χωρίς ρεύμα, φαγητό ή καύσιμα μένει η Γάζα. Ο ισραηλινός στρατός επιτίθεται σε στόχους στο νότιο Λίβανο. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η κυβέρνηση ψάχνει τους λόγους της ήττας». Το SPD, οι Πράσινοι και το FDP έχασαν πολύ στις πολιτειακές εκλογές στη Βαυαρία και την Έσση. Η εστίαση στο Βερολίνο είναι τώρα στις πιθανές συνέπειες για τη συνεχιζόμενη συνεργασία του συνασπισμού. Τέλος, η Die Welt: «Κυβέρνηση φαναριού μεταξύ της μετάβασης στο άσυλο και του ‘business as usual’». Ο συνασπισμός είναι ξεκάθαρος για τον ρόλο του στο αποτέλεσμα των εκλογών. Τώρα διαφωνεί για τις συνέπειες, αναφέρει η εφημερίδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter