Διεθνής Τύπος: Προειδοποιήσεις Μιλέι για σκληρή λιτότητα – «Μπάιντεν, ο καλύτερος συνήγορος του Ισραήλ»

Διεθνής Τύπος: Προειδοποιήσεις Μιλέι για σκληρή λιτότητα – «Μπάιντεν, ο καλύτερος συνήγορος του Ισραήλ»

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Μιλέι προβλέπει δύσκολες και επώδυνες περικοπές στην πρεμιέρα του». Ο αργεντινός πρόεδρος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του με την πλάτη στο Κογκρέσο και με την ανακοίνωση δημοσιονομικής προσαρμογής της τάξης των 20 δισ. Και η El Mundo: «Ο Μιλέι ανακοινώνει μια ιστορική προσαρμογή: ‘Δεν υπάρχουν χρήματα’». Ο νεοφιλελεύθερος πρόεδρος προϊδεάζει για μια θητεία που δεν έχει προηγούμενο.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Μπάιντεν, ο καλύτερος συνήγορος του Ισραήλ». Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι σε ένα υπόμνημα οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται τη νομιμότητα του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης να αποφανθεί για την ισραηλινή κατοχή. Στη Libération διαβάζουμε: «Μετανάστευση: αυτή η Γαλλία που βοηθάει». Στους χώρους του συλλόγου τους, στην τάξη τους ή στο σαλόνι τους… Κινητοποιούνται πολίτες για να βοηθήσουν τους εξόριστους στους δρόμους. Μακριά από τις βίαιες πολιτικές διαμάχες γύρω από το μεταναστευτικό δίκαιο. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Στη Γάζα, η κατάρρευση του συστήματος Υγείας». Μετά τους βομβαρδισμούς από τον ισραηλινό στρατό, τα νοσοκομεία στη Λωρίδα βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης ανάγκης. Τέλος, η Le Figaro: «Στην Εθνοσυνέλευση, ο νόμος για τη μετανάστευση από μια κλωστή». Το σχέδιο νόμου που έρχεται, αυτή τη Δευτέρα, στη Βουολή για να εξεταστεί από τους βουλευτές απειλείται από μια ψήφο απόρριψης, που κατατέθηκε από τους Οικολόγους, το οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι και ο Εθνικός Συναγερμός δεν αποκλείουν ότι θα ψηφίσουν.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η κυβέρνηση θέλει να επεκτείνει τη βοήθεια προς την Ουκρανία το επόμενο έτος». Ο καγκελάριος Σολτς και η υπουργός Εξωτερικών, Ανναλένα Μπέρμποκ επιθυμούν τη συνέχιση της βοήθεια στο Κίεβο, ενώ το SPD παραδέχεται λάθη στην πολιτική απέναντι στη Ρωσία. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Σημάδια συμβιβασμού στον κυβερνητικό συνασπισμό». Στο συνέδριο του κόμματός του, το SPD ζητά την αναστολή του φρένου χρέους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ο υπουργός Οικονομικών αντιδρά θετικά. Οι διαπραγματεύσεις για τη διαμάχη για τον προϋπολογισμό συνεχίζονται. Τέλος, η Die Welt: «Η μεταναστευτική πορεία του SPD πυροδοτεί νέα σύγκρουση συνασπισμού». Το κόμμα του καγκελαρίου θέλει να επεκτείνει την οικογενειακή επανένωση για ομάδες μεταναστών όπως οι Σύροι. Το FDP έρχεται σε αντίθεση. 

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Το Ισραήλ αντιμέτωπο με κατακραυγή μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από αιχμαλώτους στη Γάζα». Οργανώσεις ανησυχούν ότι οι φυλακισμένοι Παλαιστίνιοι δέχονται κακοποίηση από τις ισραηλινές δυνάμεις. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Το Ισραήλ άφηνε για καιρό τα χρήματα του Κατάρ να στηρίζουν τη Χαμάς». Η πολιτική της «αγοράς σιωπής» με δισεκατομμύρια επικρίνεται σφοδρά μετά την 7η Οκτωβρίου. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Σχεδόν οι μισοί από τους αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν δαπανά πολλά για τη βοήθεια στην Ουκρανία». Δημοσκόπηση της εφημερίδας δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη αντίθεση. Τέλος η Washington Post: «Η ναυτική απειλή των Χούτι αυξάνεται». Οι αντάρτες από την Υεμένη συνεχίζουν να απειλούν με πλήγματα drone και πυραύλων.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Θα κερδίσουμε τις νομικές μάχες για τη Ρουάντα, λένε οι αξιωματούχοι». Έγγραφο που διέρρευσε δείχνει ότι το 99,5% των νομικών προκλήσεων έναντι του σχεδίου αποτυχαίνουν. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι αντίπαλες φυλές των Τόρις απειλούν την ηγεσία του Σούνακ για το σχέδιο για τη Ρουάντα». Ο πρωθυπουργός είναι ανήσυχος για την αυξανόμενη ανταρσία πριν από την αυριανή ψηφοφορία. Στον Independent διαβάζουμε: «». . Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο πρωθυπουργός υπό πίεση να διορθώσει το σχέδιο για τη Ρουάντα». Ο Σούνακ καλείται να σκληρύνει τη νομοθεσία, αλλιώς μπορεί να χάσει στην ψηφοφορία για τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «COP28: Κλίμα, μπλόκο της Ρωσίας και του Ιράν». Η κατάργηση των ορυκτών καυσίμων αυξάνει την ένταση στη σύνοδο του Ντουμπάι. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μετανάστες, το διάταγμα κοροϊδεύει 16χρονους που είναι ήδη ενήλικες». Η κυβέρνηση μπορεί έτσι να υποδέχεται ανηλίκους μαζί με ενήλικες και να εξοικονομεί 70 ευρώ την ημέρα. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μπλοκαρισμένα συμβόλαια, σχέδιο ενάντια στον φόβο της υπογραφής». ΟΤΑ, δωρεάν νομική βοήθεια σε περίπτωση παραπόνων στη σύμβαση των διαχειριστών. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ένταση για το κρατικό ταμείο διάσωσης.». Η Λέγκα δεν θέλει το σχέδιο να φτάσει στη Βουλή, ενώ η Φόρτσα Ιτάλια κλίνει προς το «ναι». Η αντιπολίτευση επικρίνει σφοδρά τις κυβερνητικές κινήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter